Nieuws
Releases

New Releases: Di-Rect komt met banger 90s Kid

New Releases: Di-Rect komt met banger 90s Kid
Di-Rect  Kris Kross Amsterdam  Ronnie Flex  Zoë Tauran  Gabry Ponte  Conor Maynard  Lucas & Steve  4 Strings  Gayle  Blackbear  Sebastian Ingrosso  Steve Angello  Fred Again..  Remme  Pommelien Thijs 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Lucas & Steve, Di-Rect, Gabry Ponte en Fred Again nieuwe muziek uit.

90S KID – Di-Rect
“We stapten in maart in een busje en stappen er nu pas weer uit.” Zo vatte bassist Bas van Wageningen van Di-Rect het festivalseizoen van de Haagse band samen in de Q-middagshow van Domien Verschuuren. De afgelopen twee jaar kon de groep daar alleen maar van dromen. En ondertussen ging de single Through The Looking Glass ook nog eens als een malle in de Top 40. Die staat inmiddels 17 weken in de lijst en dus is het hoog tijd voor een opvolger. Dat is 90s Kid geworden, een track die knipoogt naar werk van David Bowie. “Nieuwe muziek ontstaat bij ons heel organisch”, aldus Spike. “We weten allemaal wat we willen en ook al blijven we 5 uiteenlopende karakters, weten we toch iedere keer iets te maken waar we alle 5 muzikaal ons ei in kwijt kunnen.” Volgens zanger Marcel is 90s Kid een echte banger, die al ontstond in 2016.

ADRENALINE – Kris Kross Amsterdam x Ronnie Flex x Zoë Tauran
Neem de beat van een oude track, voeg daar een nieuwe tekst aan toe en je hebt een nieuw nummer van Kris Kross Amsterdam. Oké, zo eenvoudig is het zeker niet, maar als de formatie iets nieuws uitbrengt, zit daar vaak wel iets herkenbaars in. In Hij Is Van Mij zat bijvoorbeeld The Boy Is Mine van Brandy & Monica, in Whenever hoorde je Whenever Wherever van Shakira terug en Vluchtstrook greep terug Have You Never Been Mellow van Olivia Newton-John en veel meer nog naar Have You Ever Been Mellow van The Party Animals. Voor Adrenaline ging KKA minder ver terug in de tijd, namelijk naar 2006. Toen wist Everytime We Touch van Cascada tot de tiende plek in de Nederlandse Top 40 te komen. In 1992 wist Maggie Reilly met het origineel, ook Everytime We Touch getiteld, de Tipparade te bereiken. Voor de vocals zorgen Ronnie Flex en Zoë Tauran deze keer. Die laatste 25-jarige, Nederlandse zangeres scoorde afgelopen zomer haar eerste Top 40-hits via Solo (met Bilal Whaib) en Gebruik Me (met Frenna).

ANOTHER NIGHT – Gabry Ponte, Conor Maynard, Jayover
Op 11 oktober staat Conor Maynard in de uitverkochte Ronda van TivoliVredenburg in Utrecht. Het is onderdeel van zijn Continued Tour, die hem over de hele wereld brengt. Bijzonder, want hij is misschien wel de meest onbekende bekende artiest. Via Turn Around maakten we in 2012 kennis met de roodharige Britse zanger en die track was goed voor een vijftiende plek. Daarna volgden qua hits louter nog features op nummers van Kris Kross Amsterdam. Je hoorde hem met Ty Dolla $ign op Are You Sure? (#15 in 2017), waarna Whenever (met The Boy Next Door) volgde (#3 in 2018) en vorig jaar stond hij 20 weken in de Lijst der Lijsten met Early In The Morning (met Shaggy, #3). Op social media viel hij tussendoor nog op met mash-ups van bekende hits. Op Another Night werkt Conor deze keer samen met Gabry Ponte, die je kent van hits als Thunder, Call Me en We Could Be Together. Ook Jayover werkte mee aan het nummer.

Ook deze nummers zijn uitgekomen
Lucas & Steve steken het legendarische The Silmarillia van Carlos in een nieuw jasje, samen met Lagique (Haris) en 4 Strings. Dit laatste duo scoorde vanaf 2002 drie Top 40-hits met Take Me Away (Into The Night), Diving en Let It Rain. Bovendien was Carlo Resoort, één van de twee producers, als Carlos verantwoordelijk voor The Silmarillia. Gayle werkt op FMK samen met Blackbear en Salvatore Ganacci, Sebastian Ingrosso, Steve Angello en Buy Now maakten samen een absolute rammer voor in de clubs. Oscar and the Wolf brengt zijn eerste track uit na de break van Max Colombie en het is meteen de meest toegankelijke track van het Belgische project in tijden. Remme gaat op Not Going Anywhere nergens heen en Lowlands-gangers kunnen nog even terugdenken aan het optreden van Fred Again.., via Danielle (Smile On My Face). Pommelien Thijs had in België een grote zomerhit te pakken met Ongewoon. De opvolger daarvan is Wat Een Idee!?

IF IT AIN’T LOVE – Lucas & Steve x 4 Strings feat. Lagique

FMK – GAYLE with blackbear

LET YOU DO THIS – Salvatore Ganacci, Sebastian Ingrosso & Steve Angello with Buy Now

WARRIOR – Oscar and the Wolf

NOT GOING ANYWHERE - Remme

DANIELLE (SMILE ON MY FACE) – Fred Again..

WAT EEN IDEE!? – Pommelien Thijs

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify.

Foto: Qmusic

(16/09/2022)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season