Top 40

week 24 (13 juni 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
6
4
11
Details Di-Rect - Soldier On
411
 
3
292
17
14
21
Details Alicia Keys - Underdog
1421
11
427
24
-
1
Details Snelle - Kleur
-1
24
17
28
31
4
Details Ava Max - Salt
314
28
33
30
20
19
Details Dua Lipa - Physical
2019
 
4
530
35
27
14
Details Doja Cat - Say So
2714
 
12
298
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


28 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Daniëlle Hoek Hoek
Daniëlle Hoek Hoek
Wanneer komt Bastiaan Ragas mijn zijn nieuwe single Ik zie je nog nou eens in de top 40? Wat een heerlijk nummer is dat! Meer NL in de top 40 zou zo goed zijn!
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Jacco dat dalen valt reuze mee . In de streamingweek tussen woensdag en dinsdag hebben ze nauwelijks ingeleverd en daarnaast staan ze op de rotatielijst van Q en 538. De daling in de Streaming Top 40 komt bovenal door de boost op hun video . Videostreams tellen in de Streaming Top 40 volledig mee.
Top 40 profiel van Jacco Kosten
Jacco Kosten
Rain on me daalt met streaming en airplay, maar blijft toch zo hoog staan. Rara, hoe kan dat?
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Wesley : Een re-issue of wel een single die opnieuw wordt uitgebracht zoals in de tijd van de platenindustrie en alsnog een re-entry krijgt en vervolgens nr 1 in de Top 40 wordt ( Cara Mia Dancing In The Dark, The Joker, Unchained Melody Driver's Seat) .Roses is de eerste re-entry die zonder een re-issue nr 1 wordt, is maar een paar weken uit de Top 40 gevallen.
Top 40 profiel van Willem In't Veld
Willem In't Veld
Fijne lijst valt me tegen dat rode wijn, drown & intenties er maar niet uit gaan
Top 40 profiel van Lucas
Lucas
Alone nu #2 van 2020 tot nu toe, met een piek van #6.
Top 40 profiel van Freek Luiten
Freek Luiten
Blinding op 4...dat had ik niet verwacht. Ik heb er nu een hard hoofd in dat het Happy gaat halen. Nummer 2 allertijden moet er toch in zitten!
Top 40 profiel van Sander
Sander
Mooie lijst hopelijk Dua Lipa volgende week op nummer 1. Ava Max - Harry Styles en ook Jonas Brothers flink in de lift. ook 2 mooie binnenkomers Shaggy en Eindelijk weer eens The Black Eyed Peas. Snelle mag wel weer omlaag volgende week. Minpunt is dat Lady Gaga nog steeds op 7 blijft staan had al in top 3 gemoeten. Alarmschijf Black Eyed Peas Ft El Alfa - No Manana
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Tja, Blinding lights van 1 af viel te verwachten eens, maar wel nu 1026 pt en daarmee #10 all-time. Helaas moet Roses dan naar 1 en niet Break my heart of Breaking me, wie breakt Roses? The Weeknd EN Grande 2x op elkaar en gesplitst door Di-Rect. Veel jumps en klappen. Exits verrassen me wel (allemaal vorige week nog 33-35), maar Drown maakt nu een enorme airplay piek (10, was buiten top20), Intentions heeft zijn 1e airplay top40 notering nu, no joke en rode wijn profiteert denk ik (om het op zijn Franks te zeggen) dat het onderop dicht op elkaar zit en de afvallers meer verloren, evenals 17mm. Het gebeurt dus net niet dat ook 17mm eruit gaat met Blinding lights op 1. Persoonlijk een goede lijst, want op Roses na gaan alle goede tracks (die ik goed vind) omhoog en de slechte tracks omlaag. Zorgelijk alleen dat Garrix met higher ground zakt. Gaat drown opleven en voorbij Higher ground? Het zal voor het record van weken aaneengesloten haast wel moeten.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Stijgers: X (+16!), Watermelon sugar (+9), Secrets (+8), Rockstar (+7).
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Dalers: Deathbed (-13), 17MM & Physical (-10), Nothing really matters (-9), Het is al laat toch & Say so (-8), Level of concern (-7), I'm Ready (-5)
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Het zegt wel iets dat Alone op #2 van 2020 staat. Niet eens zo'n geweldige track als die hoger stonden (Before you go, of juist recentere hits), maar het zegt wel iets over dit jaar en de macht van Blinding lights. 23 weken in de top3, 14 op 1, 1026 punten, waarvan bijna alles (79 in 2019, 947 in 2020) dit jaar. Nog 74 punten tot Wake me Up!,dat gaat hij wel halen, maar nog 164 op #2 (Gotye) lijkt mij te ver met deze daling (en het feit dat nu In your eyes al beter scoort in airplay). Gemiddeld bij tracks die 900 haalden scoorde gemiddeld 140-150 na de top3 verlaten was. Dat zou dus nu betekenen dat deze week meegeteld er nog ca. 110 pt. erbij komen en hij rond 1140 uit zal komen op #4. Een paar weken nog in de top10 zal wel veel kunnen helpen (3 weken nog top10 zou wel #2 maken denk ik)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ein-de-lijk Roses op 1, had al een aantal weekjes eerder gekund volgens mij. Breaking Me zie ik de volgende #1 nog wel zijn. Verder top dat In Your Eyes nog weer een plekje pakt en ily net zo goed. ROCKSTAR stijgt gelukkig ook lekker door, verdiend als je ziet hoe hard die gaat (vandaag zelfs een remix uitgebracht, dus kan nog wel harder gaan zelfs). Watermelon Sugar ook heerlijk hard, ik hoop dat 538 hem zsm oppikt. Love To Go 2 plekjes maar vandaag toegevoegd aan Top Hits NL dus die komt nog wel hoog, vooral als ie de A op 538 ook haalt, dan gaat ie piek Crazy nog wel voorbij. Drie superstippen op rij, van beide binnenkomers geen fan (ook van Mamacita niet trouwens) maar wel lekkere beweging. Verlies van een plekje Higher Ground is eng, vooral omdat die ook nog steeds niet in THNL staat. Physical hard onderuit, zie niet precies waardoor. Paar plekjes voor Salt en Lose Somebody wel leuk, en stijger Secrets ook. Level Of Concern ook onderuit zonder echte verliezen, maar heeft ook al aantal weekjes niet concreet meer verbeterd. Drown maar 2 plekjes omhoog is erg weinig, maarja. Moet wel zeggen dat het feit dat Alone, Pt. II de een-na grootste hit van het jaar is erg jammer vind. Hopelijk krijgen we deze zomer nog wat dikke hits, we hebben ze hard nodig.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
Op het oog een interessante lijst, maar toch ook veel teleurstellingen. Allereerst 3 superstippen, altijd leuk, maar dat het uitgerekend deze 3 songs moeten zijn! Snelle gaat hopelijk net zo snel weer omlaag met zijn monotone liedje. Echt onvoorstelbaar dat dit vanaf Tip30 in 1 keer hier beland en dat terwijl er in de Tipparade (Stopparade) toch wel betere songs staan. Dan dat overhypte Banana. Ik vrees dat dit nummer 1 wordt voor een te lange tijd. Eigenlijk zouden we veelvuldig het origineel moeten gaan downloaden of luisteren of Spotify. De Jonas Brothers met X is nog wel ok. Dat alles ten koste van Physical en Twenty One Pilots. Heel jammer dat Dua Lipa of Di-rect niet de nieuwe nummer 1 zijn geworden. Hoop dat Roses snel door 1 van hen wordt overgenomen voor dat die Banana daar weken gaat rondhangen. Opvallend dat Rain on me tot een harde stop komt. Ook opvallend dat Topic weer de weg omhoog gevonden heeft. Alicia Keys hopelijk volgende week ook weer. Fijn dat Ava Max en Ilse de Lange blijven stijgen. Volgende week kunnen de nummers 40, 38, 37, 36 en 34 zeker plaatsmaken voor verse hits, mits die niet te lang in de Stopparade hebben gestaan. O ja, dan tot slot leuk dat BEP weer in de Top 40 staan.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
Het origineel van Banana, The Banana Boat Song van Harry Belafonte stond 5 maanden in de Elsevier Top 10 in 1957, waarvan 2 maanden op nummer 1. Dat is iets waar de 2020 versie niet aan zal kunnen tippen.
Top 40 profiel van
Super jammer dat Slapen Met Het Licht Aan zo snel uit de lijst is gevallen. Super chill, on-Nederlands goed nummer vond ik dat. Tof dat Mamacita is binnengekomen, klinkt echt als de oude BEP en de nieuwe BEP gelijk, zeker met die J. Rey Soul erbij die me qua stem heel erg aan Fergie doet denken. @Sander No Mañana wordt denk ik niet opgepikt, stuk minder radiovriendelijk en Mamacita gaat nog stoom oppakken met de zomer in het vooruitzicht gok ik zo dus ik denk dat No Mañana daaraan ten onder gaat. Wat de Alarmschijf wel wordt deze week zou ik niet weten. Ik zie Q er nog wel voor aan om voor Emma Heesters te gaan.
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers
Hé Nadine, Bij de Tipparade staan nog wat vragen voor je open. Misschien kun je die beantwoorden betreffende jouw eigen Top 40. Alvast dank
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
Mooie lijst deze week. Eindelijk Roses op 1 (!) en 14 terechte weken op 1 voor Blinding Lights, maar ik gun nu inmiddels Roses ook nog wel de nummer 1 positie, want ik denk dat het niet zo lang op 1 zal staan. Ook mooi om te zien dat na 8 /9 jaar de Black Eyed Peas weer in de Top 40 staan. 3 superstips is ook altijd mooi om te zien. Alarmschijf gaat denk ik naar Big Wild, Afrojack of de Black Eyed Peas
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Tones And I 538 Favorite, onverwacht
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Vernon, dacht al wel hadden niet veel goede nieuwe releases
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Martin Garrix dropt zijn tracks ook veel te snel Drown is zelfs opgeschaald naar high rotation bij Q . Als de streams ook weer aardig omhoog schieten stijgt ie weer opnieuw ten koste van Higher Ground. Overigens is het voor het eerst in de Top 40 geschiedenis dat een re-entry zonder re-issue alsnog nr 1 wordt.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Frank Drown staat nog altijd rond piek op Spotify (en wordt ook steeds weer iets hoger gezet op Top Hits NL, eindelijk). Vrees idd dat het ten koste van Higher Ground gaat en dat het record langstgenoteerde er niet gaan komen
Top 40 profiel van Ronald
Ronald
AS = Lucas & Steve
Top 40 profiel van Nick
Nick
Zozo L&S AS, onverwacht!
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
wat bedoel je met een re-issue Frank?
Top 40 profiel van Nick
Nick
DS voor nieuwe Imambek & Martin Jensen!! Nicee
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Imanbek DS
Top 40 profiel van Ronald
Ronald
De "Schijven" voor de komende week: AS= Letters - Lucas & Steve, DS= I'm just feelin' (Du du du) - Imanbek & Martin Jensen, 538Favo= Ur so f**king cool - Tones and I, GS= Some say (Felix Jaehn remix) - Nea, SLAM Track of the Week= Let the music decide - Faithless, MH= Had too much - EUT, TopSong= Rain on your parade - Nick Klyne. Fijn weekend allemaal!