Nieuws
Tipparade

Nieuwe tracks van o.a. Dua Lipa en Anouk

Nieuwe tracks van o.a. Dua Lipa en Anouk
Dua Lipa  Anouk  Alessio  Sluwe Ollie  Kevin  S10  Trobi  Ronnie Flex  Tabitha  Snelle  Davina Michelle  Josylvio  Moeman  Bokke8  Philly  KA  Jax Jones  D.O.D  Ina Wroldsen  Peggy Gou  Lenny Kravitz  Flemming  Boef  David Guetta  Kim Petras 

Als we kijken naar de top 10 van de lijst dan vallen 2 zaken echt op. Enerzijds de hoge binnenkomer van Kevin en S10: De Leven knalt binnen op nummer 8. Daarnaast mogen we het trio Trobi, Ronnie Flex en Tabitha verwelkomen bij de bovenste 10: Wacht Op Mij gaat van 22 naar 10 en is daarmee 1 van de 2 snelste stijgers van de week. De andere is voor Snelle: zijn Hoodiedate schuift op van 29 naar 17. De nieuwe van Davina Michelle gaat ook de goede kant op : 17 stijgt van 28 naar 18.

In hun zesde week is het Alessio en Sluwe Ollie gelukt om de nummer 1 positie van de Tipparade te bereiken met Loco Loco.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

8 (--) DE LEVEN – Kevin & S10
De Leven, zo heet de van Sef afkomstige track uit 2011. Het nummer wist de Top 40 niet te halen, maar bleef niet onopgemerkt. In 2016 werd De Leven zelfs nog gebruikt in een commercial van een bekende zorgverzekeraar. Inmiddels zijn we 12 jaar later en hebben Kevin en S10 er een herbewerking van gemaakt. De Leven zal te vinden zijn op Wonderland, het nieuwe album van Kevin dat volgende week verschijnt. Hetzelfde geldt voor de singles Kipstraat, Trust (met Yade Lauren), Vanzelfsprekend en Niemand (met Ka en Ronnie Flex).

21 (--) PK’S – Josylvio feat. Moeman, Bokke8, Philly & Ka

25 (--) ONE DAY AT A TIME – Anouk
Vorige week was het dan zover: Deena & Jim kwam uit, het langverwachte, symfonische album van Anouk. Een album dat volgens de zangeres gaat over liefde ervaren, over overwinnen en over jezelf vinden. Eerder kondigde ze al aan dat er wellicht geen Top 40-hit op zou staan en dat ze er geen single van uit zou brengen. Groot was dan ook de verrassing toen er een video verscheen bij de track Are You Done Running. En om het nog ingewikkelder te maken werd One Day At A Time dan weer opgepikt op de radio. Met een totale duur van 5 minuten en 17 seconden geen standaard track voor op de radio, maar je hoort er wel Anouk op haar best, begeleid door glijdende strijkers.

26 (--) WON’T FORGET YOU – Jax Jones x D.O.D with Ina Wroldsen
Jax Jones bracht eerder dit jaar zijn single Whistle uit (met Calum Scott), die het tot de top 10 wist te schoppen. De hoogste tijd voor een opvolger. Op Won’t Forget You werkt de Britse dj samen met D.O.D en Ina Wroldsen. D.O.D is een Britse dj en producer en dus een directe collega van Jax Jones. Hij stond in 2023 al 2 keer in de Tipparade, eerst met Set Me Free en vervolgens met So Much In Love, maar daar bleef het bij. Ina Wroldsen scoorde in 2017 al eens een hit: Breathe, eveneens met Jax Jones, kwam tot nummer 22.

27 (--) I BELIEVE IN LOVE AGAIN – Peggy Gou & Lenny Kravitz
Peggy Gou is toe aan de ‘moeilijke tweede’ van haar carrière. Na het immense succes van It Goes Like Nanana is er nu opvolger I Believe In Love Again, een collab met niemand minder dan Lenny Kravitz. Bij het horen van deze nieuwe single is het gelijk duidelijk dat het een beetje een It Goes Like Nanana 2.0 is, maar toch kan dit zomaar weer aanslaan. Lenny Kravitz hebben we al lang moeten missen in de Top 40. Zijn laatste hit(je) was in 2014 met het aanstekelijke The Chamber.

28 (--) HOUDINI – Dua Lipa
Dua Lipa is toe aan een nieuw hoofdstuk van haar toe nu toe zeer succesvolle carrière. Na Dua Lipa (2017) en Future Nostalgia (2020) is het nu tijd voor de eerste single (Houdini) van haar toekomstige derde studio album. Sinds haar doorbraak in 2016 heeft de Brits-Albanese zangeres al 21 keer in de enige echte gestaan, goed voor een (nu al) elfde positie in de lijst met best scorende acts in de Top 40 allertijden. Als Houdini weer zo’n hit wordt à la Dance The Night, dan is de top 10 binnen handbereik. Dat zou dan helaas weer slecht nieuws zijn voor Michael Jackson.

29 (--) CHAMPIONS LEAGUE – Flemming & Boef
Flemming en Boef, 2 acts die je niet zo snel aan elkaar zou koppelen, zijn samen de studio ingedoken en komen nu met Champions League. Na het ietwat teleurstellende resultaat van Hypnose voor Flemming (zijn minst succesvolle single tot nu toe), is hij weer klaar om ouderwets te scoren. Boef is alweer toe aan zijn mogelijk derde hit van het jaar, nadat Herinnering (met Lil Kleine) en Pornstar Martini (met $hirak, Cristian D en Lil Kleine) beide de top 20 van de enige echte wisten te bereiken. Wie weet halen Flemming en Boef met deze nieuwe single ook daadwerkelijk de Champions League binnen.

30 (--) WHEN WE WERE YOUNG (THE LOGICAL SONG) – David Guetta & Kim Petras
David Guetta is klaar om weer met een nieuwe knaller de hitlijsten te bestormen. Nadat hij de afgelopen tijd samenwerkte met onder andere Bebe Rexha, Anne-Marie en Coi Leray, is de keus nu gevallen op Kim Petras. Kim kennen we in Nederland vooral van Unholy met Sam Smith, maar haar tweede hit lijkt nu in aantocht. When We Were Young (The Logical Song) is, zoals de titel al doet vermoeden, een remake van The Logical Song van Supertramp uit 1979. Deze classic wist in de Top 40 destijds maar tot nummer 20 te komen, dat zullen David & Kim best kunnen verbeteren. Maar of het ook zo’n classic wordt?

(09/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind