Nieuws
Releases

New Releases: Alok werkt samen met James Arthur

New Releases: Alok werkt samen met James Arthur
Alok  James Arthur  Miley Cyrus  Måneskin  Mart Hoogkamer  Sam Smith  Bilal Wahib  Fabiënne Bergmans  Freya Ridings  Donnie  Frans Duijts  Sam Feldt 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Miley Cyrus, Alok en James Arthur, Måneskin, Sam Smith en Bilal Wahib nieuwe nummers uit.

WORK WITH MY LOVE – Alok & James Arthur
James Arthur lijkt de laatste jaren steeds vaker met een dj of producer samen te werken. Afgelopen jaar was hij bijvoorbeeld te horen op ex-Alarmschijf Questions van Lost Frequencies en hij bereikte de Tipparade aan de zijde van Afrojack met Lose You. Enkele jaren geleden werkte hij ook al samen met Rudimental (Sun Comes Up) en Sigala (Lasting Forever). Nu is het de beurt aan Alok om van de vocalen van de Britse zanger gebruik te maken. Daarbij leende de Braziliaanse dj ook nog een stukje van Lola’s Theme van The Shapeshifters, dat in 2004 de dertiende plek haalde in de Nederlandse Top 40. Alok staat momenteel nog in de Lijst der Lijsten met All By Myself (met Sigala en Ellie Goulding).

FLOWERS – Miley Cyrus
Miley Cyrus eindigde 2022 met een groots tv-concert met Dolly Parton. De Amerikaanse onthulde niet veel later dat haar nieuwe single Flowers snel uit zou komen. Ze heeft zich aan haar woord gehouden. Flowers is een ode aan… haarzelf! Natuurlijk wel zonder ongezond egoïsme: in een tijd waarin iedereen de hele dag druk is en veel met andere bezig is, is het makkelijk om jezelf te vergeten. Miley benadrukt met deze track dat het soms goed is om ook aan jezelf te denken. Ze zingt dan ook: "I can love myself better than you can.” Oplettende luisteraars horen iets vreemds: Een couplet van het nummer heeft dezelfde opbouw als dat van When I Was Your Man van Bruno Mars. En laat dat nou net de track zijn, die haar ex Liam Hemsworth ooit aan haar opdroeg…

AAN – Raffie
Raffie van Maren is nog niet echt een bekende naam en toch heeft hij al heel wat meters in de muziekindustrie gemaakt. Hij deed mee aan The Voice Kids en waagde veel later nog eens een poging bij The voice of Holland. Afgelopen jaar brak hij samen met Dimitri Vegas & Like Mike nog het Sportpaleis in Antwerpen af, toen hij hun versie van The Scientist met hen bracht. De afgelopen jaren zocht Raffie naar een eigen muzikale koers en uiteindelijk bleek Nederlandstalig werk hem het beste te liggen. Aan is mede geschreven door Jochem Fluitsma, van het duo Fluitsma en Van Tijn.

GOSSIP – Måneskin feat. Tom Morello
Måneskin gaat lekker. De eerste top 10-hit van de Italiaanse band in Nederland werd onlangs een feit via The Loneliest en komende week verschijnt het nieuwe album Rush!. Naast Supermodel en The Loneliest zal daar ook Gossip op staan en dat is een samenwerking met Tom Morello, de gitarist van Rage Against The Machine en Audioslave. De track gaat over het leven van een rockster en de druk van de roddelpers, die voortdurend op de loer ligt. Iets waar de bandleden, met name zanger Damiano David, goed over mee kunnen praten.

IN SPANJE – Mart Hoogkamer
Dikke kans dat je In Spanje van Mart Hoogkamer als kind al een keer hebt gehoord. Het is namelijk een nieuwe versie van De Spaanse Zon van Bassie en Adriaan. Het duo bracht het nummer al in de serie Het geheim van de sleutel in 1978. Sindsdien groeiden heel wat mensen op met het nummer. Zo ook Mart Hoogkamer. Hij zag er een dikke hit in en kreeg toestemming om het nummer aan te passen en uit te brengen. Het resultaat is een track die je met het grootste gemak meezingt en die je ook alvast een portie zomer geeft.

Ook deze tracks moet je checken
Er is nog heel veel meer uitgekomen deze week. Sam Smith werkt op Gimme samen met Coffee en Jessie Reyez en Bilal Wahib stak de soundtrack van de Carry Slee-verfilming Spijt! in een nieuw jasje. Die werd destijds gezongen door voormalig The Voice Kids-winnares Fabiënne Bergmans en Brahim Fouradi. Donnie werkt op Koffie Of Thee opnieuw samen met Frans Duijts en Sam Feldt en Cate Downey hebben met Enough To Drink een nummer uit die zo op je ‘thank god it’s Friday-playlist’ kan. In de UK is Freya Ridings al een ster, maar hier in Nederland heeft ze nog geen hit op haar naam. Daar kan met Weekends weleens verandering in komen. Blanks schitterde bij Beste Zangers en heeft nu met Breathe In Breathe Out een aanstekelijke, eigen single uit.

GIMME – Sam Smith, Coffee & Jessie Reyez

IK SPACE – Bilal Wahib ft. Fabiënne Bergmans

WEEKENDS – Freya Ridings

KOFFIE OF THEE – Donnie & Frans Duijts

ENOUGH TO DRINK – Sam Feldt & Cate Downey

BREATHE IN BREATHE OUT – Blanks

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify.

Foto: cover single

(13/01/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind