Artiestafbeelding Ozuna

Ozuna

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 13-03-1992 (30 jaar)

Officiële websitehttp://www.ozunapr.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  37 weken in Top 40
  •  841 punten
  •  #837 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Juan Carlos Ozuna Rosado had het in zijn jeugd niet breed en groeide op bij zijn oma. Zijn vader, die als danser werkte, werd doodgeschoten toen Ozuna drie jaar oud was. Ook zijn moeder had niet de financiële middelen om hem op te voeden. In 2010 verhuist hij naar New York en twee jaar later brengt hij zijn eerste single uit, Imaginando (als J Oz). In de jaren die volgen plaatst hij zijn nummers vooral op YouTube. Als hij in 2016 een bijdrage levert op La Ocasión, een samenwerking met onder meer Anuel Aa en De La Ghetto, komt alles in een stroomversnelling. In 2017 tekent hij een contract bij Sony Music Latin. Odisea is zijn eerste studioalbum dat in augustus van dat jaar verschijnt.


Ozuna leverde in korte tijd singles af met onder meer Natti Natasha, Wisin’, Cardi B en Daddy Yankee. Op 24 augustus 2018 brengt hij zijn tweede studioalbum, Aura, uit. Dat album weet in de Verenigde Staten de 7e plaats van de albumlijst te bereiken. Op het album staan samenwerkingen met onder meer J. Balvin, Akon, Nicky Jam en Manuel Turizo. Een maand later staat de naam van Ozuna ook op een samenwerking met DJ Snake, Cardi B en Selena Gomez: Taki Taki. 
 
In de zomer van 2019 zien we Ozuna terug op China, een track met Anuel Aa, Daddy Yankee, Karol G en J Balvin. In het voorjaar van 2020 maakt hij met Black Eyed Peas de track Mamacita. In 2021 lanceert hij het album Los Dioses samen met Anual AA. In oktober 2021 werkt hij mee aan de track SG van DJ Snake. Ook Lisa en Megan Thee Stallion zijn hierop te horen.

Social media


Twitter

Facebook