Nieuws
Nederlandse Top 40

Vier binnenkomers in de Top 40

Vier binnenkomers in de Top 40
Dua Lipa  Kevin  S10  Roxy Dekker  Flemming  Boef 

Houdini van Dua Lipa is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De zangeres start meteen hoog: op 23. Ook De Leven van Kevin en S10, Satisfyer van Roxy Dekker en Champions League van Flemming en Boef zijn nieuw.

23 (--) HOUDINI – Dua Lipa
Eind oktober plaatste Dua Lipa op sociale media een filmpje met aan het einde een mysterieuze code. De cijfers 4, 8, 9, 9, 14, 15 en 21 riepen in eerste instantie veel vraagtekens op bij fans, maar als je het alfabet er bij pakt en de letters zoekt die bij die getallen horen krijg je D, H, I, I, N, O, U. Als je die vervolgens in de goede volgorde zet, staat er Houdini en dat is de titel van de track die Dua vorige week uitbracht. Het is een verwijzing naar de Hongaars-Amerikaanse goochelaar en boeienkoning Harry Houdini, die een eeuw geleden leefde. Dua schreef haar 22ste Top 40-hit samen met Kevin Parker. Hem zou je kunnen kennen als een van de leden van de alternatieve band Tame Impala. Qmusic koos Houdini als Alarmschijf.

31 (--) DE LEVEN – Kevin feat. S10
De Leven van Kevin & S10 is een bewerking van de gelijknamige track van Sef uit 2011. De rapper, die je kent van hits als Bagagedrager (met Gers Pardoel), haalde de Top 40 destijds niet. De titelsong van de film Rabat wist zelfs de Tipparade niet te bereiken. De nieuwe versie van De Leven die Kevin en S10 hebben opgenomen slaagt er twaalf jaar later wel in een hit te worden. Je vindt De Leven van Kevin de Gier, zoals de 29-jarige Rotterdammer voluit heet, op zijn nieuwe album Wonderland, dat deze week verscheen. Voor S10 is het niet de eerste keer dat zij De Leven covert. Zij deed dat een paar jaar geleden ook al in het tv-programma Matthijs Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk. Toen samen met pianist Joep Beving.

35 (--) SATISFYER – Roxy Dekker
Afgelopen zomer scoorde Roxy Dekker al een hit op TikTok en de diverse streamingdiensten met Anne-Fleur Vakantie, maar de Top 40 haalde de 18-jarige Amsterdamse toen net niet. Haar viral bleef steken in de Tipparade. Ook een bijzondere prestatie, als je weet dat Anne-Fleur Vakantie eigenlijk bij toeval ontstond. Roxy vroeg haar Insta-volgers om onder een filmpje wat steekwoorden achter te laten en aan de hand van vier van die woorden zou ze een liedje schrijven. Dat werd dus Anne-Fleur Vakantie. Het onverwachte succes leverde Roxy een platencontract op bij Warner. Haar eerste track op dat label is Satisfyer. Die gaat nog harder op streaming dan Anne-Fleur Vakantie en levert Roxy haar Top 40-debuut op.

37 (--) CHAMPIONS LEAGUE – Flemming & Boef
Flemming schreef zijn nieuwste hit Champions League een jaar geleden al. Dat gebeurde op een zogenaamd schrijverskamp in België. Van begin af aan wilde hij graag een rapper op zijn nieuwe track en juist omdat ze een totaal verschillende achtergrond en fanbase hebben, moest Flemming onmiddellijk aan Boef denken. Via een DM op Insta kwamen de twee met elkaar in contact en zo ontstond een samenwerking, met Champions League als resultaat. Het is voor Flemming zijn achtste Top 40-hit, terwijl de teller van Boef dankzij deze track op zestien komt. Dit weekend geeft Flemming twee concerten in AFAS Live in Amsterdam. De zaterdag was binnen een kwartier compleet uitverkocht, voor zondag zijn er nog een paar kaarten.

(17/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town