Nieuws
Top 40 Releases

DI-RECT bezingt op My Blood de bloedband

DI-RECT bezingt op My Blood de bloedband
Di-Rect  Nothing But Thieves  Billy Joel  The Blessed Madonna  Clementine Douglas  Dean Lewis  Jonna Fraser  Nathan Dawe  Tom Walker  Broederliefde  Only The Poets 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen DI-RECT, Oscar and The Wolf, Dean Lewis en Dimitri Vegas & Like Mike.

MY BLOOD – DI-RECT
Komende zaterdag mogen Marcel Veenendaal en co zich opnieuw opmaken voor een avond in Ahoy – na de marathon die Vrienden van Amstel Live heet – want dan spelen ze tijdens Qmusic Top 40 Awards Live. My Blood is het voorproefje op het nieuwe album van de band, dat SPHINX zal gaan heten en op 8 maart uitkomt. “We hebben best wel veel verschillende geluiden laten horen de afgelopen jaren en de ene is wat meer eclectischer en de ander wat meer aardser," zo vertelde zanger Marcel in de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic. "My Blood past wat meer in die laatste categorie. Een mooi lied over weten waar je vandaan komt… Je hele bloedlijn, weet je wel, je hele nest, wat je wil meegeven, wat je zomaar erft… En tegelijkertijd de belofte naar jezelf dat je altijd de beste versie van jezelf wil zijn. En dan zou ik het heel plat zeggen, maar dat is wel waar het op neer komt.”

ANGEL FACE – Oscar and the Wolf
In België staat Oscar and the Wolf al op grote hoogte en ook in Nederland gingen de festivalweide van Lowlands en een uitverkochte Ziggo Dome al los op de tracks van Max Colombie, de man achter het project. Hij toerde door Europa en stond op grote (festival)podia. Maar met het succes werd Max ook op de proef gesteld. Hij is van nature een onzeker persoon en werd bijna verzwolgen door zijn carrière, met als resultaat een drank- en drugsverslaving. De afgelopen tijd verschenen onrustwekkende foto’s op zijn Instagram-account en naar deze week bleek, met opzet. Hij wilde zijn publiek laten zien hoe hij er echt aan toe was, achter de wereld van glitter en glamour die soms op Instagram te zien was. In een interview met hem en zijn moeder, gaf Max aan aandacht te willen vragen voor anderen die zo diep zitten. Angel Face gaat over die moeilijke tijd die hij doormaakte, na een break-up. Op deze track komt hij zijn ware gevoelens onder ogen.

OH NO :: HE SAID WHAT? – Nothing But Thieves
Maar liefst 35 weken stond Overcome van Nothing But Thieves afgelopen jaar in de Nederlandse Top 40. Dan mag het weleens tijd worden voor een opvolger, zou je zeggen. Die nieuwe hit zou er kunnen komen in de vorm van Oh No :: He Said What?, dat de Britten afgelopen week primeurden. De track staat op Dead Club City Deluxe, een aangevulde versie van hun hitalbum van vorig jaar. Daar zal naast deze track ook ruimte op zijn voor twee andere nieuwe nummers, Time :: Fate :: Karma :: God en Pure You en je kunt er gestripte versie op horen van onder andere Overcome. Oh No :: He Said What gaat verder op het verhaal dat eerder in Top 40-hit Welcome To The DCC werd verteld. De leiders van Dead Club City zien nu alleen in dat ze een monster van hun stad hebben gemaakt.

TURN THE LIGHTS BACK ON – Billy Joel
Als er zelfs over wordt gepraat aan talkshowtafels, dan weet je dat er flink wordt uitgekeken naar een release. En terecht, want Piano Man Billy Joel leek geen nieuwe muziek meer uit te brengen. De 74-jarige Top 40-veteraan deed maar liefst 17 jaar over zijn nieuwste werk en dat had een reden. De Amerikaan was het plezier in muziek maken volledig verloren. Pas toen hij twee jaar geleden zijn (schrijf)partner in crime aan het werk zag, vond hij dat plezier weer terug. De lichten gingen weer aan en die gaan nu bijna letterlijk weer aan, via Turn Back The Lights On, dat in alles voelt als een echte Billy Joel-track. Billy scoorde 11 Top 40-hits in de Nederlandse Top 40, waarvan The River Of Dreams de grootste werd.

HAPPIER – The Blessed Madonna feat. Clementine Douglas
The Blessed Madonna ken je van haar hit Marea (We’ve Lost Dancing) uit 2021, de track die veel mensen even uit hun corona-sores haalde. Dat heeft Marea Stamper, zoals The Blessed Madonna echt heet, geen windeieren gelegd, want ze kreeg er alleen maar meer boekingen door. De Amerikaanse dj en producer werkt op Happier samen met Clementine Douglas. Dat is ook een naam die je misschien bekend in de oren klinkt. In 2022 stond zij in de Tipparade met Miracle Maker, haar samenwerking met Dom Dolla. Als songwriter schreef ze mee aan de Top 40-hits The Drop van Dimitri Vegas, David Guetta en Nicole Scherzinger en History van Joel Corry en Becky Hill. Uiteraard mocht ze ook aan Happier meeschrijven.

Ook deze tracks moet je horen
Dean Lewis zou Dean Lewis niet zijn, als hij zijn hart niet zou uitstorten in zijn muziek. Memories is een nummer over afscheid nemen van iemand waar je veel van houdt en het bewaren van dierbare herinneringen aan die persoon. Beluister naast deze track ook nieuwe muziek van Jonna Fraser, Nathan Dawe, Tom Walker, Broederliefde, Only The Poets en Dimitri Vegas & Like Mike, Chapter & Verse en Goodboys.

MEMORIES – Dean Lewis

TUESDAY – Jonna Fraser

WE AIN’T HERE FOR LONG – Nathan Dawe

HEAD UNDERWATER – Tom Walker

ÉGALITÉ – Broederliefde

ONE MORE NIGHT – Only The Poets

GOOD FOR YOU – Dimitri Vegas & Like Mike x Chapter & Verse x Goodboys

Wil je meer nieuwe muziek beluisteren? Check dan onze playlist op Spotify.

(02/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi