Nieuws
Worldwide Club 20

Lovers In A Past Life 4 weken op 1

Lovers In A Past Life 4 weken op 1
Calvin Harris  Rag'n'Bone Man 

Calvin Harris en Rag ‘N’ Bone Man knopen er nog een week aan vast op de eerste plek van de Worldwide Club 20.

Lovers In A Past Life is voor Calvin Harris eigenlijk nog steeds een magere nummer 1-hit. Want al zijn tracks waarmee hij, als Calvin Harris, op nummer 1 kwam wisten die plek langer te bezetten. By Your Side, Miracle en Desire stonden zes weken op nummer 1 en Body Moving hield het vijf weken vol op de eerste plek. Live Without Your Love stond er slechts twee weken maar die track bracht hij uit met zijn Love Regenerator-project. Naast zijn zes nummer 1-hits wist hij met Love Regenerator ook Lonely in de top 3 te brengen waardoor zijn totaal aantal top 3-hits op zeven komt. Met dat zevental successen stond de Britse dj en producer totaal 36 weken op het erepodium en dat is een record. Eerder kwamen ook David Guetta en John Summit exact op dat aantal van 36 weken in de top 3.

De ex-nummer 1 van The Blessed Madonna en Clementine Douglas, Happier, veert deze week terug in de lijst. Na twee weken op nummer 1 en drie weken op nummer 2 staan de Britse dames deze week opnieuw op de tweede plaats. John Summit en Hayla leveren een plekje in en zakken naar nummer 3.

Cyril heeft een wereldhit te pakken met Stumblin’ In. In de reguliere charts zien we de remake van de hit van Chris Norman en Suzi Quatro overal in de hoogste regionen en ook in de clubs wint de Australische dj en producer nog steeds. Stumblin’ In stond in maart al even twee weken in de Worldwide Club 20 maar verdween daarna. Vorige week keerde Cyril terug in de lijst en deze week is zijn Stumblin’ In zelfs een top 10-hit geworden. De snelste stijger staat op nummer 12 en komt op naam van Low Steppa en Crusy met Bullerengue. Deze week pakt die track 8 plaatsen winst.

De Worldwide Top 20 telt deze week vier nieuwe hits. Sippin’ Yak is, op nummer 10, de hoogste nieuweling. David Bissett, zoals Cloonee in het dagelijks leven heet, maakt al sinds 2014 opvallende techhouse. In 2019 brak hij door met The Ciggie waarna bij met Be Good To Me een Beatport-nummer 1 pakte. Met zijn nieuwste track Sippin’ Yak ging de aanloop heel anders want TikTok bleek een meer dan handig hulpmiddel om de track te laten groeien. Het was ook maar zeer de vraag of Sippin’ Yak wel een release zou krijgen. Ook Cloonee hield zijn vingers gekruist: “Ik ben eigenlijk in shock dat de sample zo snel vrij is gegeven en dat we de track hebben uit kunnen brengen", zo laat hij weten via Instagram. De oorsprong is te horen in We Like van Tracey Lee en Fatman Scoop die het in 2000 uitbrachten. Sippin’ Yak is voor Cloonee zijn tweede succes in de lijst. In 2021 stond Sun Goes Down zes weken in de lijst maar kwam die track niet verder dan nummer 12. Die prestatie heeft hij nu al overtroffen met zijn eerste top 10-hit.

Jax Jones staat, met zijn 7 voorgaande hits, bij de 20 namen die in de Worldwide Club 20 het meest succesvol waren. In die rij hits staat één nummer 1-hit: Where Did You Go?, de track die hij in 2022 met MNEK maakte. Voor Never Be Lonely werkt de Britse dj en producer samen met de Duitse Zoe Wees. Maar dat is niet de enige bijzondere verschijning. Met de videoclip bij het nummer komt er namelijk een droom van Jax Jones uit. Hij is namelijk groot fan van Pokémon en uitgerekend Pikachu maakt zijn opwachting in de video. “Never Be Lonely is een reis naar het hart van vriendschap en muziek. Het is een eer dat Pikachu ons mag vergezellen in dit avontuur”, zo vertelt de dj. Zoe Wees noemt het nummer een ‘testament van de verbondenheid via muziek’ en ‘een magische ervaring”. De track is nieuw op nummer 11.

De binnenkomer op nummer 13 heeft eigenlijk geen introductie nodig voor wie regelmatig de bioscoop bezoekt. Extraction 2, Thor: Love And Thunder, Suicide Squad, Star Track: Beyond. Thor: Ragnarok, Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Het zijn maar een paar titels van films waarin je acteur Idris Elba kunt zien. De 51-jarige Brit was al te zien in videoclips van onder meer Fat Joe en Angie Stone en hielp Jay-Z op zijn album American Gangster. Al flink wat jaren is hij te vinden achter de draaitafels. Zijn tracks worden ondertussen ook steeds meer clubby. Zo maakte hij al nummers met Solardo (Big Talk), The Knocks (One Fine Day), Inner City (No More Looking Back) en David Guetta (It’s Ours). Deze week kunnen we daar ook een eerste succes in de Worldwide Club 20 aan toevoegen via Trumpeta. Het is zijn eerste release bij Defected Records: “Ik ben echt door het dolle heen om bij Defected Records te hebben getekend. Vanaf het werken aan No More Looking Back en het draaien op verschillende feestjes met hen voelt het als passend om een aantal van mijn eigen tracks bij hen uit te brengen”. Ook doet Idris meteen een belofte: “Je bent echt nog niet klaar voor wat er nog gaat komen!”.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) LOVERS IN A PAST LIFE- Calvin Harris & Rag 'N' Bone Man

19 (--) SIPPIN' YAK- Cloonee

11 (--) NEVER BE LONELY- Jax Jones & Zoe Wees

13 (--) LA TRUMPETA- Idris

17 (--) I AM THE ONE- Biscits & Tobehonest

(14/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Rondé - Undecided
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Hozier - Too Sweet
Details La Fuente - Ratata
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Nemo - The Code
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter