Tipparade: Tom Walker op 1

- Hitlijsten

 Tom Walker
Tom Walker

Afgelopen weekeinde mocht de kurk van de champagne met de 2500e Alarmschijf en die was voor Tom Walker.

De in Glasgow geboren Tom Walker is inmiddels 26 jaar oud en bracht een slordig jaar geleden met Blessings zijn eerste ep uit. Niet veel later verscheen Leave A Light On en die track is inmiddels al een bewezen hit geworden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Die track, de 2500e Alarmschijf, is nu onderweg naar de Top 40 als hoogste binnenkomer in de Tipparade. Naast Walker zien we deze week nog vijf nieuwe tracks in de lijst van kanshebbers op een Top 40-hit.

Na tien weken Tipparade is deze week het doek gevallen voor Camila Cabello. In de Top 40 zit haar eigen hit, Havana, haar in de weg. De track is nog steeds populair in streaming en inmiddels staat die track al 19 weken bij de 40 meest gedraaide hits op de Nederlandse radio. Never Be The Same lijkt daar deze week een beetje de dupe van te zijn.

Het snelst richting de Top 40 beweegt deze week Right Here Right Now. Samenwerkingen tussen Belgiƫ en Nederland werken, zoals vele voorbeelden (en de huidige nummer 1) al hebben bewezen. Taska Black en San Holo pakken deze week de grootste winst in de Tipparade die geen zittenblijvers telt maar wel acht nummers die met de grootste moeite een plekje positiewinst weten te boeken. Daarbij is Ik Wil Dat Je Danst (van Big2 en Glen Faria) inmiddels al wel in de zesde week aangekomen. Net nog een weekje meer heeft Bed Of Roses van Afrojack en Stanaj als langst genoteerde track in de Tipparade.

De complete Tipparade staat donderdagavond online. Wil je donderdag al eerder een blik op de lijst werpen dan klik je hier.