Remme is de hoogste binnenkomer met The Moment

- Hitlijsten

 Remme Noizu Ava Max
Remme is de hoogste binnenkomer met The Moment

Remme heeft het voor elkaar. Zijn track The Moment, die momenteel veel te horen is rond de EK-wedstrijden bij de NOS, is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. Ook twee andere tracks zijn nieuw.

36 (--) THE MOMENT – Remme
In eerste instantie schreef Remme The Moment als pianoballad. Toen hij nog eens kritisch naar zijn eigen werk luisterde, besloot de 21-jarige zanger uit Eindhoven dat het refrein veel meer de sfeer heeft van een ‘anthem’ dan van een ballad. Hij besloot het nummer aan te passen en maakte daarbij gebruik van herinneringen aan alle zondagmiddagen die hij met zijn vader doorbracht in het voetbalstadion. Het resultaat is The Moment, dat precies op de openingsdag van het EK Voetbal van dit jaar verscheen. De NOS pakte de track direct op, waardoor je Remme ter Haar iedere avond hoort tijdens de televisie-uitzendingen van Studio Europa. Mede door die steun heeft Remme met The Moment zijn eerste Top 40-hit te pakken.

37 (--) SUMMER ’91 (LOOKING BACK) – Noizu
Noizu bracht Summer ’91 ruim een jaar geleden al uit, net voor de coronapandemie overal losbrak. Daardoor kreeg Damian Rhodes, zoals de dj en producer uit Los Angeles eigenlijk heet, niet de kans om op te treden en Summer ’91 aan de wereld te laten horen. Noizu besloot de vrij gekomen tijd te gebruiken om een nieuwe en nóg betere versie van Summer ’91 te maken. De remix-versie, die de subtitel Looking Back heeft gekregen, bevat nog wat meer zang en Noizu heeft er voor de grap ook nog wat extra stukjes uit bekende dance-hits van dertig jaar terug in gestopt. De meest gebruikte sample die je hoort in Summer ’91 (Looking Back) is al iets ouder. Die komt uit Love’s Gonna Get You van Jocelyn Brown uit 1985.

39 (--) EVERYTIME I CRY – Ava Max
Hoewel je Everytime I Cry niet tegen komt op het debuutalbum Heaven & Hell, dat Ava Max vorig jaar uitbracht, is haar nieuwste hit nog niet de voorloper op een nieuw album. Dat liet de Amerikaans-Albanese zangeres in een interview weten. In datzelfde gesprek vertelde ze dat de tekst van Everytime I Cry gaat over dat je na iedere worsteling die je in je leven moet voeren weer een stukje sterker bent geworden. Het is de negende Top 40-notering voor Amanda Ava Koci, zoals de 27-jarige zangeres in het dagelijks leven heet. Haar grootste succes is nog altijd haar eerste single, Sweet But Psycho. Daarmee stond ze eind 2018 drie weken op nummer 1 in de Top 40 en bleef uiteindelijk in totaal een half jaar in de lijst staan.

Foto: YouTube