Nieuws
Streaming Top 40

Pretty Girls verslaat Europapa

Pretty Girls verslaat Europapa
Frenna 

Na 5 weken bovenaan de Streaming Top 40 te hebben gestaan - en nog maar vier weken te gaan totdat het Eurovisie Songfestival begint - wordt Europapa van Joost van de troon gestoten.

Frenna pakt nu voor de derde maal (na Verleden Tijd en Louboutin) de koppositie in de jonge geschiedenis van de Streaming Top 40. Het ziet er wel naar uit dat Pretty Girls alweer snel plaats gaat maken aan de top, want een pretty girl als Roxy Dekker maakt het hem al erg moeilijk. Over haar torenhoge binnenkomst met Sugardaddy lees je straks meer. Artemas is na twee weken al in de top 10 te vinden en stijgt met streamingsuperstip van 18 naar nummer 9. Dasha heeft met Austin alle potentie om de top 10 van de Streaming Top 40 te bereiken en stijgt derde weeks stevig door van 23 naar nummer 16. Mark Ambor zet zijn beide streaminghits in beweging. Waar Good To Be - in tegenstelling tot in de Airplay Top 40 - nog wat achterblijft (deze week vier plaatsen omhoog naar 34), is Belong Together al in z’n tweede week met zeven plaatsen winst op nummer 22 te vinden.

We verwelkomen deze week drie binnenkomers. In nog geen jaar tijd is het erg snel gegaan met de Amsterdamse singer-songwriter en influencer Roxy Dekker. In 2019 deed ze op 14-jarige leeftijd mee aan het Junior Songfestival. Sinds 2021 is Roxy als soloartiest actief, zingt ze covers op TikTok en begint ze ook haar eigen liedjes te promoten. In juni 2023 begon haar succes met de track over een stereotiep meisje dat van alles meemaakt tijdens haar zomervakantie, zoals shoppen, uitgaan, zonnen en terrasjes pakken. Anne-Fleur Vakantie komt tot nummer 20 in de Streaming Top 40, maar haalt net de Nederlandse Top 40 niet. Met Satisfyer, een ondeugend knipoogje naar het seksspeeltje, scoort ze pas echt in de breedte en piekt zowel in de Streaming als in de Nederlandse Top 40 tot in de top 10. Afgelopen donderdag kondigde ze haar nieuwste single Sugardaddy aan in de middagshow van Domien bij QMusic. De zangeres liet op haar socials al kleine stukjes van de track horen. Sugardaddy was binnen één dag al meteen de meest gestreamde track op Spotify. Sugardaddy schreef ze o.a. samen met Julian Vahle, de zoon van Linda De Mol, die ook meewerkte aan liedjes van Maan en Meau. Door het enorme succes van Sugardaddy is ook Satisfyer weer omhoog geschoten in de streams en stijgt in de 22e week terug naar piekpositie nummer 7. Sugardaddy van Roxy Dekker komt deze week meteen binnen op nummer 3 in de lijst en is na Europapa en Entourage alweer de derde track van dit jaar die op basis van enkel weekendcijfers al in de top 3 van de Streaming Top 40 binnenkomt.

De Ierse singer-songwriter Andrew Hozier-Byrne schuwt de grote thema’s niet in zijn songs. In zijn wereldhit Take Me To Church uit 2013, een song over het verliezen van je religie, liet hij zich voor enkele songregels inspireren door het gedicht Chorus Sacerdotum van toneelschrijver Fulke Greville. Voor zijn nieuwste single Too Sweet is Dante’s Inferno een inspiratie. In de song zingt Hozier over een relatie die bestemd is voor de derde cirkel van de hel: gulzigheid. Too Sweet was eigenlijk bestemd voor zijn album Unreal Unearth dat vorig jaar uitkwam, maar viel af. De song is nu te vinden op de Unreal Unearth EP, met drie andere songs die niet op zijn laatste album terechtkwamen. Too Sweet maakt een sterke start in de Streaming Top 40 en komt binnen op nummer 24.

De meer dan 50 jaar oude countryclassic Jolene van Dolly Parton is inmiddels bij diverse generaties bekend. Beyoncé wilde de song maar al te graag opnemen voor haar (country) Cowboy Carter- album. Maar anders dan bij Dolly laat Queen Bey het zingende hoofdpersonage niet zo smeken bij Jolene. De tekst is wat aangepast en voor de bridge en outro gooit ze er een volledig mannenkoor in. De song is eerder al meerdere malen gecoverd. Van Olivia Newton-John tot The White Stripes. De oerversie van Dolly strandde vreemd genoeg tweemaal in de Tipparade. Voor de coverversie van Beyoncé deed Dolly Parton een gastoptreden. Ze leende haar stem aan een inleidend gesproken woordstuk met de titel Dolly P. Van de albumtracks op Cowboy Carter was Jolene in de eerste week al snel de meest gestreamde track en komt binnen op nummer 38.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 2) PRETTY GIRLS- Frenna

3 (--) SUGARDADDY- Roxy Dekker

24 (--) TOO SWEET- Hozier

38 (--) JOLENE- Beyoncé

(11/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Rondé - Undecided
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Hozier - Too Sweet
Details La Fuente - Ratata
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Nemo - The Code
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter