Nieuws
Streaming Top 40

Kevin en S10 komen samen meteen de top 3 binnen.

Kevin en S10 komen samen meteen de top 3 binnen.
Kevin  S10 

Si No Estás heeft al 5 weken de nummer 1 van de Streaming Top 40 in handen en Iñigo Quintero krijgt nu pas echt concurrentie. Kevin en S10 loeren met de Sef-cover De Leven naar de bovenste beste positie en ze beginnen hun eerste week meteen op nummer 2.

In de top 10 van de Streaming Top 40 houden Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix (van Bennett) en Monster (van Zoë Tauren) hun positie van vorige week vast, terwijl alle andere streaminghits in de bovenste kwart van de lijst iets inleveren. De snelste stijger is deze week voor Son Mieux. Hun emotionele track Tonight, deze week van 31 naar nummer 23, staat nu al twee plaatsen hoger dan hun eerste hit Multicolor ooit heeft bereikt in deze streaminghitlijst.

We verwelkomen deze week vier binnenkomers. De Rotterdamse Kevin droomde van jongs af aan van een voetbalcarrière en speelde in zijn kindertijd al op hoog (professioneel) niveau. Vanaf zijn zestiende ruilde hij zijn voetbalambities in voor het rappen. Volgend jaar wordt Kevin 30 jaar en inmiddels heeft hij al ruim 30 streaminghits op zijn naam staan, waarvan een handvol in de Nederlandse Top 40 belandden. Bij zijn reeks waren er samenwerkingen met o.a. Ronnie Flex, Lijpe en ook S10, voor wie hij samen met Frenna de raps verzorgde voor een nieuwe versie van Adem Je In. Dit keer vroeg Kevin S10 voor de Sef-track De Leven uit 2011. Vorig jaar nam S10 samen met pianist Joep Beving al een cover van de track op. Hun versie was bedoeld om geld in te zamelen voor de stichting De Leven, van Bevings overleden manager, die onderzoek naar immunotherapie ondersteunt. Aanstaande vrijdag verschijnt het nieuwe album van Kevin Wonderland en twee weken geleden releaste hij De Leven, die afgelopen week meteen als een speer ging op de streamingdiensten. De binnenkomst van De Leven op nummer2 is meteen de hoogste binnenkomer van dit jaar in de lijst. Na de #2-hits Gordelweg en Trust zou De Leven weleens zijn eerste streaming #1 kunnen gaan worden.

César Laurent de Rumel en Dorian Lauduique van het Franse dj-duo Ofenbach hadden, met hulp van de Amerikaanse zangeres Norma Jean Martine, met hun doorbraakhit Head Shoulders Knees And Toes uit eind 2020 hun enige top 10-hit in de Streaming Top 40. Voor een eventuele volgende top 10-hit schakelde het duo opnieuw Norma Jean in. Overdrive bevat de zangmelodie van de eighties classic Cambodia van Kim Wilde uit 1981 (#2 in de Nederlandse Top 40). Met goedkeuring van de familie Wilde mochten ze de zangmelodie gebruiken. Overdrive begint sterk in de Streaming Top 40 en komt binnen op nummer 24.

Josylvio was in de jonge geschiedenis van de Streaming Top 40 één van de eerste rappers met een nummer 1-hit. Na Catch Up, begin 2018, heeft hij dit nooit meer herhaald. Zijn nieuwste track PK’s heeft hij met zijn Hella Cash Gang labelgenoten Moeman, Bokke8, Philly en KA opgenomen. PK’s komt binnen op nummer 25.

Net als Josylvio staat Lijpe deze week met twee tracks in de Streaming Top 40. Ze zijn samen te horen als gastrappers bij Djaga Djaga’s track Schakelen; deze week flink gezakt van 14 naar nummer 40. Abdel Achahbar, zoals Lijpe werkelijk heet, kan bij een volgende notering zijn eigen Streaming Top 40 samenstellen. Over De Grens is zijn 39e notering in de lijst en komt binnen op nummer 35.

De 18-jarige Roxy Dekker wist afgelopen zomer via TikTok haar eerste streamingsucces scoren met Anne-Fleur Vakantie (#20). De Amsterdamse zangeres heeft ooit meegedaan aan het Junior Songfestival met de meidengroep 6TIMES. Haar liedjes schrijft ze vanuit haar Generatie-Z perspectief. Haar nieuwe single Satisfyer werd geproduceerd door Antoon en werd al enige tijd geteased op TikTok. Afgelopen weekend werd de track gedropt en op basis van enkel weekendcijfers komt Satisfyer al de Streaming Top 40 binnen op nummer 40.

En daar is ze weer: Mariah Carey. Net als de vorige drie jaren keert haar kerstclassic All I Want For Christmas Is You precies 6 weken voor Kerst in de Streaming Top 40 terug. Begon ze de afgelopen jaren haar re-entry vaak onderin de Streaming Top 40, dit jaar maakt de Bohemian Rhapsody van de kerstclassics haar herstartpositie al op nummer 19. Behalve in het eerste jaar van de lijst, 2017, heeft All I Want … elk jaar de nummer 1-positie van de Streaming Top 40 bereikt. Dit jaar weer?

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

 1 ( 1) SI NO ESTÁS- Iñigo Quintero

2 (--) DE LEVEN- Kevin feat. S10 

24 (--) OVERDRIVE- Ofenbach feat.Norma Jean Martine

25 (--) PK's- Josylvio feat. Moeman, Bokke8, Philly & KA

35 (--) OVER DE GRENS- Lijpe

40 (--) SATISFYER- Roxy Dekker 

(16/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town