Nieuws
Top 40 Releases

Roxy Dekker draait de rollen om op Sugardaddy

Roxy Dekker draait de rollen om op Sugardaddy
Roxy Dekker  Chef'Special  David Guetta  OneRepublic  Ava Max  Imagine Dragons  Lucas & Steve  Lawrent  Jordan Shaw  Kehlani  Sia  Labrinth  G-Eazy  Coi Leray  Joe Buck 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Roxy Dekker, Chef’Special, David Guetta en OneRepublic, Kehlani en Joe Buck.

SUGARDADDY – Roxy Dekker
Roxy Dekker brak het afgelopen half jaar definitief door via haar hit Satisfyer, die geschreven werd door Antoon. De oorwurm stond 15 weken in de Top 40 en bereikte de negende plek in de lijst. Daarvoor was ze met Anne-Fleur Vakantie al een regelrechte viral-sensatie. Als klap op de vuurpijl leverde Satisfyer haar ook nog een optreden op tijdens Qmusic Top 40 Awards Live in Rotterdam Ahoy en heeft ze in de afgelopen maanden verschillende prijzen in de wacht gesleept. Je begrijpt dat de volgende single dan een lastige is, want de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar geen nood, want Sugardaddy is misschien wel net zo catchy als zijn voorganger. Het nummer gaat over een vlam waar Roxy alles voor betaalt, waardoor zij dus ‘een sugardaddy’ is. Bijzonder, want normaal gesproken is het juist andersom. Een stevige portie ‘girlpower’ dus.

FLY LIKE ME – Chef’Special
Op 12 april verschijnt het nieuwe album van Chef’Special, dat New Gold zal gaan heten. Daarvan kregen we ex-Alarmschijf Miracles en de huidige Top 40-hit Speed Of Light al als voorproefje. De volgende track die New Gold voorafgaat is Fly Like Me. “Het is een album waarop de beste dingen van onze eerdere albums bij elkaar komen," zo vertelde gitarist en producer Guido in de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic. "De fans die ons nog kennen van ons eerste album One For The Mrs. kennen, horen heel erg duidelijk die sound erin terug, het tweede album Passing Through hoor je erin terug, maar ook Amigo en Unfold. Alle elementen daarvan, volgens ons de beste, hoor je ook op New Gold.” Dat ging voor een deel onbewust. “Natuurlijk ben je altijd bezig om jezelf te ontwikkelen als band, maar we hadden ook het gevoel dat het cool zou zijn als iets van een vibe van die eerdere albums weer een beetje terug kunnen krijgen.” Fly Like Me heeft een vleugje Amigo en is gemaakt om hele festivalweides op hun kop te zetten.

I DON’T WANNA WAIT – David Guetta & OneRepublic
De zomer van 2004 bracht ons naast gouden medailles voor Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogenband, Anky van Grunsven en Leontien Zijlaard-Van Moorsel tijdens de Olympische Zomerspelen in Athene ook de aanstekelijke zomerhit Dragostea Din Tei van de Moldavische groep O-Zone. Die stond 9 weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 en verbleef 22 weken in de hitlijst. Waar eerder T.I. en Rihanna het nummer in 2008 gebruikten in hun nummer 5-hit Live Your Life, is het nu de beurt aan David Guetta en OneRepublic. Ryan Tedder, frontman van de Amerikaanse band en schrijver van heel wat Top 40-hits, wist wel raad met de melodie die Guetta in een nieuw jasje stook. Het is een track geworden die gaat over het vieren van de liefde. De boodschap: iedere avond kan weekend zijn en een moment om van elkaar te genieten.

MY OH MY – Ava Max
Ava Max gaat voor haar nieuwe single verder terug in de tijd dan David Guetta en OneRepublic. Veel verder, want Arabian riff, oftewel ‘the snake charmer song’, is een uit de 19e eeuw stammende melodie die vroeger vooral in Frankrijk en Algerije in veel kinderliedjes werd gebruikt. Naar eigen zeggen duurde het maken van My Oh My desondanks lang. “Ik heb de afgelopen zes maanden aan deze plaat gewerkt,” schreef Ava op haar social media. “Ik ben blij dat deze track eindelijk van jullie is. Het derde tijdperk begint nu.” Daarmee lijkt de Amerikaanse te hinten op een nieuw album. My Oh My gaat over een avond waarop er maar één iemand straalt als een filmster: Ava Max zelf.

EYES CLOSED – Imagine Dragons
Pop en rock en soms een flinke vleug alternative. Imagine Dragons schurkt op muzikaal vlak vaak tegen verschillende grenzen aan. Dat doet de band van frontman Dan Reynolds ook op Eyes Closed, dat dan weer meer ‘raprock’ is en zelfs wat dupstep-invloeden kent. Geen doorsneenummer en dat is precies wat de Amerikaanse groep wil. Eyes Closed gaat over het aangaan van nieuwe uitdagingen, omdat je sommige zaken in het leven met – jawel – je ogen dicht kunt doen; ze zijn te simpel geworden. Na een tijdje van de weg te zijn geweest en tijd te hebben besteed aan het bijpraten met familie en dierbaren, heb ik eindelijk het verlangen gevoeld om terug te gaan naar de sonische plaatsen die mij oorspronkelijk de meeste vreugde brachten,” zo laat Dan in een statement weten. “Maar wel met een nieuwe kijk en mentaliteit. De wereld ziet er heel anders uit, dan toen we meer dan tien jaar geleden als band startten. Maar sommige dingen zullen altijd hetzelfde blijven. Het vinden van de juiste balans tussen nostalgie en frisheid brengt mij het meeste plezier in de studio.”

Ook deze nummers moet je checken

END OF TIME – Lucas & Steve x Lawrent feat. Jordan Shaw

AFTER HOURS – Kehlani

INCREDIBLE – Sia feat. Labrinth

FEMME FATALE – G-Eazy feat. Coi Leray & Kalii

WEED & VIDEOGAMES – Joe Buck

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify!

(05/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season