Zesde Alarmschijf voor Sam Smith

- Nieuws

 Sam Smith
Sam Smith

Sam Smith gaat op weg naar de twaalfde Top 40-hit. Van zijn vorige elf wisten er zeven een plek in de top 10 te krijgen.

Zowel Stay With Me als ook Promises werden dusdanig grote successen dat ze nog steeds bij de 70 allergrootste Top 40-hits ooit staan. Smith maakte ook het themanummer van de vorige Bond-film, Spectre. Die track bleek in 2017 uiteindelijk zelfs de minst succesvolle hit die door Smith werd afgeleverd.

Voor To Die For werkt Sam Smith weer samen met Jimmy Napes en ook het duo Stargate drukte een stempel op de track. Filmkenners herkennen direct de openingssample die afkomstig is uit de film Donny Darko uit 2001. “Het is een nummer dat heel diep bij me zat. Ik schreef het in Los Angeles tijdens een moment van zelfontdekking en liefdesverdriet. Deze is dan ook voor iedereen met een gebroken hart”, aldus Smith bij de release van het nummer.

To Die For is de titeltrack van het volgende album dat op 1 mei zal verschijnen. Het vorige album stamt inmiddels uit 2017 met The Thrill Of It All. To Die For is voor de 27-jarige inmiddels de zesde Alarmschijf.