Coverafbeelding Di-Rect - Soldier On
  • Statistieken
  •   21 weken
  •   3 piekpositie
  •   525 punten
  •   2020

Artiestinformatie

Land   Nederland

Di-rect bestaat uit Jamie Westland, Frans "Spike" van Zoest, Bas van Wageningen, Marcel Veenendaal en Vince van Reeken. De groep wordt in 1999 opgericht en in twee jaar tijd is de eerste Top 40-hit met Just The Way I Do een feit. Het nummer is afkomstig van het album Discover, waarop ook Kane en Daniël Lohues te horen zijn.


She (#2) wordt in 2003 de eerste top 3-hit, wat in 2007 ook met A Good Thing lukt.In 2009 besluit Tim Akkerman de groep te verlaten. Na een tv-zoektocht wordt Marcel Veenendaal het vijfde lid van de groep. Eind 2011 is Young Ones de twintigste hit in de Top 40 van de groep, afkomstig van Time Will Heal Our Senses, het tweede album met Veenendaal in de gelederen.Na twee jaar keren ze eind 2013 weer terug in de hitlijst met Where We Belong (samen met Fedde Le Grand). De band is op dat moment al bezig met de voorbereidingen van het nieuwe album, Daydreams In A Blackout. Invincible krijgt een notering in de Tipparade. Ook Paper Plane wordt in het voorjaar van 2014 populair.

In 2015 viert de band het 15-jarige bestaan op 29 augustus met een concert in het Haagse Westbroekpark. In de zomer verschijnen de singles Move On en Here And Now. Op 16 september 2016 brengt de band de EP Fired Up uit, die alleen op vinyl verschijnt. Naast de titeltrack wordt ook One More Kiss uitgebracht als single. In april 2017 brengt de band het nummer Crazy Madonna uit. De track wordt gelanceerd met een videoclip waarin vrouwelijke bodybuilders hun schoonheid laten zien. In 2019, het jaar dat de band het 20-jarige jubileum viert, verschijnt de single Devil Don't Care. In juni is Be Strong de volgende track van Di-rect.


Soldier On, dat in februari 2020 verschijnt, is een eerbetoon aan iedereen die op durft te vallen in een wereld die door angst wordt gedreven. Het nummer groeit uit tot de grootste hit van Di-Rect. De band komt in september via Color met een opvolger.

Begin 2021 komt de derde single uit van het gelijknamige album Wild Hearts. Met de single Through The Looking Glass brengen ze in april hun eerste single van 2022 uit. Een half jaar later verschijnt de single 90s Kid. Ze beginnen 2023 goed als ze halverwege januari komen met de single How My Heart Was Won.

Songtekst

Soldiering on, woman
You're always true to form
Just keep on pushing your shopping cart
Through the storm
Most people buy it, but you feel
It's one that we can no longer afford
You stopped believing in our story
You say it's way too short

Ain't nobody out there as brave as you
You're holdin' your own
A million different voices that are trying to break you
Just listen to one
The one that's inside you
And soldier on

You're governed by the winds
That reign
You armed yourself with a flower chain
And a broken cane
Nobody cares how you feel like
They think your heart doesn't bleed the same
We wouldn't hear the truth if it cried
In our faces

Ain't nobody out there as brave as you
You're holdin' your own
A million different voices that are trying to break you
Just listen to one
The one that's inside you
And soldier on
And soldier on
And soldier on
And soldier on

Songinformatie

ArtiestDi-Rect
Platenlabel 8ball Music
Releasedatum 21-02-2020


Positieverloop