Artiestafbeelding Kehlani

Kehlani

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 24-04-1995 (27 jaar)

Officiële websitehttp://kehlanimusic.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  2 weken in Top 40
  •  2 punten
  •  #6032 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Kehlani Parrish had altijd de ambitie om danseres te worden maar vanwege een knieblessure moest ze die droom laten varen. Uiteindelijk wordt ze zangeres en speelt zingt ze op haar 14e in een plaatselijk coverbandje, Poplyfe. D’Wayne Wiggins (voormalig Tony! Toni! Toné!) zag de kwaliteiten van de groep en besloot voor de groep te gaan produceren. In 2011 doen ze mee aan America’s Got Talent waar ze vierde worden. Kehlani wordt daar gewezen op haar kwaliteiten en het feit dat ze solo misschien wel meer kans van slagen heeft. Poplyfe stopt en Kehlani brengt later ANTISUMMERLUV via SoundCloud uit als haar eerste solonummer. Nick Cannon, die America’s Got Talent presenteerde, nam daarna contact met haar op om in de studio te gaan werken. In 2014 levert ze met Cloud 19 haar eerste mixtape af en daarmee oogst ze bij onder meer Pitchfork en Billboard lof als belofte voor de toekomst.


G-Eazy vraagt haar in 2015 mee te gaan als voorprogramma van zijn tournee als niet veel later haar tweede mixtape, You Should Be There, verschijnt. Niet veel later kondigt ze aan dat ze een contract heeft getekend bij Atlantic.
Zayn vraagt haar mee te zingen op zijn debuutalbum, Mind Of Mine, wat resulteert in het nummer Wrong. In januari 2017 verschijnt haar debuutalbum SweetSexySavage. Haar single Distraction weet later een Grammy-nominatie te krijgen. Eminem vraagt haar voor een duet en het nummer Nowhere Fast krijgt niet veel later een plekje op zijn Revival-album.

In 2018 staat ze in het voorprogramma van de Tell Me You Love Me-wereldtournee van Demi Lovato. Ondertussen is ze dan ook te horen in duet met Charlie Puth op het nummer Done For Me, afkomstig van zijn Voicenotes-album. In maart levert ze op Playinwitme een bijdrage aan het debuutalbum van Kyle. In het najaar van 2019 is ze te horen op Good Thing, een track met de Duitse dj en producer Zedd. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
JaarSocial media


Twitter

Facebook