Nieuws
Tipparade

Metejoor legt de schuld bij zichzelf neer

Metejoor legt de schuld bij zichzelf neer
Metejoor  Davina Michelle  Alessio  Sluwe Ollie  Loreen  Lucas & Steve  Conor Byrne  Nick Schilder  Mula B  Mitski  Charli XCX  Sam Smith  P!nk  Marshmello  Sting  The Kid Laroi  Jung Kook  Central Cee 

Net als de afgelopen 2 weken, staat Davina Michelle nog steeds op nummer 1 met Dating The Devil.

Bij de bovenste 10 van de Tipparade zien we deze week maar 2 echte verrassingen. Allereerst zijn het Alessio en Sluwe Ollie die opschuiven van 11 naar 3 met Loco Loco. De hekkensluiter van de top 10 is voor Loreen, die ook gelijk de snelste stijger van de week te pakken heeft door met Is It Love 19 plekken te stijgen. Ook buiten de top 10 zijn er deze week maar 2 tracks die sneller doorstijgen: What We Know van Lucas & Steve en Conor Byrne (van 25 naar 17) en Realize van Nick Schilder (van 26 naar 18).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

19 (--) IK KIJK SOMS NAAR JOU – Mula B
2019 was het jaar van de doorbraak van Mula B. Viraal (met Frenna) haalde dat jaar de Top 40 (#20), maar daar bleef het helaas bij. Nadat eerder dit jaar Broski’s (ook met Frenna) bleef steken in de Tipparade, doet Mula B het op Ik Kijk Soms Naar Jou weer eens alleen.

26 (--) MY LOVE MINE ALL MINE – Mitski

Mitski Miyawaki, geboren als Mitsuki Laycock, is een in Japan geboren Amerikaanse singer-songwriter. Waar ze haar eerste albums nog in eigen beheer uitbracht, is ze inmiddels verbonden aan de onafhankelijke platenmaatschappij Dead Oceans. Haar meest recente album The Land Is Inhospitable And So Are We kwam vorige maand uit. De derde single van dit album is My Love Mine All Mine en past perfect bij de huidige tijd van het jaar. Met deze track maakt ze ook gelijk haar debuut in de Tipparade.

27 (--) EIGEN SCHULD – Metejoor
Met Wat Wil Je Van Mij (met Hannah Mae) stond Metejoor afgelopen jaar maar liefst 27 weken in de Nederlandse Top 40. Het leverde hem net geen nummer 1-hit op, want Flowers van Miley Cyrus gooide roet in het eten. Toch was de doorbraak van Joris Van Rossem, zoals Metejoor in het echt heet, wel een feit. Met 8 top 10-hits in de Vlaamse Ultratop 50 en uitverkochte concertzalen, staat er in Vlaanderen inmiddels geen maat meer op zijn populariteit. Laat Ons Een Bloem, afkomstig uit de Vlaamse versie van Beste Zangers, Liefde Voor Muziek, was er deze zomer ook veelvuldig te horen op de radio. Eigen Schuld is de opvolger en die werd mede geschreven door Haris. De Nederlandse Companions tekenden weer voor de productie. Het nummer gaat over de naweeën van een verbroken relatie: heb je alles gedaan om hem of haar te laten blijven? Of was jij het die de ander in de steek liet?

28 (--) IN THE CITY – Charli XCX feat. Sam Smith
Als er iemand onregelmatig hits scoort in de Top 40, dan is het Charli XCX wel. Haar eerste hit I Love It (met Icona Pop) kwam uit in 2013 en erna scoorde ze nog 6 hits. Soms 1 of 2 per jaar, soms een paar jaar niets. Het laatste wapenfeit was Hot In It met Neerlands trots Tiësto. Nu werkt Charli XCX samen met landgenoot Sam Smith. Het is voor het eerst dat de 2 samenwerken.

29 (--) DREAMING – Marshmello, P!nk & Sting
Waar we eerder dit jaar Kylie Minogue en Shania Twain na zo’n 20 jaar al zagen terugkeren in de Lijst der Lijsten, komt daar nu wellicht een nieuwe “oudgediende” bij. Sting scoorde in 2003 zijn laatste (top 10) hit met Rise & Fall (met Craig David). Daarna wisten nog 2 tracks de Tipparade te halen, maar daar bleef het verder bij. Nu haakt hij aan bij zwaargewichten P!nk en Marshmello, die beide momenteel in de Top 40 staan met respectievelijk Runaway en Esta Vida (met Farruko). Dreaming bevat een sample van Sting's Fields Of Gold.

30 (--) TOO MUCH – The Kid Laroi feat. Jung Kook & Central Cee
De Australische zanger en rapper The Kid Laroi maakte begin 2021 zijn debuut in de enige echte met Without You (al dan niet met Miley Cyrus). Inmiddels zijn we een paar (grote) hits verder, maar een debuutalbum is er nog altijd niet. Daar komt als het goed is nog dit jaar verandering in: de release van The First Time staat gepland voor volgende maand. Ondertussen is er een nieuwe single met Jung Kook en Central Cee, twee andere populaire acts. De weg naar de Top 40 ligt dan ook open.

(19-10-2023)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix