Nieuws
Top 40 Releases

David Guetta werkt mee aan remix Perfect (Exceeder)

David Guetta werkt mee aan remix Perfect (Exceeder)
David Guetta  Mason  Princess Superstar  U2  Jax Jones  Zoe Wees  Remme  Rani  Conan Gray  Sia  Kylie Minogue  Usher  Gavin James  Glades  Boef  Lijpe  3robi  Alok 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen David Guetta, Mason en Princess Superstar, Jax Jones en Zoë Wees, Conan Gray, Sia en Kylie Minogue en Usher.

PERFECT (EXCEEDER) – David Guetta x Mason x Princess Superstar
De naam Iason Chronis zegt je misschien niet veel, maar wellicht zijn artiestennaam wel. Mason scoorde 17 jaar geleden samen met Princess Superstar al een top 3-hit in het Verenigd Koninkrijk met Perfect (Exceeder). In de Nederlandse Top 40 bereikte de Amsterdamse dj en producer de 17e plek. Net als Murder On The Dancefloor van Sophie Ellis-Bextor kreeg Perfect (Exceeder) een boost doordat het te horen was in de film Saltburn. Op TikTok werd de track in duizenden filmpjes gebruikt. David Guetta had wel oren naar een remix en die is nu uit. En er is nog meer Guetta: hij heeft ook een remix uit van U2's Atomic City. 

NEVER BE LONELY – Jax Jones & Zoe Wees
Pikachu speelt een grote rol in de video van Never Be Lonely, de nieuwe track van Jax Jones en Zoe Wees. Dat is niet zo gek, want de Britse producer is al van kleins af aan fan van het gele figuurtje. “Door deze samenwerking met Zoe Wees en Pikachu komt een droom van mij uit,” zo laat hij dan ook in een statement weten. Never Be Lonely is een sonische reis naar de kern van muziek en vriendschap. En ik vind het heel bijzonder dat Pikachu ons op dit avontuur begeleidt.” Ook Zoe is in haar nopjes. Zo laat de Control-zangeres weten: “Het was echt een eer om met Jax Jones samen te werken. Never Be Lonely getuigt van de kracht van eenheid door middel van muziek. En ik ben dolblij dat ik deze magische ervaring mee heb mogen maken.”

HEAT – Remme
In de zomer van 2021 scoorde Remme zijn eerste Top 40-hit met The Moment, dat dankzij de NOS voor altijd is er verbonden aan het EK-voetbal 2020 (dat door corona in 2021 werd gehouden). Daarna volgden er geen Top 40-noteringen meer, maar uiteraard bleef de Nederlandse zanger tracks uitbrengen. Zijn nieuwste heet Heat en die gaat over een gevoel dat iedereen wel kent: zenuwachtig worden, omdat je in de buurt bent van de persoon waar je een oogje op hebt. Je wil indruk maken op hem of haar en je realiseert je niet dat jezelf zijn soms het belangrijkste is op zo’n moment.

ELEVATE – Lewis Thompson feat. Rani
Lewis Thompson is een man die al jaren achter de schermen bezig is, maar die nu steeds meer naar de voorgrond treedt. De Brit schreef en produceerde mee aan nummers als Remember (Becky Hill en David Guetta), Bed (Joel Corry en Raye) en aan Out Out (Joel Corry). Elevate is de tweede track die hij uitbrengt als hoofdartiest en daar strikte hij Rani voor. Dat klinkt als een internationale naam, maar daar gaat gewoon de Nederlandse Shannon Hilversum achter schuil. Zij scoorde al eens een top 5-hit in de Nederlandse Top 40 met Sam Feldt (Post Malone).

LONELY DANCERS – Conan Gray
Conan Gray liet er geen gras over groeien. Voor zijn nieuwe track Lonely Dancers strikte hij hitproducer Max Martin. Het is het volgende voorproefje van zijn nieuwe album Found Heaven, dat op 5 april te streamen zal zijn. Eerder bracht Conan al de tracks Killing Me, Winner en Never Ending Song uit, die ook op het album staan. In Lonely Dancers realiseert de zanger zich op de dansvloer dat hij nog rouwt om een verbroken relatie. Het goede nieuws: hij is niet de enige. Hij ontdekt dat er meer ontheemde mensen voor zich uit staren. Hij besluit om met hen te gaan dansen, zodat ze wat minder eenzaam zijn en troost bij elkaar vinden.

Ook deze nummers moet je horen
Sia en Kylie Minogue hebben deze week hun duet Dance Alone uitgebracht, terwijl Usher zijn langverwachte album Coming Home heeft uitgebracht. Kissing Strangers is één van de singles. Gavin James brengt je op I Do alvast in de stemming voor Valentijnsdag en SIM-OJ doet dat op Cirkels, maar dan voor je zaterdagavond. Glades, Lijpe, Boef en 3robi hebben de handen ineen geslagen voor Werkpaarden. Alok en Ely Oaks storten vervolgens een tsunami over je uit.

DANCE ALONE – Sia and Kylie Minogue

KISSING STRANGERS – Usher

I DO – Gavin James

CIRKELS – SIM-OJ

WERKPAARDEN – Glades, Lijpe, Boef, 3robi

TSUNAMI – Alok & Ely Oaks

Wil je meer nieuwe tracks horen? Beluister dan onze playlist op Spotify.

(09-02-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix