Artiestafbeelding Stargate

Stargate

Land Noorwegen

Officiële websitehttp://www.thisisstargate.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  2 weken in Top 40
  •  5 punten
  •  #5953 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Stargate ontstond in 1997 als producerstrio van Erik Hermansen, Mikkel Storleer Eriksen en Hallgeir Rustan. De enige nieuwkomer in de muziek was toen Hallgeir want Erik zocht al naar talent voor een platenmaatschappij en Mikkel was eigenaar van een muziekstudio. Via een release van Noora Noor kwamen hun kwaliteiten aan het licht, waarna ze producties afleverden voor toen voornamelijk Britse acts als S Club 7, Blue en Atomic Kitten. 

 
Na een aantal remixen te hebben afgeleverd van Amerikaanse tracks werd het producertrio ook buiten Europa succesvol. Daarop besloten ze zich te vestigen in New York, wat voor Hallgeir een reden was om te stoppen. Het succes van Stargate bleef groeien en hun samenwerking met Ne-Yo was daar een belangrijke factor in. In 2006 worden ze uitgeroepen tot meest succesvolle producers volgens Billboard. Met Jay-Z beginnen ze het platenlabel Roc Nation. De heren schreven al vier keer een Grammy Award op num naam, waarbij Only Girl (In The World) van Rihanna de meest bekende werd.

Op hun lange lijst van producties staan inmiddels de namen van Beyoncé, Shakira, Rihanna, Chris Brown, Mariah Carey, Flo Rida, Esmée Denters, Kelly Rowland, Alexis Jordan, Katy Perry, Wiz Khalifa, Jennifer Lopez, Sean Paul, Iggy Azalea, Fifth Harmony, Coldplay, Selena Gomez en Charli XCX. In de Verenigde Staten hebben ze eind 2016 tien nummer 1-hits afgeleverd, waar de teller in het Verenigd Koninkrijk met 13 zelfs nog wat hoger staat.

Zelf heeft Stargate een aantal singles uitgebracht maar zonder al te veel succes. In 2017 doen ze, met de hulp van Sia en P!nk, een nieuwe poging met Waterfall. In september staat hun naam op Carry You Home, de track van Tiësto. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummers



Social media


Twitter

Facebook