New Releases: volop collabs

- Releases

 David Guetta Sia Marshmello Demi Lovato Tom Walker Zoe Wees Alicia Keys Rondé Typhoon Paskal Jakobsen Alok Daddy Yankee Anuel AA $hirak Henkie T Boef Mr Eazi Major Lazer Nicki Minaj
New Releases: volop collabs

Zoals iedere week check je hier weer de heetste en lekkerste nieuwe tracks van deze week. Deze week verschenen nummers van onder anderen David Guetta en Sia, Marshmello en Demi Lovato en Daddy Yankee en Anuel AA.

LET’S LOVE – David Guetta & Sia
Je zou David Guetta en Sia bijna geen gelegenheidsduo meer kunnen noemen, want ze hebben al zo vaak samengewerkt. Let’s Love is hun negende collab en eerder bereikten de twee acts met Titanium, Flames en Bang My Head al de Nederlandse Top 40. Je zou denken dat de inspiratie een keer opraakt, maar met Let’s Love gaan de Fransman en de Australische een andere kant op, dan je eerder van hen hebt gehoord. De track is duidelijk geïnspireerd op de jaren 80, met knallende synthesizers en een beat die niet des Guetta is.

OK NOT TO BE OK – Marshmello & Demi Lovato
Marshmello heeft deze keer Demi Lovato gestrikt voor een track. Ok Not To Be Ok valt niet los te zien van de psychische problemen die Demi de afgelopen jaren heeft gehad. Het nummer vertelt dat je je best niet oké mag voelen, zolang je dat maar deelt met mensen die dichtbij je staan. Daarnaast is het een oproep om er voor elkaar te zijn, wanneer een ander zich niet goed voelt. De laatste hit van Marshmello was met Halsey: Be Kind kwam tot de dertiende plek in de Lijst der Lijsten.

WAIT FOR YOU – Tom Walker feat. Zoe Wees
Met Control scoorde Zoe Wees afgelopen zomer de Alarmschijf én een hit in de Top 40. Dat nummer ging vooral over de problemen die de Duitse zangeres in haar kinderjaren heeft gekend en over haar muziekleraar, die er voor haar was in die tijd. Nu is Zoe te horen op Wait For You, een track van Tom Walker. Het origineel is al in juni uitgebracht en bereikte onder andere in Nieuw-Zeeland de hitlijst en kwam tot 11 in de Schotse chart. Onder andere ons land krijgt de versie met Zoe voorgeschoteld en dat levert een duet op tussen twee uitgesproken stemmen, die bijzonder goed bij elkaar passen.

LOVE LOOKS BETTER – Alicia Keys
Met Underdog scoorde Alicia Keys aan het begin van dit jaar eindelijk weer een dikke hit in Nederland, maar sindsdien is de zangeres weer zoekende. Good Job, Perfect Way To Die en So Done (met Khalid) bleken geen potten te kunnen breken in de charts, dus is er nu al Love Looks Better. Een opzwepende uptempo track, die al snel in je hoofd blijft zitten. Dat komt mede door de aanstekelijke beat en het makkelijk meezingbare refrein.

GET TO YOU – Rondé
Aanstekelijk is ook de nieuwe track van Rondé. De Utrechtse band, met zangeres Rikki Borgelt als blikvanger, was de afgelopen jaren een act die festivals plat speelde en bekend werd met radiohits als Run, We Are One, Naturally en City Lights. Na de vorig jaar verschenen ode aan de vader van Rikki, All That Was Left, hoorden we even niet zo veel meer van de groep, maar nu is er de sterke track Get To You. Een nummer waar het speelplezier van afdruipt en dat je al snel mee neuriet.

Ook deze tracks moet je echt checken!
Natuurlijk verscheen er meer deze week. Typhoon redde voor veel artiesten de festivalzomer met zijn Tuin van en Strand van 2020. Ondertussen had hij ook nog tijd om nieuwe tracks te schrijven en één daarvan is Walnootboom, dat hij maakte met BLØF-zanger Paskal Jakobsen. Daddy Yankee probeert opnieuw met Anuel AA de charts te bestormen. Eerder wisten zij met China al de Top 40 te bereiken en nu krijgen de twee hulp van de 35-jarige Puerto Ricaanse rapper José Fernando Morales Rivera, oftewel Kendo Kaponi. Jack $hirak weet met Spiritual misschien wel één van de meest catchy Nederhop-tracks van dit jaar uit te brengen, met een beat om van te watertanden. Met Master KG en Nomcebo (Jerusalema) staan er nu twee Zuid-Afrikaanse acts in de Top 40 en daar zou nog een Nigeriaanse act bij kunnen komen. Rapper Mr Eazi werkt op Oh My Gawd niet samen met de minste namen (Major Lazer en Nicki Minaj) en dat zorgt voor een unieke combi.

WALNOOTBOOM – Typhoon met Paskal

ALIVE (IT FEELS LIKE) – Alok

DON DON – Daddy Yankee, Anuel AA & Kendo Kaponi

SPIRITUAL - $hirak in colloboration with Henkie T., ADF Samski & Boef

OH MY GAWD – Mr. Eazi x Major Lazer feat. Nicki Minaj & K4mo

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister onze playlist op Spotify of check hier de releaselijst.

Foto: YouTube