Op deze nummers maakt Drivers License nog jacht

- Nieuws

 Olivia Rodrigo Raffaëla Adele Shakira
Op deze nummers maakt Drivers License nog jacht

Olivia Rodrigo was de achtste zangeres die vanuit het niets op nummer 1 binnenkwam. Inmiddels staat ze al 4 weken op nummer 1 en daarmee maakt ze jacht op Raffaëla, Adele en Shakira.

Dat zijn nog de enige zangeressen, die na binnenkomst op nummer 1 nóg langer op nummer 1 wisten te staan. Hoe lang? Dat check je hieronder!

RIGHT HERE RIGHT NOW – Raffaëla (2006)
Raffaëla Paton won in 2006 het derde seizoen van Idols. Ze werd daarmee de eerste vrouw die Idols won, nadat Jamai en Boris de titel in de eerdere seizoenen pakten. Zij kwamen op nummer 1 binnen met respectievelijk Step Right Up en When You Think Of Me. Op 25 maart 2006 was die eer weggelegd voor Raffaëla, met haar hit Right Here Right Now. Ze zou het uiteindelijk vijf weken volhouden. Hips Don’t Lie van Shakira en Wyclef Jean nam op 29 april het stokje over op 1.

HELLO – Adele (2015)
Momenteel wachten we nog in spanning op nieuwe muziek van Adele, maar op 31 oktober 2015 hadden we de eerste single van 25 al gehoord. Wat heet: Hello kwam toen op nummer 1 de Top 40 binnen. De track hield het vijf weken vol op de eerste plaats, waarna Sorry van Justin Bieber de bovenste positie van de lijst overnam.

WHENEVER WHEREVER- Shakira (2002)
Je hebt altijd baas boven baas of in dit lijstje: bazin boven bazin. Whenever Wherever van Shakira mocht op de trouwdag van onze koning en koningin, 2 februari 2002, direct op nummer 1 beginnen. Op 6 april 2002 stond de eerste Top 40-hit van de Colombiaanse voor het laatst op de eerste plaats. Een ongekende reeks van negen weken dus. Like A Prayer van Mad'House nam op 13 april 2002 het stokje over van Whenever Wherever. 

Of Olivia Rodrigo de recordreeks van Shakira kan verbreken of minimaal kan evenaren, is nog heel erg koffiedik kijken. Vooralsnog is de voorsprong van de Amerikaanse zangeres zo groot, dat ze waarschijnlijk de komende week nog wel de nummer 1 bezet.

Foto: YouTube