Tipparade

week 6 (8 februari 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video


33 Reacties


Log in om te reageren.

Teun  - 
Bij deze even een oproepje: stem bij de Tipparade bij Mijn Top 40 op Jij & Ik van KonFetTi. KonFetTi is een superleuk duo en het zou leuk zijn als ze een keer in de Tipparade belanden.
Roel Selen  - 
Fijn dat Julie Bergan eens een kans krijgt. Hopelijk is Astrid S de volgende Noorse die hier doorbreekt
Wesley Steenbergen  - 
jeez Entree is echt geen Nielson track. Sorry, maar deze is echt niet mijn ding
Wesley Steenbergen  - 
Radio10 willen ze niet meetellen bij de top40 (iets met doelgroep). Ik denk omdat zij meer dan 70% "geen actuele top40-hits/kandidaten" per dag draaien
Frank Zweers  - 
Dat kun jij wel vinden maar zo werkt het dus wel Een hitlijst als de Top 40 wordt niet gemaakt voor chartfreaks.
Rob  - 
Alarmschijf volgende week voor Tino Martin en Emma Heesters met loop niet weg?
Marco Gerritsen  - 
Single of niet, maakt niet uit. Het staat in de Tip dus is een kanshebber voor de Top40 en zodoende een aandachtstrack en zeker met de streams die het pakt (en ook geen korte piek door fans zoals bij een Boef of Josylvio vaak het geval is)
Herman Koers  - 
Prima nieuwe singles deze week. Alleen de carnavals plaat hoeft voor mij niet, maar wel leuk. Toch een andere voor Justin Bieber. Geen Get Me ft Kehlani Parrish? ….. Nu nog Mamas Gun met This Is The Day in de Tipparade en Top 40 !!!! . Heerlijke track. Wordt al wel gedraaid door Radio 10, Ekdom In De Morgen en 24/7 Soulshow Radio van Ferry Maat! The Box haalt de Top 40 niet omdat het een erbarmelijk slechte track is, denk en vind ik. Net als bijna al die polder hiphop. Smaken verschillen.
Frank Zweers  - 
Sterker nog hij zegt het zelfs in een recent interview nr 1 in The States without a single .
Nick de Rooij  - 
Sowieso Dua, Kygo & Avicii, Jonas Brothers en Tones And I door. Misschien ook nog Freya, zou echt een schande zijn als die flopt! Tom Walker redt t ook niet.
Nick de Rooij  - 
Wat me opvalt is dat de Dance Smash van deze week weer heel weinig is gedraaid. Weet iemand waarom??
Wesley Steenbergen  - 
@Nick Why Tones and I, nog nergens voorbij zien komen in de lijsten
Wesley Steenbergen  - 
Dua Lipa, Avicii (YES), Jonas Brothers kan ik allemaal waarderen en gaan door, ik denk dat de rest flopt. en ZEER VEEL vrijdagtracks in de tip. Kiss Somebody mag met Loop niet weg, Entree en Calling on me door. Carnaval zie je ook in de tip. Toreador naar 3, wow geinig en nu snollebollen met Kalvijn erbij. Ook Fransie gaat lekker. Alleen is het gevaar bij steeds zoveel nieuwe kanshebbers dat je na 4 weken eruit gaat en ik ga denken dat ze door gaan terwijl ze misschien wel heel hard geflopt zijn. Roses staat met 6 weken het langst erin!!!!
Wesley Steenbergen  - 
I mean, er zijn 6 tracks uit de vorige top10 uit de tip weg, dan gaat iedereen dus flink omhoog en dan is een +10 van Fransie maar daadwerkelijk +3 (Ook Avicii stond boven hem op 13) en haalt hij een paar andere in. Muevelo wel een tegenvaller nu.
Vernon Nab  - 
Kygo en Dua door, super. Jonas Brothers en Tones & I ook prima. Veel hitpotentie in de nieuwe, maar hoe de kwaliteit is moeten we nog maar even zien.
Henk Sants  - 
Mooi luu nou ais even serieuz hier. Vaaioer ploaten dij nog nopagelnij binnenn direkt ion de tip: goije beslizzen want din liggen ze veur aan. Kris Kros en Emma is mooi. Nielson is aaltied welkom vondoar Entree. Nial Horan is gooud op glee met No Judsement. Mooije deun. Shaun Paul is nou wel weer binnen mit ain nije: Dij vurrige flopte, zunde. Kelid en disclosur wordt alarm denk ik en Loop naait weg de DS? Bin bang dat Tom Walker en Frija floppen, sneu veur ze. Moi!
Marco Gerritsen  - 
@ Nick de Rooij: omdat 538 niet weet om te gaan met de Dancesmash. Sinds de Alarmschijf naar QMusic is zou dat het vlaggenschip moeten zijn en dan kies je toch niet om de 2 weken nog van dit soort underground (is het uberhaupt underground?) dingetjes om in de avond te verstoppen.
John  - 
Het is Julie Bergan op # 21
Nick de Rooij  - 
@Marco is het een slecht nummer dan? Ik vind hem juist lekker
Robin van der Veen  - 
Wat een onzin dat The Box nog steeds niet in de Top 40 staat. Staat al wekenlang steady in streaming. Een track met 200.000 streams per dag wordt gewoon niet toegelaten. Omdat Q het moeilijk vind om te draaien? Begin het steeds meer te vermoeden... beetje stelselmatig tracks tegenhouden.
John  - 
Klopt @ Robin …. staat al dik in de DC Top 10.
Frank Zweers  - 
The Box is geen single dus heeft ook geen airplay.
John  - 
@ Frank, er bestaan geen singles meer …. Het is gewoon de hoofdtrack (streaming topper) van het album.
Marco Gerritsen  - 
The Box heeft geen airplay omdat het Hiphop is en alle stations die voor de Top40 tellen geen hiphop draaien. Eigenlijk zou een SLAM of 3FM het wat support moeten geven.
Marco Gerritsen  - 
The Box heeft geen airplay omdat het Hiphop is en alle stations die voor de Top40 tellen geen hiphop draaien. Eigenlijk zou een SLAM of 3FM het wat support moeten geven.
Marco Gerritsen  - 
@Nick de Rooij: Het is iig geen hit, en dat hoeft ook niet altijd. Maar als Dancesmash mag je wel een hit(je) verwachten en niet zoals met On & On laatst een track die het station amper draait en na een paar weekjes weer weggooit. Wat heeft dat voor zin?
Nick de Rooij  - 
@Marco klopt, wel vreemd dat On & On de 538 T50 niet heeft gehaalt maar Infinity heel de week al wel erin staat.
Vernon Nab  - 
Dance Smashes zeer matig de laatste tijd inderdaad, qua hits hebben we In Your Eyes en Forever Yours en die moeten zich eerst nog maar gaan bewijzen. Eens dat The Box erin moet, die airplayregel is een wat onzin vind ik, weer gewoon nummers die snel weggaan i.p.v. alles zonder airplay niet binnen te laten (al is de Nederlandse radio hier ook niet lekker bezig mee)
Frank Zweers  - 
@John, ze bestaan niet meer als geluidsdrager maar voor de radio-industrie worden ze nog altijd singles genoemd. Werken zoals Buma ze noemt. The Box is een TikTok hit die een grote streaminghit is geworden en NIET als single is gelanceerd, omdat vele hiphop en urbantracks enkel voor social media kiezen. Dus wat Marcel hieronder beweert is voor de helft waar. De Top 40 hanteert alleen singlehits.
Marco Gerritsen  - 
En waarom staat "geen single" The Box dan wel in de Tipparade ? Gewoon een lulverhaal.
Frank Zweers  - 
Tipparade is geen hitlijst en wordt niet uitgezonden. Dat kun jij dan wel een lulverhaal noemen .wijsneus
Marco Gerritsen  - 
Het is gewoon niet waar. The Box is al lang een single. En staat daarom ook gewoon in de Tipparade. Hij haalt de Top40 niet omdat geen station hem draait.
Frank Zweers  - 
Het staat zelfs op zijn eigen wikipagina. Hij kwam in de tipparade dankzij boost op social media en streams (tiktok-effect)