Wasted Love van Ofenbach komt het hoogst de Tipparade binnen

- Hitlijsten

 Purple Disco Machine Moss Kena The Knocks Armin Van Buuren Alesso Miss Montreal Jaap Reesema Ofenbach Lagique Kevin Rob Dekay Mimi Webb Rag'n'Bone Man P!nk Imanbek Sean Paul ((JAM)) Sofia Reyes
Wasted Love van Ofenbach komt het hoogst de Tipparade binnen

Fireworks van Purple Disco Machine, Moss Kena en The Knocks is opnieuw de nummer 1 in de Tipparade. Leave A Little Love van Alesso en Armin van Buuren kruipt wat dichterbij, door van 3 naar 2 te stijgen. De lijst telt deze week 6 binnenkomers, waaronder een re-entry van Wasted Love van Ofenbach en Lagique.

Achter Fireworks en Wasted Love lijkt horizon van BLØF hard op weg naar de Top 40. De track stijgt van 6 naar 3. Dat is nog niets in vergelijking met Alles van Miss Montreal, dat deze week de grootste stijger is. De zangeres wint 20 plaatsen en komt terecht op de tiende plek. Ook Alles Komt Goed van Jaap Reesema dendert door de lijst: dat nummer gaat van 29 naar 14 en komt vlak boven Rasputin van Majestic en Boney M. terecht, dat van 24 naar 15 knalt. Olivia Rodrigo knalde met Drivers License op 1 binnen in de Nederlandse Top 40, maar de opvolger van die hit doet er wat langer over. Deja Vu jogt van 28 naar 19.

De complete Tipparade check je hier. Hieronder stellen we met alle liefde de 6 binnenkomers aan je voor.

23 (RE) WASTED LOVE – Ofenbach feat. Lagique
Je kent ze natuurlijk vooral van Head, Shoulders, Knees & Toes, dat momenteel nog in de top 10 van de Top 40 staat. Maar de Franse producers César Laurent de Rumel en Dorian Lauduique, oftewel Ofenbach, hebben al een tijdje een opvolger op de plank liggen. “We schreven en produceerden Wasted Love tijdens de afgelopen zomer”, zo vertelt het duo in een persbericht. “Head Shoulders Knees and Toes bestormde toen al de hitlijsten over de hele wereld. Het gaf ons de energie om een nummer te produceren, dat als een volkslied voor ons zou worden. Het refrein is precies zoals we het wilden en dat komt vooral door Lagique. Je krijgt het niet snel uit je hoofd”. Op 9 januari van dit jaar kwam Wasted Love al de Tipparade binnen, maar na in totaal 7 weken bleek de Top 40 nog ver weg. Nu krijgt de track een herkansing.

26 (--) FISHERMAN – Kevin
Kevin zag onlangs een goed jaar worden bekroond met een Edison in de categorie hiphop. De 26-jarige Rotterdammer wist het afgelopen jaar de Top 40 te bereiken met de tracks Ietsjes Later en Als Ik Je Niet Zie (met Yade Lauren) en bereikte de Tipparade met onder andere Gordelweg, Langzaam (met Lijpe) en Bagage (met Idaly en Hef). Ook bracht hij zijn album Animal Stories uit, dat inmiddels meer dan 100 miljoen keer gestreamd wordt. ‘Fisherman’ slaat in het nieuwe nummer van Kevin op zijn uiterlijk. Hij draagt namelijk een vissershoedje. Bekende sportmerken als Nike hebben die hoedjes de laatste jaren helemaal hip gemaakt.

27 (--) IK BEN MAAR EEN MENS – Rob Dekay
“I’m only human after all”. Dat zingt Rag‘n’Bone Man in Human, dat in 2016 de negende plaats in de Top 40 bereikte. Speciaal voor het tv-spektakel The Passion, dat dit jaar Roermond aandeed, werd er een Nederlandse vertaling van het nummer gemaakt door onder anderen Rob Dekay en Remco Veldhuis van Veldhuis & Kemper. Rob Dekay zong het in zijn rol als Judas en heeft de track nu ook uitgebracht. Rob maakt normaal nummers met country- en folkinvloeden, maar werd vooral bekend toen hij vorig jaar ontmaskerd werd als de mol in het AVROTROS-programma Wie is de mol.

28 (--) GOOD WITHOUT – Mimi Webb
Mimi Webb is een 20-jarige zangeres uit het Britse Canterbury. Mocht je op TikTok zitten, dan ben je haar vast al eens tegengekomen. Charli D’Amelio, één van de giganten op het platform, gebruikte haar nummer Before I Go vorig jaar in twee video’s. Meteen ging het ook hard met Mimi. Nu moet je niet denken dat zij nog nooit wat met muziek heeft gedaan. Ze studeerde namelijk af aan Brighton Music College en had al een deal bij Sony, voordat ze sky high ging op TikTok. Met Good Without lijkt Mimi nu ook in de charts door te breken. De track laat volgens de zangeres goed zien waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Ze is groot fan van de muziek van onder anderen Adele, Emeli Sandé en Sam Smith.

29 (--) ANYWHERE AWAY FROM HERE – Rag'n'Bone Man featuring P!nk
Met All You Ever Wanted vierde Rag'n'Bone Man de afgelopen maanden zijn comeback, maar heel succesvol werd die in Nederland niet. Het nummer bereikte wel de eerste plaats in de Tipparade, maar de Top 40 werd niet gehaald. Nu is het tijd voor een nieuwe knaller en dat is een samenwerking met niemand minder dan P!nk. Dat klinkt misschien verrassend, maar als je de Amerikaanse zangeres de laatste jaren hebt gevolgd, dan weet je dat haar muzikale koers wat veranderd is. Ze proeft steeds meer aan country en aan folk. Nu is Rag'n'Bone Man al jaren verslingerd aan het rauwe geluid uit Nashville en dus komen beide paden mooi samen. Volgens de Britse zanger gaat Anywhere Away From Here over het ontsnappen uit en vermijden van ongemakkelijke situaties.

30 (--) DANCING ON DANGEROUS – Imanbek & Sean Paul & Sofia Reyes
Imanbek is de eerste Kazachse artiest ooit die een Grammy op zak heeft. Hij kreeg ‘m voor zijn remix van Roses van SAINt JHN, die vorig jaar wereldwijd naar de eerste plaatsen van de hitlijsten steeg. De 20-jarige dj en producer maakte de track destijds na het werk op zijn kamer. Dankzij TikTok werd het een wereldwijd succes en inmiddels heeft de jonge artiest al samenwerkingen op zijn naam staan met onder anderen Rita Ora, Vize, Marshmello, Usher, David Guetta en met onze eigen Don Diablo. Op Dancing On Dangerous krijgt hij ook hulp van niet de minste namen, namelijk Sean Paul en Sofia Reyes. Die laatste Mexicaanse zangeres en actrice is vooral in Zuid-Amerika mateloos populair en ook zij weet haar collega’s wel te vinden. Op Whoppa werkte ze bijvoorbeeld samen met Tinie Tempah en op 1, 2, 3 waren Jason Derulo en De La Ghetto te horen.