Nieuws
Nederlandse Top 40

Sugardaddy van Roxy Dekker is nieuw op nummer 1 in de Top 40

Sugardaddy van Roxy Dekker is nieuw op nummer 1 in de Top 40
Roxy Dekker  Joost  Cyril  Teddy Swims  Dua Lipa  Purple Disco Machine  Ásdís  Becky Hill  Hozier  David Guetta  OneRepublic 

Het is Roxy Dekker gelukt om met Sugardaddy vanuit het niets de Top 40 binnen te komen op de eerste plaats. Europapa van Joost Klein is verstoten.

Vorige week donderdag verscheen Sugardaddy en een week later weet de 19- jarige Roxy Dekker er de eerste plaats van de Nederlandse hitlijst mee in te nemen. Het is de 37e keer in de ruim 59-jarige Top 40-geschiedenis dat een nummer op de eerste plaats weet binnen te komen. 12 keer eerder was dat een (deels) Nederlandstalige hit.

Roxy Dekker is ook de eerste zangeres die met een Nederlandstalig nummer op de eerste plaats van start gaat. Sugardaddy is de opvolger van Europapa als lijstaanvoerder. Ook de hit van Joost kwam binnen op nummer 1. Het is de zesde keer dat twee opeenvolgende nummer 1-hits in de eerste week de toppositie innemen. Dat gebeurde in 2006 voor het laatst via Because We Believe (van Andrea Bocelli en Marco Borsato) en Right Here Right Now (van Raffaëla).

Cyril komt net tekort
Stumblin’ In van Cyril klimt, met twee plaatsen winst, naar nummer 2. De Australische producer weet met zijn uitvoering het origineel te overtreffen. Suzi Quatro en Chris Norman kwamen in 1979 met Stumblin’ In niet verder dan nummer 3. Europapa van Joost zakt, na vijf weken op nummer 1, naar de derde plaats.

Teddy Swims is een 'top 10-pakker'
Teddy Swims kwam op 14 oktober in de top 10 met Lose Control en heeft de top 10 sindsdien ook niet meer verlaten, want ook The Door staat alweer een tijdje bij de 10 populairste hits van ons land. De Amerikaanse zanger staat er nu dus een half jaar: 27 weken om precies te zijn. Hij is de 17e act ooit die het voor elkaar krijgt om zo lang en zonder onderbreking in de top 10 te blijven. Hij deelt zijn prestatie met Justin Bieber en Bruno Mars, die ook tot 27 weken wisten te komen. Het record staat op naam van The Beatles. De Britse groep stond 69 weken onafgebroken in de top 10. Vanaf de eerste Top 40 tot en met 24 april 1966 stond er steeds een nummer van de Beatles bij de beste tien.

Dua Lipa naar 10
Training Season, de 23e hit voor Dua Lipa, klimt deze week naar nummer 10. Met al haar hits heeft ze nu 441 weken in de Nederlandse hitlijst gestaan en daarmee staat ze nu bij de 10 acts met de meeste weken in de Top 40. Dua Lipa deelt de tiende plaats van die ranglijst met Calvin Harris. Recordhouder is David Guetta die 930 weken in de Top 40 heeft gestaan.

Beat Of Your Heart blijft onderin
Purple Disco Machine en Ásdís hebben met Beat Of Your Heart alleen op de onderste 3 plekken van de lijst gestaan. Dat is een prestatie op zich, als je 6 weken in de lijst staat. Ze stonden 4 keer op 38, 1 keer op 40 en nu 1 keer op 39. Dat maakt ze ook meteen recordhouder want nooit eerder was een hit zó succesvol op die onderste drie plekken van de lijst. De 59-jarige geschiedenis van de Top 40 telt 284 hits die alleen op nummer 38, 39 en/of 40 stonden.

David Guetta en OneRepublic nieuw met I Don't Wanna Wait
Too Sweet van Hozier, ex-Alarmschijf Outside Of Love van Becky Hill, en I Don't Wanna Wait van David Guetta en OneRepublic zijn naast Sugardaddy de andere nieuwkomers. Voor de vijfde keer komen we de melodie van Dragostea Din Tei tegen in de Top 40. Het origineel (O-Zone) en de cover (Haiduccii) kregen een vervolg, via Live Your Life (TI & Rihanna) en Faded Love (Leony) voordat David Guetta en OneRepublic zich er aan waagden. Lees hier meer over de nieuwkomers.

Bekijk hier de complete Top 40. 

(12/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season