Nieuws
Tipparade

David Guetta & OneRepublic gaan voor (vroege) zomerhit

David Guetta & OneRepublic gaan voor (vroege) zomerhit
David Guetta  OneRepublic  Becky Hill  Goldband  Hozier  Benson Boone  Nick Schilder  La Fuente  Marco Schuitmaker  Kinderen Voor Kinderen  Tiësto  Moguai  Imagine Dragons  Chef'Special  Roxy Dekker  Ava Max  Lucas & Steve  Lawrent  Jordan Shaw 

De nieuwe nummer 1 is gelijk de hoogste binnenkomer in de lijst: Outside Of Love van Becky Hill.

Het is deze week grote schoonmaak in de Tipparade. We zien maar liefst 11 nieuwe potentiële hits de lijst binnenkomen, waaronder de huidige Alarmschijf bij Qmusic van Becky Hill. Achterin de top 10 zien we 2 snelle stijgers terug: You & Me van Goldband en Too Sweet van Hozier. You & Me weet met 21 plekken winst zelfs de snelste stijger van de week te pakken. Buiten de top 10 gaan Benson Boone (Slow It Down, van 20 naar 12) en Nick Schilder (Dancin’ Alone, van 30 naar 17) ook de goede kant op.

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 11 binnenkomers aan je voor.

1 (--) OUTSIDE OF LOVE – Becky Hill
Het is alweer even geleden dat we Becky Hill in de Nederlandse Top 40 zagen. History, haar samenwerking met Joel Corry, was haar laatste hit en die verliet op 1 oktober 2022 de Lijst der Lijsten. Daarna werd het stil rondom de zangeres, die eerder top 10-hits scoorde met Crazy What Love Can Do (met David Guetta en Ella Henderson) en Remember (met David Guetta). Op Outside Of Love doet ze het zonder de Franse dj-grootheid en dat is bijzonder, want tot nu toe wist Becky nog geen top 10-hit te scoren zonder hem en ze scoorde zelfs nog geen hit op eigen kracht. Outside Of Love is mede geschreven door Giampaolo Parisi, die met zijn broer Marco het duo PARISI vormt. Zij werkten eerder al mee aan onder andere Afterglow, Bad Habits en Visiting Hours van Ed Sheeran en aan Mamacita van de Black Eyed Peas, Ozuna en J. Rey Soul.

14 (--) RATATA – La Fuente
Afgelopen weekend stond de Eindhovense dj La Fuente op Paaspop, waar hij inmiddels kind aan huis is. Hij zette daar de zaal op zijn kop, onder meer met zijn nieuwste hit Ratata, die vorige week uit kwam. Als we de reacties mogen geloven, is het slechts een kwestie van tijd voordat I Want You uit 2022 een succesvolle opvolger heeft.

18 (--) SCHAAM JE VOOR JE TRANEN NIET – Marco Schuitmaker
Marco Schuitmaker scoorde onlangs met Donnie zijn tweede hit in de Lijst der Lijsten: Hier Mag Alles kwam uiteindelijk tot nummer 13. Nu probeert hij het solo weer met Schaam Je Voor Je Tranen Niet, een nummer dat gaat over de emoties die je voelt wanneer je afscheid moet nemen van iemand waar je veel van houdt. Ondanks de wat droevige boodschap is het allesbehalve een ballad geworden.

19 (--) DABA DIE DABA DAA – Kinderen Voor Kinderen
Daba Die Daba Daa is het themanummer van Kinderen Voor Kinderen voor de Koningsspelen die er weer aan zitten te komen. Het lukte het gezelschap de afgelopen jaren wel vaker om met deze themasongs de Tipparade te halen, hoewel er nog nooit een echte hit van is gekomen. Daarvoor moeten we terug naar 2013 toen Klaar Voor De Start tot nummer 20 wist te komen.

20 (--) EXPLODE – Tiësto x Moguai
De Duitse dj André Tegeler, ook wel Moguai genoemd, lijkt een nieuwe naam in de Tipparade, maar toch scoorde hij in 1999 al een hit met Beatbox (onder de naam Dial M For Moguai). In de periode 2013-2018 haalde hij nog 3 keer de Tipparade, maar verder zonder succes. Wellicht dat zijn collab met Tiësto hem van het predicaat eendagsvlieg af kan helpen. Explode is een remake van de gelijknamige clubhit van Jordan & Baker uit 2005.

24 (--) EYES CLOSED – Imagine Dragons
Imagine Dragons zijn toe aan een nieuw muzikaal hoofdstuk, dat wordt afgetrapt met de release van de nieuwe single Eyes Closed. Op hun Instagram pagina zijn de afgelopen week al diverse previews van het nummer gegeven, zowel van de muziek als de bijbehorende video. In de Top 40 heeft de Amerikaanse band tot nu toe 17 hits gescoord.

25 (--) FLY LIKE ME – Chef’Special
De heren van Chef’Special gaan nog altijd lekker met hun huidige hit Speed Of Light, maar toch is daar nu opvolger Fly Like Me al. Volgende week is het dan ook gelijk tijd voor de release van het nieuwe album New Gold.

26 (--) SUGARDADDY – Roxy Dekker
2023 was het jaar van de definitieve doorbraak van Roxy Dekker. Haar Satisfyer kwam in de top 10 van de Top 40 terecht en dat smaakt naar meer. Met Sugardaddy hoopt ze hier een succesvol vervolg aan te geven.

28 (--) MY OH MY – Ava Max
Met My Oh My brengt de Amerikaanse Ava Max de leadsingle uit van haar nog te verschijnen derde studio album. De laatste keer dat we Ava solo in de Top 40 zagen was in 2022 met Million Dollar Baby. Hierna scoorde 2 hits met behulp van de dj’s Alok (Car Keys (Ayla)) en Kygo (Whatever).

29 (--) END OF TIME – Lucas & Steve x Lawrent feat. Jordan Shaw

30 (--) I DON’T WANNA WAIT – David Guetta & OneRepublic
De hits van David Guetta blijven ons maar om de oren vliegen. Als je denkt dat de Fransman na When We Were Young (The Logical Song) (met Kim Petras) en Lighter (met Galantis en 5 Seconds Of Summer) even wat gas terug neemt, dan heb je het mis. Morgen komt I Don’t Wanna Wait uit, David’s samenwerking met OneRepublic. De heren hebben Dragostea Din Teï van O-Zone onder handen genomen en dat pakt goed uit. Het zou zomaar kunnen zijn dat we hier al de zomerhit van het jaar te pakken hebben.

(04/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Rondé - Undecided
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Hozier - Too Sweet
Details La Fuente - Ratata
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Nemo - The Code
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter