Tipparade: Son Mieux op weg naar tweede hit

- Hitlijsten

 Son Mieux Mau P Krezip Ava Max Broederliefde KA Benson Boone Fred Again.. Drake 21 Savage Burna Boy Blackbird Afrojack James Arthur Bizzey Mart Hoogkamer Lucas & Steve Philip Strand
Tipparade: Son Mieux op weg naar tweede hit

Ook deze week blijft Mau P op nummer 1 staan in de Tipparade met Drugs From Amsterdam.

Zowel Mau P als Krezip (#3, Ready For More) staan deze week 11 weken in de Tipparade. De langst genoteerde track is echter met 12 weken voor Million Dollar Baby van Ava Max (#2). Binnen de top 10 maken Broederliefde en Ka een sprong van 10 naar 5. Benson Boone (Before You), Fred Again.. (Delilah (Pull Me Out Of This)) en Drake & 21 Savage (Rich Flex) zijn nieuw bij de bovenste 10. Ze staan respectievelijk op nummer 7, 9 en 10. De snelste stijger komen we tegen op plek 11. Het zijn de heren van Son Mieux die met This Is The Moment op weg lijken naar hun tweede hit in de Top 40.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

17 (--) ALONE – Burna Boy 
Vorige week ging de nieuwste Marvel-film in première: Black Panther: Wakanda Forever. Het vervolg op de succesfilm uit 2018 (met wijlen Chadwick Boseman) is nu al erg succesvol. In Amerika werd het record verbroken van de hoogste opbrengst in het eerste weekend na de première voor een film die in november is gereleaset. Eerder wist Rihanna al de Top 40 te bereiken met een nummer van de soundtrack (Lift Me Up, die inmiddels in de top 15 staat) en nu doet ook Burna Boy een gooi. Momenteel staat de Nigeriaanse zanger nog in de Lijst der Lijsten met For My Hand (met Ed Sheeran).

26 (--) BUILT AND BROKEN – Blackbird
Maak kennis met Merel, die voor haar artiestennaam heeft gekozen voor de letterlijke Engelse vertaling van haar voornaam: Blackbird. Merel is 35 jaar oud en bracht in 2018 haar debuut ep One Of The Wild Ones uit. Nu 4 jaar later is het tijd voor haar eerste notering in de Tipparade. Built And Broken was eigenlijk eind 2019 al klaar, maar Merel was niet helemaal tevreden over de lyrics. Dat is nu wel volledig het geval. In maart 2023 speelt de geboren Limburgse in 7 verschillende concertzalen door het land.

27 (--) LOSE YOU – Afrojack & James Arthur
Afrojack gaat ondertussen al behoorlijk wat jaren mee in de Top 40. De dj uit Spijkenisse haalde voor het eerst in 2008 de Top 40 met Drop Down (Do My Dance), een collab met The Partysquad (#20). In de jaren erna volgden vele hits, waarvan de nummer 1 hit Give Me Everything (met Pitbull, Ne-Yo en Nayer) de grootste was. Na 2017 werd het wat rustiger, hoewel Hero (met David Guetta) in 2021 weer ouderwets wist te scoren. Nu heeft Afrojack James Arthur weten te strikken voor zijn nieuwste track. De Brit staat momenteel nog in de enige echte met Questions (met Lost Frequencies). De track is wat meer pop dan we gewend zijn van Afrojack, maar daarom zeker niet minder lekker.

28 (--) ZO FLY (MET JE NAAR DE CLUB) – Bizzey
Met de release van Zo Fly (Met Je Naar De Club) begint er een nieuw tijdperk voor Bizzey. Na 6 jaar heeft hij het label Noah’s Ark verlaten (waar onder meer Kraantje Pappie, S10 en Diggy Dex aan verbonden zijn) om zijn eigen label Bizzey op te richten. Zo Fly (Met Je Naar De Club) is de eerste release op dit label. Bizzey scoorde zijn laatste hit in de Top 40 in 2019 met Drup (#20, met Kraantje Pappie, Jonna Fraser en Ramiks).

29 (--) MIJN ORANJE HART – Mart Hoogkamer
Nog een paar dagen en dan begint het veelbesproken wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Traditiegetrouw komen er rond die tijd veel themanummers uit, waarbij men natuurlijk hoopt op een hit zoals bijvoorbeeld Wolters Kroes dat deed in 2008 (en 2010) met Viva Hollandia. De prestaties van deze tracks in de Top 40 hangen logischerwijs altijd een beetje samen met de prestaties van het Nederlands elftal zelf. Hoe dat precies gaat lopen, is nog afwachten. Feit is dat Mart Hoogkamer met Mijn Oranje Hart alvast een voorzetje neemt. De track werd gekozen in het SBS-programma I Want Your Song.

30 (--) LIONS ROAR – Lucas & Steve feat. Philip Strand
Aan de titel van de nieuwste track van Lucas & Steve te zien, samen met de Zweedse zanger Philip Strand, komt er morgen een WK gerelateerde single uit. Ook op de Instagram pagina van het Limburgse dj-duo wordt de track, met bijbehorende oranje outfits, geteased. Een paar weken geleden stonden ze nog in de Tipparade met 4 Strings en Lagique, maar If It Ain’t Love wist de Top 40 niet te bereiken. Philip Strand staat deze week ook nog in de Tipparade met Armin van Buuren (#14, Roll The Dice).