Nieuws
Top 40 Releases

Dua Lipa trapt niet meer in een illusion

Dua Lipa trapt niet meer in een illusion
Dua Lipa  Krezip  Rolf Sanchez  Zayn  Guus Meeuwis  OneRepublic  Mimi Webb  Future  Metro Boomin 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Dua Lipa, Krezip, OneRepublic en Mimi Webb.

ILLUSION – Dua Lipa
Langzaam maar zeker krijgen we steeds meer een beeld van het nieuwe album Radical Optimism, dat Dua Lipa op 3 mei uit gaat brengen. Één ding lijken we al bijna zeker te weten: stilzitten is er niet bij. Want net als Houdini en Training Season is ook Illusion lekker uptempo. Volgens de zangeres is Illusion, dat gaat over iemand zien zoals hij echt is, misschien wel het sleutelnummer van haar nieuwe album. “Ik voelde me heel sterk op het moment dat ik dat nummer aan het schrijven was,” zo liet ze zich onlangs ontvallen. “Omdat het echt voorbij iemands praatjes keek, denk ik, bij gebrek aan een betere omschrijving. Ik voelde me in een sterkere positie, omdat ik dacht dat ik voorheen misschien voor zoiets zou zijn gevallen, maar dat ik nu kan dansen met de illusie die diegene ophoudt.”

ATTENTION – Krezip
Vanaf 20 april kun je op Videoland de serie Máxima checken, die gaat over de jaren waarin Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander elkaar hebben ontmoet en uitgroeiden tot een hecht stel. Delfina Chaves en Martijn Lakemeier, die zelf ook een stel werden na de opnames, vertolken de hoofdrollen. Krezip maakte de titelsong Attention en nog meer nummers voor de productie. “Ze hebben ons daar jaren geleden al voor benaderd,” zo vertelde Jacqueline Govaert in de Q-middagshow van Qmusic. “Zo’n project duurt natuurlijk heel lang. Daar hadden wij wel oren naar en toen zij we met elkaar in gesprek gegaan en kwam er heel snel uit dat wij voor iedere aflevering een liedje mochten schrijven én de titelsong. Het werd een heel groot project. Vanaf de eerste scripts tot aan de laatste viewing waren we erbij. Attention is op de scene geschreven dat Máxima voor het eerst door de Nederlandse pers achterna gezeten wordt. En daarin zie je haar eerst heel erg schrikken van die persaandacht en op een gegeven moment heeft ze iets van: fuck it! Ik ga er gewoon voor!”

UN CHANCE – Rolf Sanchez
Rolf Sanchez verdween even naar de achtergrond vanwege lichamelijke problemen én het maken van nieuwe muziek. Maar nu is de Más Más Más-zanger weer helemaal terug. Un Chance is de titel van zijn nieuwe single. “Ik heb eindelijk weer muziek gemaakt waar ik 100% achter sta en waarbij het eigenlijk niet uitmaakt wat mensen ervan vinden, omdat ik het zelf zo vet vindt,” zo vertelde Rolf deze week. Un Chance maakt opnieuw gebruik van de unieke mix van Latin en Nederlandstalig die Rolf zo succesvol maakte.

ALIENATED – Zayn
Vorige maand dropte Zayn al zijn single What I Am en daarop hoorden we al een vleugje country. Op Alienated gaat de zanger nog een stapje verder: hij zoekt de rauwe randjes op. Het is eerlijke track, waarin de zanger onthult zich niet altijd thuis te voelen op deze wereld. Hij zingt dat hij het verleden achter zich laat, maar het is niet volledig duidelijk naar wel stukje uit zijn verleden hij wijst. Alienated is de tweede single van Zayns nieuwe album Room Under The Stairs, dat op 17 mei uit zal komen. “Dit album komt voort uit oprechtheid en kwetsbaarheid,” onthulde hij al eerder in een statement. “Ik wilde dat elk nummer zou voelen alsof ik naast je zit en je vertel hoe ik me voel, alsof ik het voor jou alleen zing.”

FORGET ABOUT US – Perrie
In 2022 werd bekend dat Little Mix een pauze nam. De verschillende groepsleden gingen aan de slag met soloprojecten, waaronder Perrie Edwards. Zij heeft nu haar eerste eigen track uit en daarvoor werkte ze samen met niet de minste schrijvers en producers. Ed Sheeran schreef mee, maar ook David Hodges. Die naam zegt je misschien niet veel, maar hij is verantwoordelijk voor heel wat albumtracks en hits, waaronder Because Of You van Kelly Clarkson, Pieces Of A Dream van Anastacia en Afterglow van Ed Sheeran. Forget About Us heeft een zeer catchy melodie en die komt dan weer uit de koker van onder anderen Andrew Goldstein, die eerder werkte met acts als Maroon 5, Fifth Harmony, Katy Perry en Elley Duhé.

Ook deze tracks moet je checken

WAT IK OOK GA DOEN – Guus Meeuwis

NOBODY – FROM KAIJU NO. 8 – OneRepublic

MISTAKE – Mimi Webb

WAAROM MET HAAR – Danique

WE STILL DON’T TRUST YOU – Future x Metro Boomin

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify!

(12/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season