Top 40: Davina Michelle blijft domineren

- Hitlijsten

 Alan Walker Cardi BOzuna Selena Gomez DJ Snake Imagine Dragons Bastille Marshmello Lil Kleine Frenna Gigi D'Agostino Sam Smith Calvin Harris George Ezra
Top 40: Davina Michelle blijft domineren

Davina Michelle’s succes blijft voortduren! Ook deze week staat de zangeres op nummer 1 in de Top 40, met haar versie van Duurt Te Lang. De complete top 3 blijft staan, maar Ava Max loert ondertussen op de koppositie.

Duurt Te Lang staat nu drie weken op nummer 1, iets wat Davina niet had durven denken toen ze het zong tijdens de opname van Beste Zangers. Hoewel ze bekend is geworden met covers, wil ze nu niets liever dan eigen tracks uitbrengen. "Ik wil niets liever dan eigen muziek maken, maar de druk is enorm hoog,” vertelde ze onlangs in het AD. “We hebben nog niet echt het juiste liedje om uit te brengen. Ik hoop dat als we dat hebben, we nog kunnen profiteren van de exposure die ik nu krijg. Dat radiostations me dan ook willen draaien."

Plakkers
De nummers 2 en 3 zijn ondertussen weinig opgeschoten, want net als vorige week staan Promises van Calvin Harris en Sam Smith en Shotgun van George Ezra daar.

Ava Max schiet omhoog
Ava Max gaat van 16 naar 4 met ex-Alarmschijf Sweet But Psycho. Daarmee is ze een directe bedreiging voor de top 4. Zowel op streams, als op airplay op de radio gaat Ava hard. Vooral de airplaycijfers van haar laatste hit zitten nog in de lift.

Vijf keer vijf voor Gigi en Dynoro
Voor de vijfde week staat In My Mind (van Dynoro en Gigi D’Agostino) nu op plek 5. Dat gebeurde eerst twee keer (op 15 en 22 september), waarna de track uiteindelijk op nummer 2 wist te komen. Nu staat In My Mind alweer drie weken op de vijfde plek. Slechts twee hits wisten vaker de vijfde plaats vaker te bezetten. La Danse De Zorba stond er 7 keer, waar Girl On Fire (van Alicia Keys) er in 2012 en 2013 zes keer stond. Die beide hits kwamen overigens ook niet hoger dan nummer 5.

Marshmello, Bastille en Imagine Dragons hard omhoog
Voor Verleden Tijd van Frenna en Lil Kleine is het nu echt afgelopen. Dat nummer glijdt langzaam richting de uitgang van de top 10. Deze week zakt het gelegenheidsduo van 4 naar 6. Marshmello en Bastille en Imagine Dragons gaan juist weer omhoog. De Amerikaanse dj en de Britse band stijgen met Happier van 13 naar 7, waarmee ze opnieuw in de top 10 staan.

Imagine Dragons weet met Natural voor de vierde achtereenvolgende week te stijgen en dat brengt de band deze week op nummer 8. Het kan een voorteken zijn want, precies twee maanden geleden kwam Natural ook op nummer 8. Daarna ging het bergafwaarts. Natural is voor Imagine Dragons de tiende Top 40-hit. Hun hoogst genoteerde hit was Thunder, dat vorig jaar de achtste plek wist te bereiken.

Na 14 weken een top 10-hit voor Alan Walker
Taki Taki van DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna en Cardi B was afgelopen week de meest gestreamde track van het land. Maar dat dit niet alles zegt, blijkt uit de duikeling die het nummer maakt: de track zakt van 6 naar 9. Voor Alan Walker, Tomine Harket en Au/Ra is er goed nieuws: na 14 weken is Darkside een top 10-hit geworden.

In bijna 54 jaar Top 40 hebben we 12 acts uit Noorwegen gehad, die de top 10 van de lijst wisten te bereiken. Kygo deed dat het vaakst, namelijk 6 keer. Deze week voegt Alan Walker zich toe aan het rijtje van Noorse acts, die meer dan 1 top 10-hit wisten te scoren. A-ha deed dat drie keer, Madcon twee keer en nu (dus) ook Alan Walker want na Faded (2016) is Darkside zijn tweede top 10-hit.

Check hier de complete Media Markt Top 40 van deze week!

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!