Nieuws
Op weg naar 60 jaar Top 40

Gavin Dalusung volgt zijn passies

Gavin Dalusung volgt zijn passies
Flemming  Drake  Lil Baby  Kevin  S10  Kris Kross Amsterdam  Conor Maynard  Sera 

Op 2 januari 2025 bestaat de Top 40 60 jaar. In aanloop naar die magische datum interviewen we acts van verschillende generaties over hun band met de Lijst der Lijsten, over hun inspiratie en over hun muziek. We trappen af met Gavin Dalusung.

“De Top 40 volg ik zeker,” vertelt de 24-jarige Gavin in Café-Restaurant de Plantage, met zijn kenmerkende glimlach op zijn gezicht. “Heel wat nummers die nu in de lijst staan, heb ik ook in mijn eigen playlist staan. Tracks uit de Top 40 die ik nu heel hard vind, zijn De Leven van Kevin en S10, Stay (Never Leave) van Kris Kross Amsterdam, Conor Maynard en Sera en Champions League van Flemming en Boef. Ik kan me zo goed vinden in wat ze in de tekst van dat laatste nummer zeggen: dat er nu mensen zijn die eerst neerkeken op hun muzikale ambities en dat die nu verbaasd zullen opkijken, omdat zij hun droom hebben waargemaakt. Ik wil ook gewoon de beste zijn en geen Europa League, maar Champions League spelen, om met de woorden van Flemming en Boef te spreken.” Ambities heeft Gavin genoeg. “Ik wil sowieso nationaal heel groot worden, grote samenwerkingen aangaan en internationaal doorbreken. Ik wil een gouden plaat, ik wil een award en natuurlijk Top 40-hits scoren.”

Alleskunner
Het multitalent zit goed in zijn vel. Onlangs bracht hij zijn single Nokia uit en die lanceerde hij in Amsterdam voor een enthousiast publiek. Mocht je de Amsterdammer nog niet kennen: als veelzijdigheid een mens was, dan zou hij dat zijn. Gavin bouwt naast zijn muzikale loopbaan gestaag aan een modellen- en acteercarrière. Dat begon al vroeg. “Op de basisschool kwam ik in aanraking met de stichting Studio 52nd. Ik had altijd al de droom om te acteren, dus zodoende ben ik bij hen aan de slag gegaan. Ik heb een aantal jaren losse projecten gedaan en daarna heb ik me ingeschreven bij castingbureaus en modellenbureaus. Ik wist in groep 7 of 8 al dat acteren en modellenwerk mijn ding waren.”

Gavin bleef zijn passie volgen. Hij zat op de Amsterdamse Jeugdtheaterschool en speelde in jeugdseries als Voetbalmeisjes, Spangas, Hoodvlogs en Verborgen Verhalen op NPO Zapp. Daarnaast was hij te zien als jonge Mr Probz in de documentaire over zijn leven. En dan was er natuurlijk ook nog die andere passie. “Muziek kreeg ik bijna met de paplepel ingegoten. Mijn vader, Gary Person, is bijvoorbeeld MC Juice, ik heb twee ooms die dj zijn en producer Stacey Gray Person is een neef van me. Hij heeft ook mijn track Forever geproduceerd en hielp me in de studio tijdens het opnemen van Come Ova, Forever en In Love."

"Gelukkig heb ik eigenlijk nooit een keuze hoeven maken tussen acteren, zingen of model zijn; ik kon alle drie de disciplines gewoon doen. Ik volgde mijn gevoel, mijn hart. Als ik zou moeten kiezen, dan zou dat echt heel lastig worden. Acteren zit heel diep in mijn hart, maar uiteindelijk zou ik dan toch vooral voor mijn muziek gaan. Als je acteert, ben je afhankelijk van de rollen die je krijgt. Tijdens de coronatijd vielen voor mij bijvoorbeeld heel veel acteerklussen weg. Juist in die tijd vond ik mijn liefde voor muziek terug en ben ik daar weer mee aan de slag gegaan. Als muzikant kun je veel meer je eigen koers kunt bepalen en ik hou wel van dat gevoel van onafhankelijkheid.”

Vooraan in de klas
Doordat hij op de basisschool al zijn passies ontdekte, wist Gavin op de middelbare school al wat hij met zijn leven wilde. Al was ook dat niet altijd makkelijk. “Ik was in de klas een relaxte jongen en kon met iedereen wel opschieten. Dat is nog steeds zo. Maar voor de docenten kon ik ook wel een vervelende en drukke jongen zijn. Ik kon leerlingen treiteren of van hun werk afhouden en ik was vaak snel afgeleid. In de klas moest ik op een gegeven moment ook altijd vooraan zitten en mocht nooit naast andere leerlingen zitten."

"Laten we het erop houden dat ik een leuke en gezellige jongen was, maar dat ik ook een herrieschopper kon zijn. Ik blonk vooral uit tijdens gym en ik was goed in Nederlands en aardrijkskunde. Op mijn vmbo-school hadden ze nauwelijks creatieve vakken. In de derde klas koos ik voor sport, dienstverlening en veiligheid, dus toen waren we daar heel veel mee bezig naast de reguliere vakken. Maar vakken waar ik echt mijn creativiteit in kwijt kon, hadden we jammer genoeg niet.”

Een mix van stijlen
“Mijn nieuwste track Nokia heb ik zelf geschreven, met behulp van een songwriter. Het nummer verhaalt over dat ik een dame zoek, maar niet kan vinden. Ik probeer steeds met haar in contact te komen, maar dat lukt steeds niet. En ik besluit daarom om eens goed naar haar op zoek te gaan. Het is iets wat ik zelf heb meegemaakt. Ik heb die situatie van mij af kunnen schrijven en dat voelde goede. Het zit nu in het nummer en niet meer in mijn hoofd. Ik haal mijn inspiratie uit de muziek van Lil Baby, Drake en Boef. Dystinct en Chris Brown zijn ook artiesten waar ik erg naar opkijk. Het is niet zo dat je dat ook direct terug hoort in mijn muziek. Het is meer een combinatie van rap en zang, omdat ik goed mijn doelgroep in het oog houd en omdat mij dat het meest aanspreekt. Ik wil met mijn nummers mijn verhaal vertellen, de dingen die ik zelf heb meegemaakt. Ook benoem ik in mijn tracks de doelen die ik wil behalen in de toekomst. Dat is ook waar de nummers die nog uitkomen over zullen gaan.”

Emotionally Scared
Als we Gavin vragen naar een track die voor hem belangrijk is geweest in zijn leven, dan hoeft hij niet lang na te denken. “Emotionally Scared van Lil Baby betekent veel voor me. Het nummer gaat over de relatie tussen Lil Baby en zijn inmiddels ex Jayda Cheaves. Hij vertelt er onder andere in dat hij er niet genoeg voor haar was en dat zijn slechte jeugd littekens heeft nagelaten. Die tijd heeft hem emotioneel getekend. Dat raakt ook een beetje aan mijn eigen verhaal. Ik ben ook fan van de muziek van Drake. Ik kan niet direct één hit opnoemen, omdat ik hem als artiest heel hard vindt en hij, voor mij, de grootste van de wereld is. Hoe hij zich presenteert aan de wereld, de nummers die vaak een goede boodschap hebben, wat hij heeft meegemaakt… Daar heb ik bewondering voor.”

Volop plannen voor dit jaar
“2024 is net begonnen en ik wil dit jaar een EP uitbrengen en uiteindelijk ook een album. Daarnaast heb ik echt de ambitie om een samenwerking aan te gaan. Ik heb nog niet specifiek in gedachten met wie, maar ik zou graag een grote act uit Nederland willen strikken. Eerst is mijn wens om bij een label te gaan tekenen. Komende zomer wil ik lekker veel gaan optreden en komt er waarschijnlijk een zomertour. En voor wie mij volgt: geen nood. Ik ga ook nog een hoop nieuwe tracks uitbrengen.”

Gavins nieuwe track Nokia kun je overal streamen. 

Foto: Gavin Dalusung

(14/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi