David Guetta en Bebe Rexha blijven aan de leiding in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Rosa Linn Dean Lewis Måneskin Taylor Swift Ed Sheeran
David Guetta en Bebe Rexha blijven aan de leiding in de Top 40

David Guetta en Bebe Rexha staan met I’m Good (Blue) voor de zesde achtereenvolgende week op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Het tweetal heeft ook deze week een enorme voorsprong op de nummer 2. Daar moet Rosa Linn met Snap nu voor een vijfde keer genoegen nemen met een tweede plaats. Sam Smith en Kim Petras completeren de top 3 met Unholy.

David Guetta maakt een jaar compleet
Terwijl David Guetta zijn zesde week op nummer 1 noteert, stond hij met zijn andere 9 top 3-hits ook 46 weken op het spreekwoordelijke erepodium van de Top 40. Daarmee maakt hij nu een jaar compleet. De Franse dj- en producer is de 13e act die de mijlpaal van 52 weken in de top 3 weet te bereiken.

Snap van Rosa Linn bij grootste 4 Songfestival-hits
Snap van Rosa Linn mocht zich al rekenen tot de 4 grootste Eurovisiesongfestival-hits aller tijden. Met een verschil van 15 punten is nu ook al duidelijk dat ze volgende week S10 zal passeren en dat maakt Snap dan meteen ook de grootste Eurovisiesongfestival-hit van 2022. De nummers 1 en 2 in de aller tijden-lijst staan nog een stuk hoger. Arcade van Duncan Laurence heeft nu nog 234 punten voorsprong; Euphoria van Loreen zelfs 297 punten. 2022 is sowieso het meest succesvolste ESF-jaar. Met een puntentotaal van de 4 hits (Space Man, Stefania, De Diepte en Snap) staan er nu al 1077 punten tegenover de 978 punten uit 1973.

Dean Lewis tweede Australische man met twee gelijktijdige Top 40-hits
Deze week staat Dean Lewis met twee gelijktijdige hits in de Top 40. Dat is niet bijzonder want ook Ronnie Flex, Ed Sheeran, Flemming en Harry Styles hebben dat deze week. Sia, Olivia Newton John, Tones And I, Iggy Azalea en Peter Andre zijn de vijf Australische voorgangers en dat maakt Dean Lewis (dus) pas de tweede Australische man met twee gelijktijdige Top 40-hits. Dankzij het succes van zijn hits overtreft hij deze week de Top 40-score van Gotye. Daarmee is hij inmiddels de een-na-meest succesvolle man uit Australië. Op dit moment is dat The Kid Laroi nog maar Dean is serieus hard aan het inlopen. Dean Lewis komt met How Do I Say Goodbye op nummer 6 en dat is een evenaring van zijn hoogst bereikte plek in de Top 40, want ook Be Alright kwam tot nummer 6. Lost Without You (met Kygo) is nieuw op 40.

Måneskin schiet omhoog
The Loneliest van Måneskin was afgelopen week de hoogste nieuwe. Deze week klimt de hit van de Italiaanse rockband met 12 plaatsen winst naar nummer 19 en daarmee is het de snelste stijger.

Taylor Swift valt het hoogst binnen
De hoogste binnenkomer van deze week komt op naam van Taylor Swift. De Amerikaanse zangeres wist met haar album Midnights alle streamingrecords te verbreken. Anti-Hero werd de een na meest gestreamde track ooit in de eerste 24 uur na release. Afgelopen week was het de Alarmschijf op Qmusic en deze week is het, op nummer 23, haar 15e Top 40-hit.

Ook Ed Sheeran heeft twee gelijktijdige hits
Ed Sheeran staat met twee gelijktijdige hits in de lijst: Celestial op nummer 15 en For My Hand is deze week nieuw op nummer 36. Daarmee brengt hij zijn totaal aantal weken nu op 501 en is hij de vierde artiest ooit die meer dan 500 weken in de lijst heeft gestaan. David Guetta, Madonna en Rihanna waren de voorgangers van de Britse zanger. Lees hier alles over de binnenkomers van deze week.

Foto: YouTube