Nieuws
Worldwide Club 20

Beat Of Your Heart is hoogste nieuwe

Beat Of Your Heart is hoogste nieuwe
Calvin Harris  Rag'n'Bone Man  Purple Disco Machine  Ásdís 

Het is Calvin Harris en Rag ‘N’ Bone Man gelukt om een derde week op nummer 1 te staan met Lovers In A Past Life. Beat Of Your Heart is, op nummer 11, de hoogste nieuwe.

Voor Calvin Harris betekent zijn actuele nummer 1-hit nu dat de Britse dj en producer nu het record naar zich toe weet te trekken als artiest met de meeste weken op nummer 1 in de Worldwide Club 20. Met zijn zes nummer 1-hits heeft Harris nu de lijst voor 28 weken aangevoerd. David Guetta stond met acht hits op nummer 1 maar kwam niet verder dan 27 weken. De derde plek wordt ingenomen door Joel Corry die met vier nummer 1-hits tot 16 weken wist te komen.

In de lijst veren John Summit en Hayla terug. Na een week op nummer 2 stond Shivers de afgelopen twee weken op nummer 3. Deze week klimt het duo weer naar nummer 2. Ze worden op de voet gevolgd door Kygo en Ava Max die, na drie weken op nummer 4, nu op nummer 3 komen. Whatever, de remake van de Shakira-hit, stond eerder al een week op nummer 2. De complete top 5 van de Worldwide Club 20 wordt opnieuw ingevuld door duo’s. Afgelopen week stonden ook Becky Hill en Sonny Fodera daar tussen maar die zakken deze week naar nummer 8.

In de lijst zien we geen grote stijgers. Mau P weet met Beats Of The Underground de meeste winst te pakken. De Nederlandse producer zakte de afgelopen drie weken af naar nummer 13. Deze week keert de track van Mau P terug in de top 10.

De Worldwide Club 20 telt deze week drie nieuwe hits. Daarbij de vijfde hit van Purple Disco Machine, Beat Of Your Heart. Twee keer eerder wist de Duitse dj en producer de top 3 te bereiken maar een nummer 1-hit in de lijst ontbreekt nog. Voor deze tracj schakelt hij de IJslandse Ásdís in. “Toen ik de vocalen van Ásdís kreeg was ik meteen verliefd op haar stem”, zo vertelt hij nadat hij de zang in een digitaal bestand hoorde. Het resultaat wilde hij eigenlijk meteen uitbrengen maar er werd besloten om nog even wat tijd te nemen voor een nieuwe opname in de studio in Dresden. “We namen er uiteindelijk anderhalf jaar de tijd voor.” Het resultaat is een track waar het gevoel van de jaren tachtig behoorlijk afdruipt. “Per slot van rekening draait het allemaal om de 80’s. Iedereen heeft daar wel iets mee vanwege de jeugd of ouders. Het is een bijzonder gevoel dat speels en authentiek is terwijl andere stijlen een steeds serieuzere toon hebben gekregen”, aldus Tino die daarmee ook wil aantonen dat Purple Disco Machine een bijzondere plek inneemt in het muzikale spectrum. “Als ik op festivals draai dan valt het op door de vreugde, het plezier en de zonnestralen. Zelfs als de zon al is ondergegaan.” In het najaar van 2024 toert Purple Disco Machine door Europa met op 1 november ook een concert in de Amsterdamse Melkweg. Het draaien is eigenlijk niet zijn favoriete bezigheid want zijn studio bestempelt hij, nog steeds, als zijn ‘paradijs’ waar hij bezig kan zijn met het maken van nieuwe muziek. Ook het verbouwen en remixen van oude nummers vind hij leuk. Zo zou hij het liefst ooit nog eens een remix van een Prince-track afleveren. “Maar dat gaat niet gebeuren. Dus dan roep ik maar dat ik ooit nog eens ‘Another Brick In The Wall’ van Pink Floyd onder handen ga nemen. Dat vindt mijn vader vast leuk”. Beat Of Your Heart is nieuw op nummer 11.

De nummer 17 levert drie debutanten in de Worldwide Club 20. En dat is best bijzonder want Groove Armada is zeker een speler van formaat. De Britse groep bestaat uit Andy Cato en Tom Findlay. In 1997 zetten ze hun eerste muzikale stappen met At The River waarin Old Cape Cod (van Patti Page) nieuw leven wordt ingeblazen. My Friend (2002) en Song 4 Mutya zijn in Nederland hun bekendste hits. De basis van de binnenkomer van nu ligt in 2007 toen Groove Armada met Stush en Red Rat de track Get Down maakte. Sebastian Ingrosso en Steve Angello gebruikten de track al voor Skip en met die versie stonden ze halverwege maart op nummer 14. De nieuwste Get Down werd door Mark Knight onder handen genomen. Het is niet voor het eerst dat hij met een remix een succes scoort in de lijst. Dat deed hij in 2022 ook nadat hij My Feelings For You (van Avicii en Sebastien Drums) onder handen nam.

De meest voorzichtige binnenkomer komt op naam van Low Steppa en Crusy. De twee gaan in het dagelijkse leven als Will Bailey en Mikel Ortega Guerga door het leven. De Brit en Spanjaard staan niet voor het eerst samen in de lijst; in 2023 kwamen ze samen ook tot nummer 8 met This Is The Sound. Nu slingeren ze met Bullerengue een lekkere Afro House-track de lijst in.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) LOVERS IN A PAST LIFE- Calvin Harris feat. Rag 'N' Bone Man

11 (--) BEAT OF YOUR HEART- Purple Disco Machine & Ásdís

17 (--) GET DOWN - MARK KNIGHT REMIX- Groove Armada feat. Stush & Red Rat

20 (--) BULLERENGUE- Low Steppa + Crusy

(07/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season