Top 40

week 23 (6 juni 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
4
3
10
Details Di-Rect - Soldier On
310
 
3
257
14
12
20
Details Alicia Keys - Underdog
1220
11
403
20
17
18
Details Dua Lipa - Physical
1718
 
4
519
27
24
13
Details Doja Cat - Say So
2413
 
12
292
31
33
3
Details Ava Max - Salt
333
31
20
35
34
11
Details Rolf Sanchez - Como Tu
3411
 
22
122
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


33 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Rode Wijn heeft afgelopen week nauwelijks ingeleverd op streams en bovenal goede airplay op 100 % .Onderin ligt alles dicht bij elkaar in deze weeklijst.
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers
John, eens, ze kiezen vaak voor zekerheid. Maar als recatie op MrMusicSteijl, de ellende is vaak dat nummers eindeloos in de Airplaylijsten (Drown), of in de Streaming (Intentions) blijven. Waar Rode Wijn zijn notering aan te danken heeft is mij ook onduidelijk, misschien omdat Maan close is met iedereen in omroepland?
Top 40 profiel van John
John
Boeiend die discussie over de Alarmschijf, wie vind dat medium nog interessant ? Omdat 9 van 10 keer de tip der tippen al een hit is, is ie al jaren niet meer boeiend.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
Voor wat betreft de Top 40: waarom zouden de nummers 39, 37 en 36 nog in de Top 40 staan? Die hadden beter kunnen wijken voor de nieuwe Black Eyed Peas, die lekkere hit van Disclosure of Friday met 21! Dan had er ook wat meer beweging geweest in de Tipparade. Verder heel jammer dat Di-Rect niet is doorgestegen naar 2 of 1. Ben wel blij met La Lipa op 3, maar dat Roses mag nu wel de afdaling inzetten. Ook heel jammer dat Alicia Keys de Top 10 nog niet gehaald heeft met Underdog. Had beter geweest dan ILY. Het lijkt of slecht gejatte nummers (17MM, Banana en ILY) het tegenwoordig goed dan. Wat een versimpeling. Heel fijn dat Ilse de Lange stijgt. Hopelijk staat ze er binnenkort nogmaals in met haar duet met Michael Schulze. Verder een leuk clubje stijgers tussen 21-24. Over het algemeen is deze lijst wel okay. Ava Max mag naast het zout ook wat peper krijgen, zodat ze sneller omhoog gaat. Hopelijk maken de nummers 30, 33, 36, 37 en 39 volgende week plaats voor vernieuwing. Alhoewel dan meteen de vraag bovenkomt WIE? Goed, de eerder genoemde natuurlijk, maar dan...?!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
Wat zou de schrijver van Day-O (The Banana Boat Song) Harry Belafonte vinden van de huidige versie die deze week, 64 jaar na dato van de eerste release, tot AS gebombardeerd is?! Harry B komt toevallig ook van Jamaica. Ik vrees dat dit helaas een grote hit gaat worden.
Top 40 profiel van Kay
Kay
Oke. Let's talk. De alarmschijf deze week is het SLECHTSTE NUMMER dat ik dit jaar gehoord heb. In ieder geval het slechtste 'latin nummer' sinds tijden. Geloof ik zaten ze daar met het handen in het haar om de nieuwe alarmschijf te kiezen, dat kan niet anders. Hopelijk wordt het de grootste flop-alarmschijf ooit. Mijn mening over de binnenkomers: Nummer 40 is oké, ik vind het hetzelfde als zijn voorloper klinken, maar dat is tegenwoordig met elke commerciële EDM-artiesten (kijk ik naar jouw Martin Garrix....). Nummer 38 is oké, het is niet mijn favoriete nummer van hun maar ik zie wel dat het goed gaat doen. En de hoogste binnenkomer is mijn favoriet van de 3, leuk zomers plaatje. Ik ben zelf fan van Harry Styles dus, ja, daar kan het ook aan liggen lol. Kan zomaar wel grootse dingen doen. Hoop het wel.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Ivar helemaal eens! 9/10 keer maakt Q slechte AS keuzes. Ze leren het nooit daar
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Slow Down DS!
Top 40 profiel van Nick
Nick
Slow Down DS, laat maar goed nummer
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Wat ain boudel weer dij top tien zit muurvast. Mouten wie oplozzmiddel veur de Zwadde kopen? Of zit hai teveul mit zien traaintjes te bspeulen. Regard op vattig. Mooi en X op 38, har ik hooger verwacht. Stylesz op negentintig is ook mooi vuer hom. Ploat past biet weer. Suzan en Freerk wodt noch wel top tien, SZusan, laaiverd, naaitr aan de lip trekken heur. Kompt goudt kind. Ilse heur ploate goaait ook weer deur noaR DE TOP 15. gOIJE ZOAKEN.. Reen on mie gaait noar aine volgende week. Nou tabee moar weer
Top 40 profiel van Willem In't Veld
Willem In't Veld
stijgers rain on me +15 loses somebody +10 Rockstar +9 love to go +7
Top 40 profiel van Freek
Freek
Ja ja, het gaat gebeuren... Blinding Light stond op 1 toen de opvolger Smoorverliefd binnen kwam in de Top 40. BL op 1 toen SMVL de lijst uit ging. BL stond op 1 toen 17 mlj mensen binnen kwam ÉN het lijkt erop dat BL ook nog op 1 staat als 17MM de lijst gaat verlaten.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Nou nou, Blinding lights dus 14 weken op 1 en #12 all-time met 989 punten (Passeert Ik neem je mee, Que si que no, Viva la vida, Rolling in the deep en Happiness). Top 5 redelijk vast, mag Roses daar weg? Na The Weekend nu ook Grande 2x in de top10 (7 & 8). Ilse, Duncan, Kygo gaan lekker, helaas (verrassend) Loop niet weg eruit, Toosie Slide en Something unreal wel verwacht, maar dat Drown, Rode wijn en intentions allen blijven staan??? Secrets toch laag binnen.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
@Nadine dank je wel, doe ik de Dalers: 17 MM (-14!), I'm Ready (-11), Slapen met het licht aan (-10), Het is al laat toch & What a man gotta do (-6). Valt mij persoonlijk op de I'm Ready en Slapen met het licht aan weken stabiel stonden en ineens wegvallen.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Nou, volgende week moet Roses dan toch eindelijk op 1 staan? Verder vind ik Secrets maar op 40 heel vreemd, vooral omdat X gewoon hoger binnenkomt ook. I'm Ready -11 door alleen wat verlies op Spotify en Slapen Met Het Licht Aan -10 zonder verlies uberhaupt. Gelukkig Watermelon Sugar wel hoog en zitten er een hoop leuke stijgers tussen. Suzan en Freek op 12 is wel erg hoog voor een nummer dat de Top 20 op Spotify nog niet heeft gehaald en geen support van 538 heeft. Stuck With U verloor erg hard deze week (vooral op streaming) dus eigenlijk had ik die uit de Top 10 gegooid ipv Schulz, maar in ieder geval leuk dat Gaga erin staat. Breaking Me mag ook wel echt terug omhoog trouwens. Break My Heart op 3 is wel leuk.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Vergeten te melden dat ily in de Top 10 ook top is trouwens!
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Vernon die grote zakkers kunnen komen door minder airplay van 538 toen met de Veruckte week. Airplay gegevens lopen namelijk nog achter bij de lijst
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Vernon maak jij wekelijks jouw eigen berekeningen? Regelmatig vermeld je hier wat hoger of lager moet staan.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Nick klopt, maar dat was alleen maar op dinsdag en woensdag. Plus, dat was vorige week ook al 2 dagen zo.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Frank ik kijk gewoon naar de statistieken en dan is er vrij makkelijk te zien wat de vreemde positioneringen zijn inderdaad
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp
@Vernon vreemd ten opzichte van het rijtje dat jij berekent uit Spotify en airplay. Maar dat is appels met peren vergelijken.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Harry YouTube kan nog iets van een invloed hebben maar de andere streamingservices zullen weinig invloed hebben. Plus, als er gegevens van Shazam bij komen, staat bijv. Secrets al helemaal laag
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Vernon je lijkt wel een accountant ipv een chartfreak
Top 40 profiel van John Janssen
John Janssen
En de Nieuwe Lijst die Staat "OnLine" !!!!!
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Om even terug te komen op Secrets. Die stijging van de laatste dagen zie je pas in de volgende Top 40 terug net als de nieuwe rotatie van Q. Deze week dus nog een voorzichtige binnenkomer.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Stijging van streams doelde ik op.
Top 40 profiel van
AS voor Snelle gok ik
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Eerste "538 Favorite" ooit is Lucas & Steve - Letters; goed dat ze eindelijk weer een schijf hebben die alles kan zijn. Hoop wel dat dit de DS niet vervangt en ook dat het geen excuus is om weer slechte DS-keuzes te maken (het gaat heel goed de laatste maanden namelijk, ik moet toegeven dat ik oneerlijk was tegenover Banana, vind het zelf niks maar ondertussen wel een hit)
Top 40 profiel van Nick
Nick
Nee Dance Smash blijft gwn @Vernon. Even nagevraagd
Top 40 profiel van
Laat maar :) hahaha
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
O o Bananenlied AS
Top 40 profiel van Nick
Nick
Pffff wat slecht zeg Banana AS
Top 40 profiel van
Verschrikkelijk dat Q zo erg te koop loopt met het Foute Uur dat ze zelfs de Alarmschijf eraan wijden... wat een baggernummer.