Tipparade: Topic is hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Topic A7S Frenna Ronnie Flex Snelle Jeangu Macrooy Alanis Morissette Sophia ((Kruithof)) Katy Perry Coldplay Lil Kleine
Topic

Deze week telt de Tipparade 8 binnenkomers onder aanvoering van Topic en A7S.

Afgelopen vrijdag werd The Other Side, de nieuwste track van Sza en Justin Timberlake, uitgeroepen tot Alarmschijf. Een Top 40-notering komt nog wat te vroeg voor de track maar de nieuwbakken Alarmschijf belandt wel bovenaan de Tipparade met 28 plaatsen winst. Direct daaronder waggelt alles een plekje omhoog en de eerste die daar pas verandering in weet te brengen is Anne-Marie met Birthday. Zowel 2 Hearts (van Sam Feldt, Sigma en Gia Koka) en You Should Be Sad (van Halsey) staan inmiddels 8 weken in de Tipparade.

Drie noteringen van afgelopen week maken de oversteek naar de Top 40 waar een vijftal andere tracks zijn gesneuveld op die route. Breaking Me komt optimistisch de Tipparade binnen. De volledige lijst bekijk je hier.

14 (--) BREAKING ME- Topic & A7S
Breaking Me had wel even wat tijd nodig om tot een succes uit te groeien. De track is een idee van de Duitse dj en producer Tobias Topic die voor de gelegenheid samenwerkt met de Zweedse dj en zanger A7S. Breaking Me stond in Duitsland inmiddels al op nummer 7 en wist in Zwitserland al de top 4 te bereiken. Inmiddels gaat ook Nederland overstag voor de vrolijke voorjaarsklanken van Breaking Me.

16 (--) VENUS- Frenna ft. Ronnie Flex & Snelle
Deze vrijdag moet het nieuwe album van Frenna verschijnen. De rapper zou komende zaterdag de complete collectie tracks laten horen in Suriname maar dat is op advies van de autoriteiten afgezegd. Frenna besloot zich bij die beslissing neer te leggen. “Helaas”, zo vertelt hij woensdag op zijn sociale media. Een precieze reden geeft hij niet maar er zou een serieus gevaar op de loer hebben gelegen voor de rapper waardoor schrappen de enige juiste beslissing was. Venus verscheen afgelopen zondag als voorloper van het album en op de track zijn ook Ronnie Flex en Snelle te horen.

25 (--) JOANNE- Lil Kleine
Al in september van 2019 zou het derde album van Lil Kleine verschijnen. Dat album werd daarna op de lange baan geschoven en staat nu op de planning voor een release op 3 april. Op het album, dat Jongen Van De Straat gaat heten, staan de tracks Af En Toe, Rook, Dichterbij Je en Het Geluid. Verschillende van die tracks zagen we inmiddels in de Tipparade. Het laatste succes van de rapper was Verleden Tijd. Zijn 15e hit was een samenwerking met Frenna en stond in 2018 zes weken op nummer 1 en werd zijn grootste Top 40-hit. Zijn nieuwste track is Joanne.

26 (--) GROW- Jeangu Macrooy
Woensdag lekte de Nederlandse inzending al uit op het wereldwijde web. Nog voor de officiële première werd dan ook bevestigd dat Grow de daadwerkelijke inzending van Jeangu Macrooy voor het Eurovisiesongfestival was. Het nummer is zeker geen typisch songfestivallied en zal daardoor ook beslist een van de opvallende nummers zijn. Het nummer bouwt geleidelijk op naar een uitbundige gospel.

27 (--) SMILING- Alanis Morissette
Alanis Morissette kondigde haar Carré-concert kort voor de daadwerkelijke avond aan. De korte Europese tournee stond in het teken van het 25-jarige jubileum van het album Jagged Little Pill. Inmiddels is duidelijk dat ze later dit jaar, op 6 oktober, nog even groots zal uitpakken met een concert in de Ziggo Dome. Vooruitlopend op het aanstaande album Such Pretty Forks In  The Road is Smiling de tweede single die ze uitbrengt.

28 (--) ALASKA- Sophia
Al tijdens haar auditie wist Sophia Kruithof diepe indruk te wekken bij haar coaches. Daar zong ze Vincent van Don McLean en binnen drie seconden draaide Anouk haar stoel om. In het vervolg van de talentenjacht bleef ze verrassen en inmiddels is Sophia de winnaar van het tiende seizoen van The Voice. Pleun Bierbooms, deelnemer in seizoen 7, was de eerste die de Top 40 niet meer wist te bereiken maar nog wel twee keer in de Tipparade kwam. Nadat Jim van der Zee afwezig bleef in de Tipparade dook Dennis van Aarssen vorig jaar wel op in de Tipparade. De nieuwste winnares, Sophia, staat daar nu met Alaska. Ze schreef dat nummer samen met Arno Krabman.

29 (--) NEVER WORN WHITE- Katy Perry
Katy Perry heeft inmiddels 26 Top 40-hits weten te produceren. Toch zijn haar laatste eigen nummers een stuk minder succesvol. Zo stond ze ruim drie jaar geleden voor het laatst in de top 10 van de Nederlandse hitlijst met Chained To The Rhythm. Het album Witness dat niet veel later verscheen moest een nieuw tijdperk markeren rond de zangeres. Toch bracht het vijfde studioalbum de zangeres bar weinig. Met Never Worn White begint Perry aan de opmars naar een nieuw album.

30 (--) CHAMPION OF THE WORLD- Coldplay
Champion Of The World is zo’n typische Coldplay-track waar je een goed gevoel bij moet krijgen. De ondertoon is kritisch; een jongen die niet lekker in zijn vel zit omdat hij op school en thuis weinig plezier weet te beleven. Hij weet te ontsnappen in zijn eigen fantasie en daar weet hij uiteindelijk alles en iedereen de baas te zijn. Op 24 oktober verschenen Orphans en Arabesque tegelijkertijd als eerste nummers voordat Everyday Life de volgende single werd. Champion Of The World is de vierde single van het album.