Nieuws
Releases

New Releases: Alok werkt samen met James Arthur

New Releases: Alok werkt samen met James Arthur
Alok  James Arthur  Miley Cyrus  Måneskin  Mart Hoogkamer  Sam Smith  Bilal Wahib  Fabiënne Bergmans  Freya Ridings  Donnie  Frans Duijts  Sam Feldt 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Miley Cyrus, Alok en James Arthur, Måneskin, Sam Smith en Bilal Wahib nieuwe nummers uit.

WORK WITH MY LOVE – Alok & James Arthur
James Arthur lijkt de laatste jaren steeds vaker met een dj of producer samen te werken. Afgelopen jaar was hij bijvoorbeeld te horen op ex-Alarmschijf Questions van Lost Frequencies en hij bereikte de Tipparade aan de zijde van Afrojack met Lose You. Enkele jaren geleden werkte hij ook al samen met Rudimental (Sun Comes Up) en Sigala (Lasting Forever). Nu is het de beurt aan Alok om van de vocalen van de Britse zanger gebruik te maken. Daarbij leende de Braziliaanse dj ook nog een stukje van Lola’s Theme van The Shapeshifters, dat in 2004 de dertiende plek haalde in de Nederlandse Top 40. Alok staat momenteel nog in de Lijst der Lijsten met All By Myself (met Sigala en Ellie Goulding).

FLOWERS – Miley Cyrus
Miley Cyrus eindigde 2022 met een groots tv-concert met Dolly Parton. De Amerikaanse onthulde niet veel later dat haar nieuwe single Flowers snel uit zou komen. Ze heeft zich aan haar woord gehouden. Flowers is een ode aan… haarzelf! Natuurlijk wel zonder ongezond egoïsme: in een tijd waarin iedereen de hele dag druk is en veel met andere bezig is, is het makkelijk om jezelf te vergeten. Miley benadrukt met deze track dat het soms goed is om ook aan jezelf te denken. Ze zingt dan ook: "I can love myself better than you can.” Oplettende luisteraars horen iets vreemds: Een couplet van het nummer heeft dezelfde opbouw als dat van When I Was Your Man van Bruno Mars. En laat dat nou net de track zijn, die haar ex Liam Hemsworth ooit aan haar opdroeg…

AAN – Raffie
Raffie van Maren is nog niet echt een bekende naam en toch heeft hij al heel wat meters in de muziekindustrie gemaakt. Hij deed mee aan The Voice Kids en waagde veel later nog eens een poging bij The voice of Holland. Afgelopen jaar brak hij samen met Dimitri Vegas & Like Mike nog het Sportpaleis in Antwerpen af, toen hij hun versie van The Scientist met hen bracht. De afgelopen jaren zocht Raffie naar een eigen muzikale koers en uiteindelijk bleek Nederlandstalig werk hem het beste te liggen. Aan is mede geschreven door Jochem Fluitsma, van het duo Fluitsma en Van Tijn.

GOSSIP – Måneskin feat. Tom Morello
Måneskin gaat lekker. De eerste top 10-hit van de Italiaanse band in Nederland werd onlangs een feit via The Loneliest en komende week verschijnt het nieuwe album Rush!. Naast Supermodel en The Loneliest zal daar ook Gossip op staan en dat is een samenwerking met Tom Morello, de gitarist van Rage Against The Machine en Audioslave. De track gaat over het leven van een rockster en de druk van de roddelpers, die voortdurend op de loer ligt. Iets waar de bandleden, met name zanger Damiano David, goed over mee kunnen praten.

IN SPANJE – Mart Hoogkamer
Dikke kans dat je In Spanje van Mart Hoogkamer als kind al een keer hebt gehoord. Het is namelijk een nieuwe versie van De Spaanse Zon van Bassie en Adriaan. Het duo bracht het nummer al in de serie Het geheim van de sleutel in 1978. Sindsdien groeiden heel wat mensen op met het nummer. Zo ook Mart Hoogkamer. Hij zag er een dikke hit in en kreeg toestemming om het nummer aan te passen en uit te brengen. Het resultaat is een track die je met het grootste gemak meezingt en die je ook alvast een portie zomer geeft.

Ook deze tracks moet je checken
Er is nog heel veel meer uitgekomen deze week. Sam Smith werkt op Gimme samen met Coffee en Jessie Reyez en Bilal Wahib stak de soundtrack van de Carry Slee-verfilming Spijt! in een nieuw jasje. Die werd destijds gezongen door voormalig The Voice Kids-winnares Fabiënne Bergmans en Brahim Fouradi. Donnie werkt op Koffie Of Thee opnieuw samen met Frans Duijts en Sam Feldt en Cate Downey hebben met Enough To Drink een nummer uit die zo op je ‘thank god it’s Friday-playlist’ kan. In de UK is Freya Ridings al een ster, maar hier in Nederland heeft ze nog geen hit op haar naam. Daar kan met Weekends weleens verandering in komen. Blanks schitterde bij Beste Zangers en heeft nu met Breathe In Breathe Out een aanstekelijke, eigen single uit.

GIMME – Sam Smith, Coffee & Jessie Reyez

IK SPACE – Bilal Wahib ft. Fabiënne Bergmans

WEEKENDS – Freya Ridings

KOFFIE OF THEE – Donnie & Frans Duijts

ENOUGH TO DRINK – Sam Feldt & Cate Downey

BREATHE IN BREATHE OUT – Blanks

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify.

Foto: cover single

(13/01/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt