Nieuws
Tipparade

Tipparade: De kerstcommercials hebben effect

Tipparade: De kerstcommercials hebben effect
Davina Michelle  Nick Schilder  Mula B  Goldband  Chef'Special  Snelle  Miss Montreal  Dimitri Vegas & Like Mike  Tiësto  W&W  Dido  Frsh  Danny Vera  Haevn  Fred Again..  Baby Keem  Teddy Swims  Sera  YouNotUs 

De nieuwe nummer 1 in de Tipparade is voor Davine Michelle. Haar 17 stijgt in de zevende week van 3 naar 1.

Achter Davina Michelle blijft met Nick Schilder op 2 staan met Realize. Één plekje lager komen Mula B en Goldband de lijst binnenstormen met Allang Niet Meer Van Jou. Ook de heren van Chef’Special doen deze week goede zaken. Hun Speed Of Light maakt veel indruk en gaat in de tweede week van 30 naar 9. Ze hebben daar ook gelijk de snelste stijger mee te pakken. Buiten de top 10 zijn er nog opvallende verschuivingen voor Snelle & Miss Montreal (van 26 naar 18) en voor Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto, W&W en Dido (van 28 naar 20).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers en 1 re-entry aan je voor.

3 (--) ALLANG NIET MEER VAN JOU – Mula B & Goldband
Tot nu toe staat rapper Mula B op één Top 40-hit: Viraal (met Frenna) kwam in februari 2019 de lijst binnen en haalde de twintigste plek. 9 van zijn nummers haalden de Tipparade. Vorige week verscheen Mula’s album Narcopop. Daarop is hij vooral alleen te horen, maar er is ook ruimte voor een opvallende samenwerking. Goldband is te horen op Allang Niet Meer Van Jou en dat nummer is een grootse clash van stijlen, die op een verrassende wijze samenkomen. Het is een break-up-song waarin duidelijk wordt gemaakt dat de relatie ook echt klaar is. Voor excuses is het te laat, zo laat Goldband duidelijk horen.

23 (--) DROMEN – Frsh

26 (RE) LIKE IT ALWAYS WAS – Danny Vera
Afgelopen oktober bracht Danny Vera zijn album DNA uit. De Zeeuwse zanger hekelt het gebruik van de computer in de huidige popmuziek en vindt dat je als artiest vooral authentiek moet zijn. Like It Always Was is daar een mooi voorbeeld van, het is een ballad zoals hij die zo mooi kan maken: weemoedig en vol melancholie. De track staat nu opnieuw in de belangstelling dankzij de kerstcommercial van supermarktketen PLUS.

27 (--) WHERE THE HEART IS – Haevn
De uit Kerkrade afkomstige band Haevn gaat al een tijdje mee in de muziekscene, maar kennen we in de Top 40 vooral van hun tot dusver enige hit Finding Out More uit 2015. Nog voordat Finding Out More uitkwam was er Where The Heart Is, maar daar haalde ze nooit de Tipparade mee. Dit nummer staat, evenals Like It Always Was van Danny Vera, nu opnieuw in de belangstelling door de kerstcommercial van supermarktketen Albert Heijn.

28 (--) LEAVEMEALONE – Fred Again.. & Baby Keem
Fred Again.. sluit 2023 af met de release van Leavemealone, een track die hij door het jaar heen al speelde tijdens een aantal sets. Met de release wordt het wachten van de fans nu beloond. Baby Keem is verantwoordelijk voor de raps, zijn tracks South Africa en Bullies zijn hiervoor gebruikt. Frederick, zoals Fred Again.. in het echt heet, over de samenwerking met Baby Keem: “I f*ckin love keem. Obviously. Ever since Sonny first played me his music years ago. Hangin out with him recently has been a real treat and I feel like this tune is just the beginning.”

29 (--) THE DOOR – Teddy Swims
Als er een artiest is die in 2023 een succesvolle doorbraak heeft weten te forceren, dan is het Teddy Swims wel. De zanger uit het Amerikaanse Georgia scoort momenteel nog steeds als een malle met Lose Control, afkomstig van zijn debuutalbum I’ve Tried Everything But Therapy (Part 1). Ook de nieuwe single The Door is hierop terug te vinden. Op 10 en 11 mei 2024 kun je Teddy live aanschouwen in de 013 in Tilburg.

30 (--) I CAN’T BE THE ONLY ONE – Sera x Younotus
Sera steeg vorige week, samen met Kris Kross Amsterdam en Conor Maynard, naar nummer 3 in de enige echte met Stay (Never Leave). Waar bij laatstgenoemde track dankbaar gebruik werd gemaakt van Never Leave You (Uh Oooh, Uh Oooh) van Lumidee uit 2003, is nu Call On Me van Eric Prydz (2004) als inspiratiebron gebruikt. Het kan op de valreep Sera’s vierde notering van 2023 worden. Voor het Duitse dj-duo Younotus zou het hun tweede hit betekenen.

(14/12/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)