Tipparade: Maan hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Ava Max Tom Walker Darlyn Do Josylvio Chivv Boef Lijpe JoeyAK Maan
Maan

Maan wisselt in de Tipparade deze week de ene voor de andere track in en is daarmee de hoogste van zeven binnenkomers.

Bij die binnenkomers zijn er deze week vijf van Nederlandse bodem. Tom Walker en Ava Max zorgen voor de buitenlandse vernieuwing. Twee Tipparadenoteringen komen deze week in de dubbele cijfers en staan inmiddels tien weken in de lijst. Shaed en Zayn komen daardoor met Trampoline op nummer 1 waar Juice Wrld met Lucid Dreams naar nummer 7 stijgt. De snelste stijger in de lijst van kanshebbers op een Top 40-hit is My Oh My van Camila Cabello en DaBaby dat 8 plaatsen klimt naar nummer 18.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

12 (--) ZE HUILT MAAR ZE LACHT- Maan
Jij En Ik Tegen De Wereld is deze week verdwenen uit de Tipparade maar meteen keert Maan terug met een opvolger. Zelf noemt Maan haar nieuwste single haar ‘meest waardevolle liedje tot nu toe’. Ze weet ook haar fans te raken met het liedje over emoties. Zo deelt ze via haar sociale media een aantal van de reacties. Fans met depressies, eetstoornissen, problemen door pestgedrag of somberheid herkennen zich in de tekst en het gevoel. Maan is met Ze Huilt Maar Ze Lacht hard op weg naar haar achtste Top 40-hit.

19 (--) IN DIE LIFE- JoeyAK & Lijpe
JoeyAK heeft het einde van 2019 duidelijk uitgekozen om met nieuwe tracks op de proppen te komen. Na tracks als Niet Iedereen en Gangster Love kwam afgelopen week de samenwerking met Lijpe uit. Ongetwijfeld bouwt JoeyAK met die tracks aan een nieuw album. In Die Life kent in ieder geval een voortvarende start want in de eerste drie dagen na de release werd de door Spanker geproduceerde track al een miljoen keer aangeklikt op Spotify.

23 (--) KOFFERBAK- Boef ft. Chivv
Boef was de afgelopen maanden even bezig met zijn privéleven. Zo trouwde de rapper en genoot hij van een welverdiende vakantie. Afgelopen vrijdag keerde de rapper terug met een track over geld, wapens en snelle waggies. Voordat de track verscheen trok Boef persoonlijk door het land om een aantal van zijn fans de primeur van de track en de clip te gunnen. Direct na de release was Kofferbak, het nummer waarop ook Chivv te horen is, even de meest gestreamde track op Spotify.

26 (--) STIL IN MIJ (VERSPIJKERD)- Josylvio & Do
Met het album Van Dik Hout Verspijkerd, dat op 13 december is verschenen, viert Van Dik Hout het 25-jarige jubileum. Op het album brengen acts als Snelle, Jairzinho, Birgit Schuurman, Sharon Doorson, Glen Faria, Paul Sinha, Josylvio en Do hun interpretatie van de muziek van de groep. Laatstgenoemden lieten hun licht schijnen op het debuut van de groep uit 1994, Stil In Mij, waarmee de groep toen op nummer 23 kwam in de Top 40.

28 (--) I THINK WE’RE ALONE NOW- Darlyn
Diwa Meijman is de zangeres van Darlyn, de groep van zes muzikanten uit Amsterdam. De band haalt vooral inspiratie uit de muziek die in de jaren zestig en zeventig verscheen en na tracks ls I Still Recall en Higher verscheen eind 2015 de eerste EP, Fallow Land. Ritchie Cordell schreef in 1966 het nummer I Think We’re Alone Now. Dat nummer werd later uitgebracht door Tommy James And The Shondells en in ons land werd het begin 1988 een nummer 2-hit voor de Amerikaanse Tiffany. De afgelopen weken staat het nummer volop in de schijnwerpers nu het wordt gebruikt in de commercial van McDonalds.

29 (--) BETTER HALF OF ME- Tom Walker
Begin oktober bracht Tom Walker met Better Half Of Me een nieuwe track die verscheen als voorloper van een nieuwe release van zijn album What A Time To Be Alive. Dat album kreeg een Deluxe-editie en werd uitgebreid met een vijf extra nummers, waaronder Better Half Of Me. De Britse zanger vierde afgelopen dinsdag zijn 28e verjaardag. Dik een jaar geleden stond hij met Leave A Light On liefst 22 weken in de Top 40 en wist hij het met die track tot nummer 6 te schoppen. Sindsdien stond hij via een samenwerking met Rudimental (Walk Alone) en de track Just You And I in de Tipparade zonder een succesvol vervolg te kunnen brengen op zijn debuuthit.

30 (--) SALT- Ava Max
Op 12 december verscheen Salt als nieuwe track van Ava Max. De zangeres liet al doorschemeren dat het een van haar favoriete nummers is. Het nummer was in de zomer al te horen via haar SoundCloud omdat ze simpelweg niet meer kon wachten het met haar fans te delen. Ze schreef het nummer samen met Autumn Rowe, Coco Morier en Madison Love en Cirkut tekende opnieuw voor de productie. Salt is slechts een voorproefje want Ava heeft inmiddels al beloofd dat er nog veel meer nieuwe muziek onderweg is.