Top 40: Frenna en Lil Kleine voor vijfde week op 1

- Hitlijsten

 Frenna Lil Kleine Calvin Harris Sam Smith Gigi D'Agostino George Ezra Jonas Blue Marshmello Bastille 5 Seconds Of Summer Jason Derulo David Guetta Nicki Minaj Willy William
Top 40: Frenna en Lil Kleine voor vijfde week op 1

En dat is 5! Opnieuw staan Frenna en Lil Kleine op nummer 1 in de Top 40 met hun track Verleden Tijd. Toch krijgt het duo nu forse concurrentie van een ander tweetal: Dynoro en Gigi D’Agostino.

In My Mind stijgt namelijk van 4 naar 2 en loert nu serieus op die felbegeerde koppositie. De twee rappers weten echter van geen wijken. Inmiddels begint de prestatie van hun Verleden Tijd behoorlijk op dat van Onderweg van Abel te lijken. Op 5 februari 2000 kwam dat nummer binnen op 11, om vervolgens zes weken op nummer 1 te staan. De track van Lil Kleine en Frenna kwam op 15 september binnen op nummer 11 om vervolgens – en dat is deze week – 5 weken op nummer 1 te staan. Daardoor staat het nummer deze week bij de 24 Nederlandstalige nummer 1-hits, die de eerste plek het langst wisten te bezetten. En bijna evenaren ze dus ook nog dat aantal weken op nummer 1 van Abel.

Check hier de lyrics van Verleden Tijd.

8 weken nummer 1 voor Lil Kleine
Lil Kleine staat deze week voor de 8e week bovenaan de Top 40 want naast de vijf van Verleden Tijd stond hij in 2015 ook drie weken op 1 met Drank & Drugs. Inmiddels heeft de rapper zich aardig weten op te werken – slechts 8 Nederlandse mannen stonden langer op de eerste plaats, onder aanvoering van de 69 weken van Marco Borsato.

Shotgun omlaag
In My Mind van Dynoro en Gigi staat dus trots op plek 2, maar ook Calvin Harris en Sam Smith zijn nog niet uitgespeeld. Promises blijft op de vierde plek hangen. Een heel ander verhaal is dat van George Ezra. De Brit, die volgend jaar Rotterdam Ahoy aandoet, valt van 2 naar 4 en lijkt daarmee op de weg terug.

Jonas Blue blijft plakken met Jack & Jack
Jonas Blue heeft momenteel een nieuwe track uit: Polaroid, met Liam Payne. Dat nummer staat nog in de Tipparade, maar Rise weet na 14 weken in de Top 40 nog altijd een plekje in de top 5 te bezetten. Weliswaar op de onderste trede, maar toch…

Marshmello wéér in top 6
Happier van Marshmello en Bastille wint een plekje. Voor de gehelmde dj is het de derde hit in de top 6. De overige twee tracks die de top 6 wisten te bereiken kwamen op respectievelijk nummer 2 (Wolves, met Selena Gomez) en nummer 1 (Friends, met Anne-Marie). Voor Bastille is het de eerste eerste hit die zo hoog komt.

Dean Lewis hoger dan idolen
Dean Lewis blijft maar doorstijgen met Be Alright. De Australische singer-songwriter wilde de muziek in, nadat hij in 2005 een dvd van Oasis zag. Door deze week van 10 naar 7 te stijgen, overtreft hij de hoogst genoteerde track van die Britse band. Wonderwall kwam in 1995 niet verder dan nummer 9 en hoger zou Oasis niet meer in de Top 40 komen.

5 SOS blijft hangen
Youngblood van 5 Seconds Of Summer staat voor de tweede week op nummer 8. Dat hadden Silk City en Dua Lipa wel gewenst, maar zijn vallen van 6 naar 9 en lijken de top 10 alweer te gaan verlaten. Jason Derulo, David Guetta, Nicki Minaj en Willy William zijn daar net aangekomen. Zij stijgen met Goodbye van 14 naar 10.

Opnieuw Top 40-record voor David Guetta
In totaal heeft David Guetta nu 44 Top 40-hits op zijn naam geschreven en slechts 1 man (Michael Jackson, 50 hits) scoorde er meer. Toch wisten niet alle hits van de Franse dj en producer in de hoogste regionen van de Top 40 te komen. Goodbye is voor David Guetta zijn 15e top 10-hit. Daarbij moet hij nog 8 andere mannen voor zich dulden, die vaker een top 10-hit scoorden. Michael Jackson wist er bijvoorbeeld, solo, 30 stuks te produceren. Van alle Top 40-acts die 50 jaar of ouder waren toen ze in de lijst stonden, is Guetta vanaf deze week de meest succesvolle. Dat betekent dat we voor David Guetta al zijn hits vanaf 7 november 2017, de dag dat de Fransman 50 kaarsjes mocht uitblazen, meetellen. Inmiddels zijn dat er al weer 8.

De complete Media Markt Top 40 check je hier!

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!