I'm Good (Blue) maakt de 7 weken vol op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Sam Smith Kim Petras Dean Lewis Måneskin Lewis Capaldi Topic A7S Rihanna Taylor Swift
I'm Good (Blue) maakt de 7 weken vol op 1 in de Top 40

Voor de zevende week wordt de Nederlandse Top 40 aangevoerd door David Guetta en Bebe Rexha.

I’m Good (Blue) is de derde hit waarmee een Franse act de Nederlandse hitlijst voor zeven weken weet aan te voeren. Eerder wisten ook de Popcorn Makers en Anarchic System (met Popcorn in 1972) en Don Omar (met Danza Kuduro in 2011) zeven weken op 1 te staan.

Flinke voorsprong
I’m Good (Blue) heeft een riante voorsprong op Unholy van Sam Smith en Kim Petras dat op nummer 2 weet te komen. Sam Smith scoort voor de derde keer een nummer 2-hit na Stay With Me en Promises. Op het Top 40-cv van Sam ontbreekt nog steeds een nummer 1-hit. Charly Lownoise en Mental Theo zijn recordhouder qua meeste nummer 2-hits zonder een nummer 1-succes. Het Nederlandse duo stond met vier hits op nummer 2.

Volop beweging in de top 10
De top 3 van deze week wordt gecompleteerd door Bad Memories. De hit van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy stond eerder al twee weken op nummer 3 en keert nu terug op die positie. How Do I Say Goodbye van Dean Lewis wint ook en stijgt van 6 naar 5. Daarmee komt de Australische zanger voor het eerst boven de zesde plaats uit. Zijn grootste Top 40-hit tot nu toe, Be Alright, kwam in 2018 en 2019 niet verder dan de zesde plaats. Net als destijds staat hij weer met twee hits in de Lijst der Lijsten en opnieuw is die andere track met een dj en producer. Used To Love was een samenwerking met Martin Garrix en Lost Without You maakte hij met Kygo. Dat nummer stijgt van 40 naar 38.

Forget You van Lewis Capaldi gaat 4 plaatsen omhoog en valt stil op nummer 6, terwijl Miss You van Oliver Tree en Robin Schulz van 12 naar 6 snelt. Zij kunnen het volgende week de top 3 lastig maken, want Miss You gaat keihard bij de verschillende streamingdiensten. Topic en A7S maken met Kernkraft 400 (A Better Day) ook voor het eerst deel uit van de top 10. Het nummer wipt van 11 naar 10. Daarmee is het al de derde top 10-hit voor het gelegenheidsduo, na Breaking Me (#2 in 2020) en Your Love (9 PM) (#7 in 2021, met ATB). Die laatste was net als Kernkraft 400 (A Better Day) een remake van een eerdere Top 40-hit. 

Taylor Swift stift Anti-Hero het snelst omhoog
Anti-Hero was afgelopen week, op nummer 23, de hoogste nieuwe. Deze week klimt de hit van Taylor Swift met 12 plaatsen winst naar nummer 11 en dat maakt het de snelste stijger. Vlak daaronder gaan ook The Loneliest van Måneskin (van 19 naar 16) en Bright Eyes van Rondé (van 27 naar 19) omhoog. De Italiaanse band komt daarmee in de buurt van de hun hoogst behaalde positie ooit in de Top 40: nummer 15. Zowel Beggin' als ex-Alarmschijf Supermodel kwam niet verder dan die stek. 

Lift Me Up van Rihanna is het hoogst nieuw
In de Top 40 zien we deze week, na vijf jaar afwezigheid, de rentree van Rihanna. De 34-jarige zangeres maakte met Lift Me Up muziek voor de film Black Panther: Wakanda Forever. Rihanna is de jongste artiest ooit die haar leeftijd in hits wist te bereiken want al op 22-jarige leeftijd noteerde ze haar 22e hit. Inmiddels zijn we 12 jaar verder als ze toe is aan haar 41e Top 40-hit. Lift Me Up is, op nummer 21, de hoogste binnenkomer. Lionheart (Fearless) van Joel Corry en Tom Grennan is de andere nieuwkomer en valt binnen op 33. Lees hier alles over de nieuwe nummers in de lijst. 

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier

Foto: YouTube