Nieuws
Nederlandse Top 40

Stick Season voor de derde week op 1 in de Top 40

Stick Season voor de derde week op 1 in de Top 40
Noah Kahan  Ofenbach  Norma Jean Martine  Dua Lipa  Flemming  Zoë Tauran  Ronnie Flex  David Guetta  Kim Petras  Sophie Ellis-Bextor  Rondé  Benson Boone  Kygo  Ava Max 

Noah Kahan weet deze week zijn voorsprong te vergroten en staat voor een derde week op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

De 27-jarige Amerikaanse zanger is bezig de wereld te veroveren met zijn folknummer. Overdrive van Ofenbach en Norma Jean Martine komt verder op achterstand. De track wist sinds de binnenkomst in de lijst steeds te stijgen maar komt nu, op nummer 2, in de 15e week voor het eerst tot stilstand. Ook de nummer 3, Houdini van Dua Lipa, blijft deze week zitten.

Alles Op Gevoel ruikt de top 3
Alles Op Gevoel van Flemming, Zoë Tauran en Ronnie Flex, stijgt met vijf plaatsen winst naar nummer 4. Het is voor Zoë Tauran de zesde Top 40-hit en nog niet eerder stond ze zo hoog in de lijst genoteerd. Met Solo (met Bilal Wahib) maakte ze in mei 2022 haar debuut in de lijst en aan het einde van dat jaar stond ze met Adrenaline (met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex) voor het eerst in de top 10. Die track kwam tot nummer 6. Het werd haar grootste succes in de Top 40.

Tot deze week kwam ze met haar eerste solohit het hoogst. Therapie kwam vorig jaar tot nummer 5 en daar gaat de samenwerking met Flemming en Ronnie Flex nu overheen. Alles Op Gevoel is ook het hoogst genoteerde thema van Vrienden Van Amstel Live. Tot deze week kwam Als Ik Je Weer Zie (van Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon) met een zesde plaats het hoogst. De grootste klap in de top 10 is voor Greedy van Tate McRae. De ex-nummer 1 valt 4 plaatsen omlaag en staat nu op nummer 8. Naast Flemming, Zoë Tauran en Ronnie Flex profiteren ook David Guetta en Kim Petras hiervan. Zij stijgen met When We Were Young (The Logical Song) van 7 naar 6. 

Sophie Ellis-Bextor keert terug
Bijna 22 jaar geleden stond Murder On The Dancefloor van Sophie Ellis-Bextor voor een periode van 15 weken in de Top 40. Toen, in 2002, kwam de hit tot nummer 4. Vanwege het succes van de film Saltburn wordt het nummer weer veelvuldig aangeklikt op de diverse streamingplatformen. Deze week keert de hit terug in de lijst op nummer 30. Het is de achtste hit die dankzij het gebruik in een film of serie weet terug te keren in de hitlijst. De vorige hit die dat deed was Running Up That Hill (van Kate Bush) dankzij de serie Stranger Things. De Top 40 telt twee nieuwe hits, via Undecided (van Rondé, nieuw op nummer 32) en Beautiful Things (van Benson Boone, nieuw op nummer 39).

Whatever is de snelste stijger
Whatever van Kygo en Ava Max klimt deze week 14 plaatsen en is daarmee, op nummer 26, de snelste stijger. Kygo weet in de ranglijst van succesvolste dj’s weer een plekje winst te pakken en overtreft de score van Martin Garrix. De Nederlander staat al sinds februari 2023 stil en wordt komende week opnieuw ingehaald want dan zullen ook de mannen van Kris Kross Amsterdam een plekje van Garrix afpakken. Martijn stond vorige week nog op nummer 6 waar nu Kygo staat; volgende week zakt hij naar nummer 8 als dan ook Kris Kross Amsterdam een plekje winst gaat pakken.

Bekijk de complete Top 40.

(02/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)