New Releases: Måneskin knipoogt naar drugsgate

- Releases

 Måneskin $hirak Lil Kleine Jonna Fraser Tom Walker Masked Wolf Jaap Reesema Noizu Disciples Nicki Minaj Why Don't We Ch!pz Dolly Dots
New Releases: Måneskin knipoogt naar drugsgate

Iedere week zetten we de lekkerste en heetste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe muziek van Måneskin, $hirak, Jaap Reesema en Jesy Nelson.

MAMMAMIA – Måneskin
Je hebt Songfestivalwinnaars die heel snel vergeten worden. En je hebt er die na één hit alweer uit beeld verdwijnen. Daar zal de Italiaanse band Måneskin waarschijnlijk niet onder vallen, gezien de gigantische fanbase die de band heeft opgebouwd. Na het winnen van het Eurovisie Songfestival in mei in Rotterdam is het heel snel gegaan. Zitti E Buoni was een schot in de roos, maar de cover van Beggin’ deed het later nóg beter. Daartussen zat nog I Wanne Be Your Slave, die de Top 40 niet wist te halen maar verder in heel Europa goed scoorde. Vorige week gingen de tickets voor hun tournee Loud Kids On Tour in de verkoop, waarmee ze op 3 maart 2022 ook AFAS Live aandoen in Amsterdam. "They wanna arrest me but I was just having fun / I swear that I’m not drunk and I’m not taking drugs", zingt zanger Damiano David in het nieuwe nummer Mammamia. En ja, dat is natuurlijk een vette knipoog naar de ophef die na het Songfestival ontstond.

DONE DONE - $hirak in collaboration with Lil Kleine & Jonna Fraser
We moesten het voor UhUh een tijdje doen zonder hits van Jack $hirak. De man achter onder andere de hits Loterij (van Lil Kleine en Ronnie Flex), Miljonair en Jongen Van De Straat (van Lil Kleine) mocht dankzij de Top 40-hit met Ronnie Flex, Yssi SB en Lil Kleine weer een hit op zijn lange palmares schrijven. Op Done Done is opnieuw Lil Kleine te horen. Jonna Fraser voegde zich bij hen. De zin “Ik hoop niet dat je met hem neukt, zoals ik jou dat heb geleerd, schatje” zegt genoeg. Done Done gaat over een break-up en Kleine en Jonna zijn helemaal ‘done’ met hun ex.

SOMETHING BEAUTIFUL - Tom Walker feat. Masked Wolf
Op vrijdag 30 maart 2018 werd de 2500e Alarmschijf gekozen en die eer was destijds weggelegd voor Leave A Light On van Tom Walker. Sindsdien is er een hoop gebeurd met Tom. Hij won in 2019 een Brit Award in de categorie Best Breakthrough Act en scoorde in de UK een top 3-hit met Just You And I. Die track haalde in Nederland de Tipparade, net als Walk Alone (met Rudimental), Better Half Of Me en Wait For You (met Zoe Wees). Something Beautiful maakte Tom met Harry Michael, oftwel de Grieks-Australische rapper Masked Wolf. Hij brak dit jaar door via zijn viralhit Astronaut In The Ocean, dat bij ons 9 weken in de Top 40 stond en tot nummer 14 kwam.

VOOR JE VAN ME HOUDT - Jaap Reesema
Vanaf volgende week kun je naar de bioscoop voor de romantische comedy Liefde Zonder Grenzen. De film volgt de liefdeslevens van de zussen Eva (Yolanthe Cabau) en Lieke (Abbey Hoes), broer Maarten (Jim Bakkum) en vader Ferry (Hajo Bruins). Ze zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Bij zo’n film hoort natuurlijk ook een romantische titelsong. Daarvoor tekent Jaap Reesema. Voor Je Van Me Houdt werd mede geschreven en geproduceerd door Arno Krabman. Hij is onder andere verantwoordelijk voor heel wat hits van Snelle en Suzan & Freek en werkte ook mee aan Amsterdam van Flemming, dat momenteel al in de Tipparade staat.

CATCH MY LOVE - Noizu, Disciples, Moya
Achter Noizu gaat de Amerikaanse dj en producer Damian Rhodes schuil. Afgelopen zomer scoorde hij zijn eerste Top 40-hit met Summer 91 (Looking Back) een track met een slimme sample uit Jocelyn Brown’s Love’s Gonna Get You. Catch My Love maakte Rhodes met zangeres Moya en Disciples. Dat Britse productietrio, bestaande uit Nathan Duvall, Gavin Koolmon en Luke McDermott, stond in 2015 al eens op nummer 1 in de Top 40 via How Deep Is Your Love (met Calvin Harris). In 2017 bereikten de mannen de Lijst der Lijsten met On My Mind, dat tot 28 wist te komen.

Ook deze tracks moet je checken

ACTIVEER MIJN LOVE - Giorgio Sanches
Giorgio Sanches ken je misschien nog als acteur in SpangaS: De Campus, maar dat hij meer in zijn mars heeft, bewees hij al op onder andere de track Betasten (met Team Rush Hour, Gio en F1rstman). Met een contract op zak bij Universal ontpopt hij zich nu als R&B-zanger op het zwoele Activeer Mijn Love.

BOYZ - Jesy Nelson feat. Nicki Minaj
Jesy Nelson verliet vorig jaar december Little Mix en gaat nu solo op pad. Op Boyz doet ze ’t niet helemaal alleen, want ze krijgt hulp van niemand minder dan Nicky Minaj.

LOVE BACK - Why Don't We
De Amerikaanse boyband Why Don’t We stond al twee keer in de Tipparade: in 2019 met What Am I en in 2020 met Fallin’. Op Love Back slaan ze een stevigere weg in, want de beat neemt in het nummer een prominente plek in.

AIN'T NOBODY - Ch!pz
Met vier nummer 1-hits in de Top 40 is Ch!pz één van de succesvolste groepen uit de 00's. Nummers als Ch!pz In Black "Who You Gonna Call", Cowboy en 1001 Arabian Nights worden op heel wat feesten nog hard en vals meegezongen. Rachel van den Hoogen (37), Cilla Niekoop (35), Peter Rost (37) en Kevin Hellenbrand (36) maken nu hun comeback met Ain't Nobody. 

ARE YOU WITH ME - Dolly Dots
De Dolly Dots staan deze week voor het eerst sinds 1987 weer in de Tipparade met Are You With Me, dat mede geschreven werd door Angela Groothuizen. Deze week werd bekend dat de groep volgend jaar Symphonica In Rosso zal dragen.

Wil je meer nieuwe releases checken? Bekijk dan hier de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify!