Tipparade: Plankgas hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Snelle Tom Walker Frenna Kris Kross Amsterdam Halsey Kraantje Pappie Tabitha Bruce Springsteen Ronnie Flex
Snelle | Frenna

De Tipparade telt deze week zes binnenkomers met Plankgas van Snelle en Frenna als hoogste nieuwe.

Veel nummers schuifelen langzaam omhoog in de lijst. Elf nummers weten deze week de kleinste winst te pakken door één plek te klimmen. Daarbij is On My Way van Alan Walker, Sabrina Carpenter en Farruko inmiddels aangekomen bij het plafond van de Tipparade.

Twee tracks pakken deze week tien plaatsen winst. De nieuwste urban-hits van Sevn Alias en Lil Kleine, Herres en Dichterbij Je, zijn daarmee de snelste stijgers in de lijst.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

24 (--) PLANKGAS- Snelle & Frenna
Snelle laat in zijn nieuwste track een beetje doorschemeren workaholic te zijn. Zo werkte hij de afgelopen periode bijna nonstop en raakte hij een beetje overspannen. Maar na een pauze is hij terug en met Plankgas gaat de 23-jarige rapper nu op weg naar zijn tweede Top 40-hit. Op Plankgas is ook Frenna te horen die vier weken geleden ook al in de Tipparade kwam te staan met Mamacita, de track van KM met Jonna Fraser. Mamacita stijgt deze week naar nummer 6.

26 (--) MOMENT- Kris Kross Amsterdam x Kraantje Pappie x Tabitha
Ze hebben alle plekken van de top 3 inmiddels gehad; Whenever kwam op nummer 3, Sex op nummer 2 en Hij Is Van Mij werd een nummer 1-hit. En wat voor een trouwens want het nummer met Maan, Bizzey en Tabitha stond zeven weken bovenaan de Top 40 en werd de grootste hit van het drietal in de lijst. En dus was de keus voor opnieuw een Nederlandstalige hit op voorhand logisch. Ditmaal neemt Kris Kross Amsterdam de top 4-hit van Nasty uit 1996 onder handen.

27 (--) HELLO SUNSHINE- Bruce Springsteen
The Boss viert dit jaar zijn 70e verjaardag en de Amerikaanse rocker weet beslist nog niet van ophouden. Na een succesvolle intieme concertserie op Broadway brengt hij volgende maand met Western Stars een nieuw album uit. Dat is dan zijn negentiende studioalbum en zelf noemt hij het een ‘parel’ bomvol nummers die wortels hebben in de popmuziek van eind jaren zestig. Als voorloper van dat album is Hello Sunshine verschenen. Bruce Springsteen scoorde tussen 1981 en 2002 totaal 19 Top 40-hits. Bijna tien jaar geleden stond hij met The Wrestler voor het laatst in de Tipparade.

28 (--) JUST YOU AND I- Tom Walker
Tom Walker is nog steeds een eendagsvlieg. Vorig jaar stond hij ruim vijf maanden in de Top 40. Eind vorig jaar bleef een samenwerking met Rudimental, Walk Alone, steken in de Tipparade. Inmiddels is zijn debuutalbum, What A Time To Be Alive, verschenen en werd hij bij de Brit Awards onderscheiden als beste Britse nieuwe act. Just You And I stond in de Britse hitlijst al op de derde plaats en was, met het equivalent van 600.000 verkochte exemplaren, goed voor platina.

29 (--) HAAL ME NAAR BOVEN- Ronnie Flex & Sarita Lorena
Ronnie Flex doet het qua Top 40-hits in 2019 rustig aan. Vorig jaar stond hij met zes hits in de lijst waar er dit jaar nog geen nieuwe tracks bij zijn gekomen. Alleen in de eerste week van 2019 stond hij met Alleen Door Jou nog in de lijst. De rapper schoof eerder deze maand aan op Paleis Noordeinde waar hij met onder meer Matthijs de Ligt, John Ewbank, Willem van Kooten en Suzanne Schulting was uitgenodigd voor de ‘uitblinkerslunch’ met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

30 (--) NIGHTMARE- Halsey
Dik een half jaar geleden verscheen de laatste eigen track van Halsey, Without Me. Het werd, na samenwerkingen met The Chainsmokers en G-Eazy, ook haar eerste echte solohit in de Top 40. Daarna volgde opnieuw samenwerkingen met Yungblud en met BTS. Met Nightmare volgt er nu weer een nieuwe solotrack van de 24-jarige. De afgelopen tijd gaf ze stiekeme hints tijdens vijf optredens in de Verenigde Staten waar bezoekers al stukken van de tekst konden vinden.