Nieuws
Worldwide Club 20

Riordan is hoogste nieuwe

Riordan is hoogste nieuwe
Calvin Harris  Rag'n'Bone Man 

Lovers In A Past Life van Calvin Harris en Rag ‘N’ Bone Man staat ook deze week op de eerste plek van de Worldwide Club 20. Riordan pakt, met zijn tweede succes in de lijst, de hoogste nieuwe.

Afgelopen week wisten Calvin Harris en Rag ‘N’ Bone Man de eerste plaats over te nemen van The Blessed Madonna en Clementine Douglas. De twee dames stonden twee weken op nummer 1 en staan deze week, opnieuw, op nummer 2. De complete top 4 is ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Het gebeurt niet vaak dat het bovenin de lijst zo stil staat. Op 29 juli van het afgelopen jaar stond de top 4 voor het laatst stil; toen bleven zelfs de bovenste zes tracks op hun plek zitten. In totaal telt de Worldwide Club 20 deze week zeven zittenblijvers en dat is in de voorgaande 186 lijsten nog niet eerder voorgekomen.

Met zeven zittenblijvers en drie nieuwe hits is er slechts ruimte voor een viertal stijgers. Mr. Belt en Wezol weten het beste te profiteren en klimmen, met 8 plaatsen winst, het snelst en komen op nummer 6 met It’s Not Right But It’s Okay. In omgekeerde richting moet Ariana Grande zes plaatsen inleveren nu Yes, And? na acht weken in de top 10 naar nummer 12 zakt.

Riordan maakte vorig jaar zijn debuut in de Worldwide Club 20 met Needle On The Record. Die track wist aan het einde van het jaar de zesde plek van de lijst te bereiken. Waar Needle On The Record nog verscheen bij Realm, het label van Gorgon City, heeft de Britse dj zijn nieuwste release nu ondergebracht bij Insomniac. Riordan laat weten dat hij bijzonder trots is op zijn nieuwste track: “Het is een echte crossover tussen twee genres waar ik het meest van hou; house en garage”, zo vertelt hij rond de track. De track laat het gevoel van typische 90’s-garage horen met de energie van de hedendaagse techhouse. While The Record Spins is, op nummer 15, de hoogste nieuwe in de lijst.

Fred Again.. komen we regelmatig tegen in de Worldwide Club 20. Dat kunnen we niet zeggen van het Britse duo Overmono en al helemaal niet van de Amerikaanse rapper Lil Yachty. Miles McCollum, zoals de rapper in het dagelijks leven heet, is niet vies van een muzikaal uitstapje. Hij liet doorschemeren ook te werken aan een album met James Blake. Die samenwerking heeft de voorlopige werktitel Black Cameo. Het Britse drietal, Fred Gibson, Tom en Ed Russell, wisten de rapper te strikken voor Stayinit. Voor Fred Again.. is het zijn tiende notering in de Worldwide Club 20. De helft van die noteringen wisten de eerste plek van de lijst te bereiken en dat belooft dus wat voor Stayinit dat nieuw is op nummer 17.

Kye Gibson en Matt Robson-Scott zijn de creatieve geesten achter Gorgon City. Het tweetal wist al een dozijn hits in de Worldwide Club 20 te zetten met You’ve Done Enough, hun samenwerking met Drama uit 2021, als grootste succes. Die track stond zes weken op nummer 2. Schril contrast is dat de helft van de tracks van Gorgon City bleef steken in de onderste helft van de lijst. You Know It, hun nieuwste wapenfeit, laat opnieuw horen hoe uitermate verfijnd ze hun tracks afleveren. Het nummer is de voorloper van een nieuw album waarvan er nog geen verdere details bekend zijn. You Know It maakt de meest voorzichtige start in de lijst als binnenkomer op nummer 20.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20 van deze week.

1 ( 1) LOVERS IN A PAST LIFE- Calvin Harris & Rag 'N' Bone Man

15 (--) WHILE THE RECORD SPINS- Riordan

17 (--) STAYINIT- Fred Again.., Lil Yachty & Overmono

20 (--) YOU KNOW IT- Gorgon City

(31/03/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)