David Guetta en Bebe Rexha 11 weken op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Claude Lil Nas X Måneskin Taylor Swift Rondé Meghan Trainor Tiësto Tate McRae Tom Odell
David Guetta en Bebe Rexha 11 weken op 1 in de Top 40

David Guetta en Bebe Rexha hebben ook deze week de grootste hit van ons land in handen met I’m Good (Blue).

In de historie van de Nederlandse Top 40 tellen we 19 eerdere hits die de lijst voor 11 (of meer) weken wisten aan te voeren. In die rij zien we twee dj’s: Avicii die in 2013 met Wake Me Up! elf weken op 1 stond en Calvin Harris die One Kiss in 2018 voor zestien weken op 1 wist te houden. De top 3 is verder ongewijzigd met Stiekem van Maan en Goldband voor de derde week op nummer 2 en How Do I Say Goodbye van Dean Lewis voor de vierde week op nummer 3.

Claude naar 4
Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude knalt de top 10 in. De track schiet van 11 naar 4 en daarmee is het ook meteen de derde Frans/Nederlandse top 10-hit ooit. The Shorts stonden in 1983 met twee hits in de top 10: de nummer 1-hit Comment Ça Va en de top 4-hit Je Suis, Tu Es. Dankzij Claude staat er dus voor het eerst in ruim 39 jaar weer een Frans/Nederlandse hit in het bovenste kwart van de Nederlandse Top 40. Claude is de zesde ex-deelnemer van The Voice Kids in de Top 40. Fabienne (#15), Vinchenzo (#36), Ruben Annink (#32), Numidia (#13) en Zoë Tauran (#6) wisten nooit zo hoog in de Top 40 te komen. In vergelijking met Claude neemt Taylor Swift een babystapje: Anti-Hero gaat van 9 naar 8. Eerder stond het nummer al op 7. 

Meghan Trainor gaat het hardst
Een aantal nummers lijken op weg naar de top 10. Star Walkin' (League Of Legends Worlds Anthem) van Lil Nas X komt flink op stoom en stijgt van 17 naar 13. Daarboven gaan Bright Eyes van Rondé en The Loneliest van Måneskin een plek omhoog en komen zo terecht op respectievelijk 11 en 12. Vier plekken winst is er voor 10:35 van Tiësto, dat van 19 naar 15 gaat en de Nederlander zijn zestiende hit in de top 15 oplevert. Meghan Trainor weet de grootste sprong voorwaarts te maken. Made You Look kwam afgelopen week binnen op nummer 29 en stijgt nu elf plaatsen naar nummer 18.

Re-entry voor Tom Odell
In de lijst zien we deze week twee binnenkomers. Daarbij zien we de rentree van Another Love van Tom Odell. Het nummer wordt op social media al lange tijd gebruikt als steunbetuiging richting de Oekraïners en ook rond de protesten in Iran. Another Love was de eerste en nog steeds enige Top 40-hit van de Britse singer-songwriter. Na binnenkomst in 2012 kwam de hit tot nummer 8 in de lijst. Deze week keert Tom Odell terug in de lijst, in de 17e week, op nummer 28. Nieuw in de lijst is 5 Voor 12; de 14e Top 40-hit voor Snelle komt binnen op nummer 32. Lees hier meer over de binnenkomers. 

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier

Foto: YouTube