Måneskin pakt de Alarmschijf met The Loneliest

- Nieuws

 Måneskin
Måneskin pakt de Alarmschijf met The Loneliest

Het gebeurt niet vaak dat een voormalige winnaar van het Eurovisiesongfestival na de overwinning nog twee Alarmschijven op zijn naam schrijft. Måneskin heeft het voor elkaar: hun nieuwe track The Loneliest hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic.

Je hebt Songfestival-winnaars waarvan je na het succes van het winnende liedje niets meer hoort. Artiesten die bij de volgende editie van het festival weer op het podium verschijnen en waarvan je denkt: ‘O ja!’ Bij Måneskin is dat absoluut niet het geval. De Italiaanse band had voor het winnen van het festival in 2021 al een trouwe fanbase en die is alleen maar groter geworden. Daarnaast bleven de hits komen: na Zitti E Buoni was het raak met de cover Beggin’ en tussendoor ging I Wanna Be Your Slave ook nog viral. Afgelopen voorjaar werd Supermodel uitgeroepen tot Alarmschijf en die track stond 12 weken in de Nederlandse Top 40.

Ballad
The Loneliest, de opvolger van Supermodel, tapt uit een ander vaatje. Deze keer komt de band met een rockballad, die perfect lijkt te passen bij het najaar. Exemplarisch voor Måneskin is dat de track zijn primeur beleefde bij een klein groepje fans. Zij waren uitgenodigd om in Londen te genieten van een exclusieve sneak peak van dit nummer, dat gaat over een onmogelijke, alles verslindende liefde. Zanger Damiano David zingt over een eenzame nacht, waarin hij niets anders kan dan verlangen naar die ene persoon, die zo ver weg lijkt.

Måneskin is nu de zesde Italiaanse act met twee Alarmschijven, na Eros Ramazzotti, Cappella, Double You, Tiziano Ferro en Riccardo Cocciante. Het is tot nu toe nog geen Italiaanse act gelukt om er meer dan twee te scoren.

Alle Alarmschijven check je in onze playlist op Spotify.