Nieuws
Tipparade

Krezip maakt muziek voor serie Máxima

Krezip maakt muziek voor serie Máxima
Krezip  Chef'Special  La Fuente  Benson Boone  Imagine Dragons  Ella Henderson  Rudimental  Tyla  Gunna  Skillibeng  Job  Jaxomy  Agatino Romero  Raffaella Carra  Good Neighbours  Dua Lipa  Rolf Sanchez 

De nieuwe nummer 1 is voor Fly Like Me van Chef’Special, de huidige Alarmschijf bij Qmusic.

Met een stijging van 24 plekken is Fly Like Me ook gelijk de snelste stijger van de week. Achter hen verwelkomen we 2 andere potentiële hits in de top 10: Ratata van La Fuente (van 14 naar 8) en Slow It Down van Benson Boone (van 12 naar 9). Buiten de top 10 valt vooral de stijging van de nieuwste track van Imagine Dragons op: Eyes Closed schuift op van 24 naar 12.

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

20 (--) ALIBI – Ella Henderson feat. Rudimental
Ella Henderson heeft de afgelopen jaren een comeback gemaakt. Na een tweetal hits in 2014 en 2015 was er vanaf 2021 langduriger succes. Haar laatste hit was met Nathan Dawe en Joel Corry: 0800 Heaven wist uiteindelijk tot nummer 4 te komen en werd zelfs haar grootste hit tot nu toe. Nu is ze terug met Alibi, een collab met de bekende Britse drum-and-bassband Rudimental. Alibi bevat een sample van Pastime Paradise van Stevie Wonder uit 1976. De meesten zullen er echter Gangsta’s Paradise van Coolio (#1 in 1995) in herkennen.

22 (--) JUMP – Tyla, Gunna & Skillibeng

23 (--) NOSTALGIE – Job
Job van Grafhorst, alias Job, werd al op jonge leeftijd bekend als YouTuber. Hij begon in 2011 onder de naam Hexeliengmail, die hij later veranderde in Dutchtuber. De afgelopen jaren is Job ook muzikaal actief, wat nu tot zijn eerste eigen single heeft geleid: Nostalgie. Het nummer doet een beetje denken aan de sound van Antoon.

26 (--) PEDRO – Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà
De Italiaanse zangeres Rafaella Carrà kennen we in Nederland van haar hit A Far L’Amore Comincia Tu, die in 1977 tot de top 3 van de enige echte wist te komen. In 2011 scoorde ze dankzij de Franse dj Bob Sinclar haar tweede hit met Far L’Amore (#11). Drie jaar na haar overlijden hebben de Duitse dj’s Jaxomy en Agatino Romero nu een remix van gemaakt van Raffaella’s nummer Pedro. Deze remix gaat nu viral op TikTok.

27 (--) HOME – Good Neighbours
In 2023 vormden Oli Fox en Scott Verrill samen het Londens indierockduo Good Neighbours. Hiervoor waren zij allebei al jaren solo actief. Oli stond in 2018 in het voorprogramma van Sigrid en werkte samen met Gorgon City. Scott Verrill trad eerder op onder de namen Kyko, Kwassa en Good Scott. Begin 2024 ging hun nummer Home viraal op TikTok. Het werd uitgebracht als hun debuutsingle en haalde vervolgens in verschillende landen de hitlijsten. Met de binnenkomst van Home in de Tipparade kan het goed zijn dat nu ook Nederland aan de beurt is.

28 (--) ATTENTION – Krezip
Wat is de overeenkomst tussen Krezip en Máxima? Het antwoord ligt meer voor de hand dan je zou denken, want de band uit Tilburg heeft de eer gekregen om muziek te maken voor de nieuwe serie Máxima, die vanaf 20 april op Videoland te zien is. Er komt zelfs een heel album aan, genaamd Music For Máxima. Attention is één van de tracks op het album en is ook gelijk de nieuwe single. Krezip start in september met een clubtour door Nederland.

29 (--) ILLUSION – Dua Lipa
Dua Lipa brengt op 3 mei haar derde studio album Radical Optimism uit en dat mag iedereen weten. Na het succes van de singles Houdini en Training Season is het nu al tijd voor de derde single: Illusion. Zowel Houdini als Training Season werden eerder uitgeroepen tot Alarmschijf bij Qmusic.

30 (--) UN CHANCE – Rolf Sanchez
2023 was een relatief rustig jaar qua hits voor Rolf Sanchez. De enige keer dat we hem tegenkwamen in de enige echte was met Ik Heb Zin In De Zomer Man, zijn hit met Bizzey en Kraantje Pappie (#17). Nadat Ik Denk Aan Jou in september vorig jaar helaas in de Tipparade bleef hangen, is het nu tijd voor Un Chance. Rolf zingt op dit nummer deels Spaans en deels Nederlands.

(11/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season