Nieuws
Nederlandse Top 40

Blindelings van Antoon is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Blindelings van Antoon is de hoogste binnenkomer in de Top 40
Antoon  Mark Ambor  Alok  Bebe Rexha  Kygo  Ava Max 

Blindelings van Antoon was afgelopen week nog de Alarmschijf bij Qmusic, maar houdt deze week al Whatever van Kygo en Ava Max, Deep In Your Love van Alok en Bebe Rexha en Good To Be van Mark Ambor achter zich als hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40.

26 (--) BLINDELINGS – Antoon
‘Meer gitaar, meer piano, maar nog steeds Antoon’. Dat zei Valentijn Verkerk, die je beter kent als Antoon, in een interview over zijn nieuwste hit Blindelings. De 21-jarige Noord-Hollander maakte onlangs de overstap naar platenlabel Warner en daar verscheen vorige week zijn eerste release sinds de EP Klop Klop uit 2022. Met Blindelings is Antoon naar eigen zeggen een nieuwe weg ingeslagen, die past bij zijn ontwikkeling als artiest. Hij schreef zijn tiende Top 40-hit samen met Arno Krabman. Dat is het brein achter hits als Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude en Blijven Slapen van Maan & Snelle. De tekst gaat volgens Antoon zelf over ‘de veilige basis van een goede relatie’. Qmusic koos Blindelings als Alarmschijf.

36 (--) GOOD TO BE – Mark Ambor
Soms is een naam simpelweg aan de lange kant of net wat te lastig om uit te spreken als je een bekende artiest wilt worden. Mark Ambor weet er alles van, want de 26-jarige Amerikaanse singer/songwriter heet voluit Mark Damboragian. Niet de makkelijkste achternaam en dus besloot Mark de eerste letter en de laatste vijf weg te poetsen, zodat Ambor over bleef. In 2019 bracht Mark al de single Fever uit en anderhalf jaar geleden kwam daar de EP Hello World bij, maar heel veel succes had hij er niet mee. Dat veranderde toen Mark afgelopen najaar zijn single Good To Be opnam. Die ging al snel viral op TikTok. Vervolgens sloeg de vonk over naar de streamingdiensten en nu dus naar Top 40, waar Mark voor het eerst in staat.

38 (--) DEEP IN YOUR LOVE – Alok & Bebe Rexha
Als je een dance-hit wilt scoren, lijken twee dingen een garantie voor succes: gebruik een sample van een bekende hit en laat Bebe Rexha de vocalen doen. De 34-jarige Amerikaanse zong het afgelopen anderhalf jaar I’m Good (Blue), One In A Million (beide met David Guetta) en Heart Still Beating (met Nathan Dawe) de Top 40 in. Nu helpt ze Alok aan zijn nieuwste hit, want ook op Deep In Your Love hoor je Bebe. Alok Petrillo, zoals de 32-jarige Braziliaan voluit heet, gebruikt in zijn zevende Top 40-hit een sample uit Chase The Sun van Planet Funk, dat in 2002 tot nummer 29 kwam. Helemaal origineel was die hit niet, want de melodie werd in 1969 al gecomponeerd door Ennio Morricone en heet Alla Luce Del Giorno.

40 (--) WHATEVER – Kygo & Ava Max
Kygo heeft de afgelopen jaren een aardige reputatie opgebouwd als het gaat om het bewerken van bekende hits uit de Top 40-geschiedenis. Zo zette Kyrre Gørvell-Dahll, zoals de 32-jarige dj en producer uit Noorwegen eigenlijk heet, zijn herkenbare ‘tropical beats’ onder bijvoorbeeld Higher Love van Whitney Houston, What’s Love Go To Do With It van Tina Turner en Say Say Say van Paul McCartney & Michael Jackson. De nieuwste single van Kygo is een bewerking van Whenever Wherever, waarmee Shakira begin 2002 negen weken op nummer 1 stond in de Top 40. Samen met Ava Max heeft Kygo het origineel omgebouwd tot Whatever. Het is zijn 25ste hitnotering, terwijl Ava haar teller deze week op veertien zet.

(26/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi