S10 scoort in Vlaanderen en Zweden

- Nieuws

 S10
S10 scoort in Vlaanderen en Zweden

Na haar nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40 heeft De Diepte van S10 ook de hitlijst bereikt in Vlaanderen en in Zweden.

De Diepte is een hit bij onze zuiderburen. S10 heeft duidelijk indruk gemaakt op de Vlamingen, want haar Eurovisieliedje kwam afgelopen weekend op nummer 20 binnen in de Vlaamse Ultratop 50. Zondag wordt bekend of ze nog weet te stijgen in die lijst. De Diepte is de 11e Nederlandse songfestivalinzending die een hit is geworden in België. Het complete overzicht vind je hier

Wat nog bijzonderder is: S10 heeft ook een hit te pakken in Zweden. Na de Eurovisiesongfestivalfinale was de Zweedse commentator Edward af Sillén al erg enthousiast over haar liedje. "Mer holländska i mitt liv", zei hij ten overstaan van de Zweedse televisiekijkers. Dat betekent: 'Meer Nederlands in mijn leven'.

Het Zweedse enthousiasme heeft zich vertaald in een notering in de Sverigetopplistan. De Diepte is op nummer 44 binnengekomen in de Zweedse hitlijst. Dat is erg bijzonder. Waarschijnlijk heeft er nooit eerder een Nederlandstalig liedje in de Zweedse top 100 gestaan.

Inmiddels is De Diepte weer uit de lijst gezakt, net zoals zes andere Eurovisieliedjes die vorige week de lijst waren binnengekomen. Deze week staan alleen de inzendingen van Zweden zelf, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Spanje nog in de top 100.

Arcade, het liedje waarmee Duncan Laurence het songfestival van 2019 won, stond destijds vijf weken in de lijst en haalde de 6e plaats. Twee jaar later kwam het nummer opnieuw de Zweedse hitlijst binnen en schommelde het twintig weken rond de 50e plaats.