Nieuws
Nederlandse Top 40

Roxy Dekker voor de tweede week op 1 in de Top 40

Roxy Dekker voor de tweede week op 1 in de Top 40
Roxy Dekker  Cyril  Benson Boone  Joost  Noah Kahan  Ofenbach  Norma Jean Martine  Dua Lipa  Chef'Special  La Fuente  David Guetta  OneRepublic 

Ook deze week is Sugardaddy de populairste hit van ons land. De track houdt Stumblin' In van Cyril voorlopig van de eerste plek af in de Nederlandse Top 40.

Roxy Dekker wist afgelopen week meteen op nummer 1 binnen te komen in de Nederlandse Top 40 en ook deze week bezet ze die positie. Dekker is de zesde Nederlandse zangeres in tien jaar tijd die de bovenste plek van de lijst weet te bereiken. Haar vijf voorgangers, Davina Michelle, Maan, Tabitha, Meau en S10, scoorden hun nummer 1-successen ook allemaal in de Nederlandse taal. 

Achter Stumblin’ In van Cyril, die blijft zitten op nummer 2, keert Beautiful Things van Benson Boone terug in de top 3. De Amerikaanse Dasha maakt van haar eerste Top 40-hit ook een top 10-hit door naar nummer 7 te klimmen.

Europapa bij de 20 grootste Eurovisiesongfestival-hits
Joost blijft scoren met Europapa. In de Top 40 zakt de track van 3 naar 4, maar deze week klimt de inzending voor het festival in Malmö naar de top 20 van allergrootste hits van het festival. Daarvoor valt nu Eres Tu van Mocedades uit die top 20. Zo overtreft Joost deze week (al) de score van opnieuw twee Nederlandse inzendingen: Calm After The Storm (van The Common Linnets) en Je Vecht Nooit Alleen (van 3Js). Kijken we naar alleen de Nederlandse inzendingen dan staat Joost inmiddels al op plek 7 achter Arcade, De Diepte, Birds, Ik Zie Een Ster, Als Het Om De Liefde Gaat en De Eerste Keer.

Stick Season en Overdrive bij de 100 grootste Top 40-hits ooit
Deze week komt Stick Season van Noah Kahan binnen in de ranglijst van 100 grootste Top 40-hits aller tijden. Kahan stond in die lijst vorige week op nummer 106 en klimt nu naar nummer 73. Stick Season duwt Suzan en Freek met Als Het Avond Is uit die top 100. Dat was de hoogst genoteerde hit van het Nederlandse duo. In de Top 40 blijft de hit van Amerikaan plakken op nummer 6.

Op Record Store Day verschijnt er een speciale versie van het nummer op vinyl: het duet dat hij met Olivia Rodrigo bracht tijdens een sessie bij BBC Radio 1. Ook de nummer 17 van deze week heeft een plekje weten te scoren bij de 100 grootste hits ooit. Overdrive van Ofenbach en Norma Jean Martine klimt 16 plaatsen naar nummer 93. Overdrive duwt Satisfaction (van The Rolling Stones), een hit uit het eerste Top 40-jaar, uit de top 100.

Ex-Alarmschijf Illusion van Dua Lipa is de hoogste binnenkomer
Illusion van Dua Lipa is, op nummer 29, de hoogste nieuwe. De Britse zangeres bereikt deze week de top 3 van succesvolste zangeressen. Iedere week worden punten toegekend aan hits. Dua, die nu met drie gelijktijdige hits in de lijst staat, komt deze week op 10.941 punten. Daarmee heeft ze nu 39 punten meer dan P!nk. Rihanna (met 14.943 punten) en Madonna (met 13.428 punten) staan nog boven de 28-jarige Lipa. De andere twee nieuwe Top 40-hits zijn van eigen bodem. Fly Like Me is voor Chef’Special de negende hit (en nieuw op nummer 30) terwijl La Fuente met Ratata (nieuw op nummer 37) zijn tweede succes kan bijschrijven. Meer over de nieuwkomers lees je hier. I Don’t Wanna Wait van David Guetta en OneRepublic is, op nummer 24, de snelste stijger en klimt 13 plaatsen.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: Qmusic

(19/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt