Nieuws
Nederlandse Top 40

David Guetta en OneRepublic nieuw in de Top 40

David Guetta en OneRepublic nieuw in de Top 40
Roxy Dekker  Hozier  Becky Hill  David Guetta  OneRepublic 

Sugardaddy van Roxy Dekker is deze week nieuw op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 en daarmee uiteraard de hoogste binnenkomer. Ook Hozier, Becky Hill en David Guetta en OneRepublic komen met hun nieuwste tracks de lijst binnen.

1 (--) SUGARDADDY – Roxy Dekker
Een jaar geleden was Roxy Dekker nog gewoon een 18-jarige TikTokker uit Amsterdam, die af en toe viraal ging. In twaalf maanden tijd is er veel veranderd, want inmiddels is Roxy een van de populairste Nederlandse artiesten. Met haar single Anne-Fleur Vakantie bleef ze van de zomer nog steken in de Tipparade, maar met opvolger Satisfyer had ze begin dit jaar haar eerste hit te pakken. Sugardaddy is dus de tweede. Dankzij een slimme marketingstrategie op TikTok konden Roxy’s fans het nummer twee weken geleden op Paaspop al meezingen, nog voordat Sugardaddy officieel uit was. De track is geproduceerd door Julian Vahle, de zoon van Linda de Mol. Het is de 37ste hit in de Top 40-historie die op nummer 1 binnen komt.

33 (--) TOO SWEET – Hozier
Bijna tien jaar geleden is het alweer dat Hozier plotseling een wereldster werd. Met Take Me To Church hield de Ierse singer/songwriter het liefst 28 weken vol in de Top 40 en liep de bovenste positie op een haar na mis. Hozier bleef steken op nummer 2. Daarna haalde Andrew Hozier-Byrne, zoals hij voluit heet, nog wel meerdere keren de Tipparade, maar zijn enige andere hit scoorde Hozier pas in 2021. Toen zong hij op Tell It To My Heart van Meduza. Desondanks heeft Hozier een grote vaste fan-schare, want hij verkoopt nog steeds met gemak een concertzaal als de Ziggo Dome uit. Nu heeft Hozier eindelijk een volgende solohit te pakken met Too Sweet. Die scoort al een paar weken goed op de diverse streamingdiensten.

34 (--) OUTSIDE OF LOVE – Becky Hill
Ondanks dat Becky Hill al zes Top 40-hits op haar naam had staan, stond de 30-jarige Britse tot nu toe nog nooit solo in de lijst. Haar noteringen waren namelijk stuk voor stuk samenwerkingen. Becky scoorde haar hits met bekende namen als Meduza, Tiësto, David Guetta, Galantis en Joel Corry. Deze week heeft ze haar eerste solohit te pakken, al maakte ze Outside Of Love ook niet helemaal in haar eentje. Becky kreeg hulp van de Italiaanse broers Giampaolo en Marco Parisi. Zij hebben als Parisi meerdere hits in diverse dance-charts op hun naam staan en werkten bovendien achter de schermen mee aan meerdere tracks op Ed Sheerans album No. 6 Collaborations. Qmusic koos Outside Of Love als Alarmschijf.

37 (--) I DON’T WANNA WAIT – David Guetta & OneRepublic
Het scheelt niet veel of David Guetta brengt vaker een single uit dan dat jij van schoon ondergoed wisselt. Vorige week kwam de 56-jarige Fransman met I Don’t Wanna Wait op de proppen, een samenwerking met OneRepublic. Zoals op vele van zijn inmiddels 65 Top 40-hits heeft Guetta een bekende melodie uit het Top 40-archief gebruikt. I Don’t Wanna Wait is gebaseerd op Dragostea Din Tei van O-Zone. Het origineel stond in 2004 22 weken in de Top 40, waarvan negen op nummer 1. Het is de vijfde keer dat Dragostea Din Tei een hit is. Behalve het origineel van O-Zone en Haiducii’s cover haalden twee andere nummers waar de track in zat ook de Top 40: Live Your Life van T.I. & Rihanna en Faded Love van Leony.

(12/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season