Tipparade: Amiri Jeans is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Philly Moré Frenna Meduza Dermot Kennedy Netsky Hybrid Minds AC/DC Purple Disco Machine Sophie and The Giants Tom Walker Zoe Wees Billie Eilish Douwe Bob Lil Nas X Tones And I
Tipparade: Amiri Jeans is hoogste nieuwe

Maar liefst negen tracks komen deze week de Tipparade binnen, waarvan Amiri Jeans van Philly Moré en Frenna de hoogste nieuweling is. De lijst wordt opnieuw aangevoerd door What You Know Bout Love van Pop Smoke.

Daarachter stijgt Matt Simons met Better Tomorrow van 3 naar 2 en klimt Danny Vera met The Weight van 4 naar 3. Paradise van Meduza en Dermot Kennedy is de grootste stijger; de samenwerking tussen de Italiaanse producers en de Ierse singer-songwriter gaat maar liefst 15 plekken omhoog en komt terecht op nummer 12. Ook Forever Yours van Nona, Dansen Aan De Gracht van Dopebwoy en Lil Kleine, Fever van Dua Lipa en Angèle en There Will Be A Way van Dotan gaan als een raket door de Tipparade heen.

De complete lijst check je hier. Natuurlijk stellen we de negen nieuwkomers hieronder aan je voor.

21 (--) AMIRI JEANS- Philly Moré x Frenna
Mocht Amiri Jeans van Philly Moré en Frenna je bekend in de oren klinken, dan kan dat kloppen. Het nummer bevat namelijk een sample van Family Affair van Mary J Blige, dat in 2001 tot nummer 3 in de Top 40 kwam. Frenna en Philly, die in het echt Maphilka Mahaka heet, kennen elkaar uit de Haagse hiphopscene en hebben al veel vaker met elkaar samengewerkt. Zo maakten de twee samen tracks als Achtbaan en Only You.

22 (--) LET ME HOLD YOU - Netsky & Hybrid Minds
Met Here With You (met Lost Frequencies) scoorde Netsky in 2017 zijn eerste Top 40-hit. Maar de Belgische dj en producer stond in 2012 al in de Tipparade met Love Has Gone. Inmiddels is de (liquid) drum and bass van de Belg welbekend op festivals en in clubs. Let Me Hold You komt van Netsky’s laatste album Second Nature. Daarop staat naast een dikke samenwerking met Rudimental en Astronaut Zu (Blend) ook een collab met Becky Hill (Hold On).

23 (--) SHOT IN THE DARK - AC/DC
Een nieuw album van AC/DC? Dat leek bijna uitgesloten. De band kampte de laatste jaren met heel wat tegenslagen, waaronder het overlijden van gitarist Malcolm Young (die al uit de band was gestapt), een drummer die van het pasje was (Phil Rudd) en zanger Brian Johnson die stokdoof leek te worden. Maar een paar maanden geleden was daar opeens een levensteken van de band op social media. En jawel, er kwam een nieuw album aan. Daarop zijn wonder boven wonder ook Phil Rudd en Brian Johnson weer op te horen. Shot In The Dark is de eerste single van het zeventiende studioalbum van de band.

25 (--) HYPNOTIZED - Purple Disco Machine & Sophie And The Giants
Oplettende lezers kwamen Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie & The Giants al in september tegen in onze rubriek Wereldhits. Het was toen namelijk al een dikke top 3-hit in de Italiaanse hitlijst. Achter Purple Disco Machine zit de Duitse dj Tino Pionte en de groep Sophie And The Giants komt uit de UK. De formatie wordt nogal eens vergeleken met Florence + The Machine, maar zangeres Sophie Scott heeft een net iets andere klankkleur dan Florence Welch.

26 (--) WAIT FOR YOU - Tom Walker (feat. Zoe Wees)
Met Leave A Light On scoorde Tom Walker in 2018 de 2500e Alarmschijf. Het nummer werd een dikke top 10-hit, maar daarna zagen we de zanger niet meer terug in de Lijst der Lijsten. Nummers als Walk Alone (met Rudimental), Better Half Of Me en Just You And I leverden geen hitnoteringen op. Al was hij wel succesvol in onder andere zijn thuisland, de UK. Nu is er Wait For You. Dat bracht Tom eerder in zijn eentje uit, maar stiekem miste hij nog iets. Dat was een vrouwelijke stem en daarvoor werd Zoe Wees overgevlogen, die dit jaar doorbrak met haar hit Control.

27 (--) THEREFORE I AM - Billie Eilish
Anders hadden we nu volop kunnen genieten van de klanken van het Bond-thema No Time To Die. Maar helaas voor Billie Eilish, die de track maakte, is de nieuwe James Bond-film uitgesteld naar volgend jaar. Dit jaar had ze een hoop tijd om aan nieuwe tracks te werken en dus is daar Therefore I Am. Het is de opvolger van het nummer My Future, dat eind juli voor het eerst te streamen was.

28 (--) HOLD ON - Douwe Bob
“M'n allerbeste vriend is niet meer. Rust zacht, lieve mooie man. Hou van jou. Voor altijd.” Dat schreef Douwe Bob afgelopen weekend op Instagram. Die ‘allerbeste vriend’ is kunstenaar Steven Oprinsen, die onlangs overleed. De zanger maakt dus een lastige tijd door. Toch vindt hij de kracht om door te gaan en brengt hij Hold On uit. Voordat de boel op slot ging gaf Douwe nog enkele intieme optredens, zoals op het festival In de museumtuin in Dordrecht.

29 (--) HOLIDAY - Lil Nas X
Een rapper die een kerstsingle uitbrengt. Dat komt niet vaak voor, maar Lil Nas X doet het. In een teaser op zijn social media gaat hij terug naar het wilde westen (een verwijzing naar zijn grote countrycross-over Old Town Road, waarmee hij vorig jaar tot de vijfde plek kwam). Daar ziet hij de kerstman uit een saloon worden getrapt en op wonderbaarlijke wijze transformeert hij daarna zelf in de rondbuikige kindervriend. Lil Nas X liet al doorschemeren dat Holiday waarschijnlijk de eerste single van een nieuw album is.

30 (--) FLY AWAY - Tones And I
Vorig jaar maakten we kennis met Toni Watson aka Tones And I, toen ze met Dance Monkey een dikke nummer 1-hit scoorde. Daarna volgden dit jaar nog de Top 40-hits Never Seen The Rain en Ur So Fxxking Cool. Bad Child en Can’t Be Happy All The Time wisten helaas niet te scoren. Maar nu is er Fly Away, een track die de Australische afgelopen week al aan het teasen was op Instagram. Dat deed ze met een kort filmpje waarin de herkenbare stem van de zangeres a capella te horen was. Hoorbaar waren de regels “I had a dream that some day I would just fly, fly away/And I always knew that I couldn’t stay, so I had to dream that I just flied away.”

Foto: YouTube