Top 40: Duurt Te Lang voor de vierde week op 1

- Hitlijsten

 Ava Max Sam Smith Calvin Harris Imagine Dragons Rita Ora Bastille Marshmello Alan Walker Ariana Grande George Ezra
Top 40: Duurt Te Lang voor de vierde week op 1

Voor de vierde week is het Davina Michelle gelukt om met Duurt Te Lang de populairste track van het land in handen te hebben. Daarmee lijkt Sam Smith, die je hoort op Promises, opnieuw een verliezer: zijn eerste nummer 1-hit is ondanks een tweede plek ver uit zicht.

Sinds 2 januari 2010 hebben 16 Nederlandse acts op de eerste plaats van de Media Markt Top 40 gestaan. BLØF spant met 10 weken op 1 de kroon, gevolgd door Lil Kleine (9 weken) en Mr. Probz en Kenny B (elk 7 weken).

Davina Michelle was (al) de achtste Nederlandse zangeres met een Nederlandstalige nummer 1-hit op haar naam. Inmiddels klimt ze, met een maand op nummer 1,  ook naar de vijfde plaats van Nederlandse solozangeressen die, ongeacht taal, de Top 40 het langst wisten aan te voeren.

Anita Meyer en Yvonne Keeley (elk 7 weken) zijn recordhouders en worden gevolgd door Sita (6 weken) en Raffaëla (5 weken). Davina Michelle evenaart deze week de prestaties van Anouk en Lisa Lois. Ze is de tweede Nederlandse zangeres ooit, die een maand de eerste positie heeft weten te bezetten met een Nederlandstalig nummer. Alleen Sita wist dat eerder te presteren, toen zij met Marco Borsato (Lopen Op Het Water) in 2002 ook 4 weken op 1 stond.

Sam Smith lijkt vergroeid met 2
In 2014 zat Prayer In C (van Lilly Wood & The Prick en Robin Schulz) Stay With Me van Sam Smith in de weg en nu lijkt Davina Michelle de Britse zanger opnieuw van de eerste plaats te houden. Promises staat inmiddels voor de derde week op nummer 2. In de historie van de Top 40 zijn er slechts twee Britse zangers die langer op die ‘net-niet’ plek stonden en daardoor de eerste plaats nooit bereikten: Freddie Mercury (3 weken met Barcelona en 5 weken met Living On My Own) en James Arthur (6 weken met Say You Won’t Let Go).

Ava Max naar 3
Ondertussen zit Ava Max weer in de lift. Ze stijgt met Sweet But Psycho naar de derde plek, waardoor ze net als eerder in onder andere Zwitserland, Finland, Denemarken en Zweden in de top 3 staat. Door de stijging van Sweet But Psycho zakt Shotgun van George Ezra naar de vierde plek van de lijst.

Bastille scoort grootste Top 40-hit
Met World Gone Mad, Quarter Past Midnight en Happier scoorde Bastille dit jaar al drie hits. Toch bleef Good Grief (uit 2016) hun grootste Top 40-hit. Tot deze week, want die titel plakken we nu op Happier dat de grootste hit van de Britse groep is geworden. De track gaat van 7 naar 5.

Imagine Dragons op hoogste positie
Natural is de tiende Top 40-hit van Imagine Dragons. Vorige week wist de Amerikaanse band met nummer 8 de hoogste positie te evenaren die ze ooit in de Top 40 wisten t bereiken. Ook Thunder (2017) kwam tot nummer 8. Met Natural staan ze nu voor het eerst op nummer 6 in de Top 40.

Ariana van 16 naar 8
Ariana Grande knalt deze week de top 10 binnen, nadat Thank You, Next vorige week nog de hoogste binnenkomer op nummer 16 was. Deze week is de track al te vinden op de zevende plek en daarmee heeft de Amerikaanse haar achtste top 10-hit binnen weten te slepen. Voor die acht top 10-hits had La Grande iets meer dan vier jaar nodig. Haar eerste top 10-hit? Dat was Problem, dat ze met Iggy Azalea opnam.

Darkside blijft stijgen
Ook Alan Walker blijft met Tomine Harket en Au/Ra maar klimmen. Twee weken geleden stond Darkside nog op 12, waarna vorige week een tiende plek volgde. Deze week wint het nummer twee plekken en komt het terecht op 8.

Rita Ora terug in de top 10
In My Mind van Dynoro en Gigi D’Agostino dondert deze week hard naar beneden: van 5 naar 9. Dat kan dan weer niet worden gezegd van Let You Love Me van Rita Ora. Hoewel ze vorige week een nieuwe single uitbracht, stijgt Let You Love Me weer terug de top 10 in: van 14 naar 10.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!